Tele
13. aprill 2015, 23:00

"KÖÖK": Verised veiserullid sõpruse kastmes

Maks mõistab, et elu on üsna keeruline, kui su kallim ei saa su sõpradega läbi ja peagi muutub kõik veel keerulisemaks, kui ta üritab seda olukorda vägisi parandada. Sheff peab uue hooajaroa välja mõtlema ja köögis hakkab sõna otseses mõttes verd lendama.

Seekordne "Köök" algab hoopis restorani La Foret taga, kus on käimas kaubavedu. Peakokk Viktor (Indrek Taalmaa) kontrollib olukorda, tulevad ka Maks (Kristjan Kasearu) ja uus poiss Egon (Jarmo Murumaa). Viktor paneb kutid proovile – kui vana on liha kaubavedaja autos? Pakutakse kahte, kolme päeva, kuigi kaubvavedaja kinnitab, et liha on üks päev vana, maksimaalselt kaks päeva.

Viktor juhib tähelepanu sellele, et kaubavedaja valetab – mees surub huuled kokku, sügab nina. Liha on vähemalt viis päeva vana!

Tuleb ka naaberrestorani Rivaal peakokk, kes võtab liha kaasa ja lubab pakkuda seda paari päeva pärast Viktorile ja La Foret omanikule, härra Kolmanile. Viktor ei tea asjast midagi, kui Koloman ja Viktor on oodatud visiidile konkurentide juurde.
Egon kiidab, et Rivaal on päris hea restoran.

Nähes Viktori tõsist nägu ja teravat pilku, muudab Egon taktikat, et üks tema sõber kiitis. Üks idikas, kellega ta enam ei suhtlegi...

Kuid, väljast sisse. Viktor putitab oma potitaime. Annab taimele mingeid imelisi segusid, et taim kosuks. Tema kabinetti siseneb administraator Vika (Margaret Kodusaar), kes viskab Viktorile nina peale, et mees hoolitseb oma „luua" eest paremini kui külastajate eest. Ta tuletab meelde, et Viktor on talle raha võlgu ja homme on makseaeg. Viktor tõdeb, et tal raha pole, sest Nõmme Kalju ründaja Tarmo Neemelo ei suutnud kahe meetri pealt palli väravasse lüüa! Vikat see ei huvita – homseks olgu raha või uue hooaja peakoka roog!

Peakoka kabinetist liigume restorani saali. Ettekandja Natali (Carmen Seljamaa) ja baarman Kaspar (Veljo Reinik) kallistavad. See ei meeldi Vikale, kes juhib tähelepanu sellele, et tööl on isiklikud suhted keelatud. Natali üritab küll vastu puigelda, et miks ainult neil. Kuid Vika ei tee sellest väljagi. Maks tuleb samuti ja teeb Vikale ettepaneku minna õhtul ühte vingesse kohta!

Liigume kööki – kõik toimetavad mingite toitudega. Siseneb Viktor – homseks on vaja uut peakoka rooga! Viktor teeb ettepaneku korraldada võistlus – kelle roog saab menüüsse, saab preemiat ja Viktor ei kutsu võitjat enam idioodiks! Milline pakkumine! Atraktiivne pakkumine kõikide jaoks. Maks küsib, kas preemia saab kohe kätte?

Jätame köögi! Maks ja Vika ongi väljas! Selles vinges kohas on ees ka juba Natali ja Kaspar. Maks tutvustab, et Vika on tema tsikk ja Natali ning Kaspar on tema sõbrad! Tegemist on Maksi sõpradega, mitte töökaaslastega. Vika on tige, miks pidi Maks nad siia tooma ja nendega kokku viima! Natali kinnitab, et nad lähevad kohe minema - nad lähevad Kaspariga koju suudlema! Vika soovitab, et mingu nad parem juba kohe baarileti peale seksima! Natali solvub ning lahkub koos Kaspariga. Ja jälle on tüli majas!

Köögis tagasi. Kõik abikokad, kohahakatised ja teised on teinud valmis uued ahvatlevad road, et osa võtta võistlusest! Viktor tuleb, viskab pilgu peale, kusjuures ta isegi ei maitse toitusid – ta valib Egoni valmistatud veiseliharullid singilõikudega. Tal oli ju mingit hooajaplöga vaja ja see sobib väga hästi!

Maks üritab samal ajal välja nuputada, kuidas Vikat, Natalid ja Kasparit lepitada! Ta mõtleb välja, et tal on homme sünnipäev! Kuidas see teistele ette sööta? Maks läheb õue, kus teeb suitsu ettekandja Saskia (Miina Vilo). Maks teeskleb telefonikõnet – jah, analüüsid on väga halvad, mistõttu ei taha homme mitte mingit sünnipäeva. Ei möödu palju aega, kui väljas on nii Vika, Natali kui ka Kaspar! Saskia on jõudnud juba lobiseda!
Kas Maksil on midagi viga, on ta raskelt haige. Maks tõdeb, et hoopis tema ema koer on haige ja homme on tal sünnipäev, äkki teised tulevad siiski välja?

Oleme restoranis La Foret, härra Koloman (Mart Aas) ja Viktor istuvad koos. Koloman meenutab, et neil tuleb minna külla kõrvalasuvasse restorani Rivaal. Peakokk ei taha sellest midagi kuulda! Samal ajal tuleb nende lauda ka Egon – uue roaga, peakoka uue roaga, mille tema valmistas, kuid peakokk kiitis heaks ja nii sündiski uus peakoka roog! Koloman mõistab, et Viktor on taaskord viilinud ja nii ei jää ka Viktoril muud üle – tal tuleb minna konkurentide juurde sööma!
Egon jõuab veel mainida, et kuna uus roog on veiseliharullid singiklõikudega, siis oleks kööki vaja viilutajat (peenema nimega - slicerit).

Köögis ongi slicer! Egon kinnitab, et see on masin peakoka uue roa jaoks! Maksab vähemalt miljon eurot. Koristajamutt lisab, et peaks vist palgalisa küsima, kui nii kalleid masinaid ostetakse ja tema peab isegi peldikupaberit taaskasutama!

Umbes samal ajal on härra Koloman ja peakokk Viktor konkurentide juures. Peakokk üritab konkurente mõnitada, kuid Kolomanile seal meeldib! Peakokk ei suuda mõista, kuidas on ühes kohas nii itaalia, jaapani kui ka prantsuse köök. Viktor kinnitab, et see on solgiauk mitte restoran ja kas nad peavad nüüd siis sushit boršiga sööma?

Kuid meie oma kööki ka! Kaspar ja Natali tulevad Maksi õnnitlema. Neil on üks pilet õhtusele DJ Armin van Buureni kontsertile! Kööki tuleb ka Vika, kellel on õhtuks hoopis teised plaanid, kuid ta näeb Maksile kingitut piletit – ainult üks pilet! Maksil ei jää muud üle, kui maailmarahu nimel see pilet katki tõmmata! See ongi vist ikka armastus!

Tagasi restorani Rivaal. Nende peakokk toob lauda peakoka roa – veiseliharullid singilõikudega! Mida kuradit, mis veiseliharullid singilõikudega! See oli ju meie restorani tukevane hittroog!!!
Viktor läheb endast välja, et konkurendid on tema roa varastanud! Kuid Rivaali menüüst on näha, et see roog on seal olnud juba üsna pikka aega! Viktorile meenub, kuidas Egon Rivaali kiitis ja veidi hiljem ütles, et seda üks tema sõber seda tegi! Viktor mõistab, et Egon on valetanud! Nüüd läheb jamaks! Nüüd läheb tõepoolest jamaks!

Kuid – Vika ootab Maksi. Tal on seljas seksikas pesu ja ta teeb ilusat ning ahvatlevat tantsu, kui siseneb Maks - koos Natali ja Kaspariga! No jälle on ju jama majas! Maks tahtis vaid head, kuid ülejäänud kolm ei mõista seda!
Nüüd lööb hoopis Maks käega ja läheb minema. Kui teised ei suuda tema sünnipäeval sõbrad olla, siis pole mitte midagi vaja!

Vahepeal kööki ka. Egon viilutab seal sliceriga sinki. Siseneb vihane peakokk Viktor. Egon ehmatab, sõrm jääb viilutaja vahele – verd pritsib (mis pritsib, verd purskab!) ja Egoni sõrm on küljest ära. Viktoril ei jää muud üle, kui tõdeda, et ei jõudnudki nülgima hakata, jumal jõudis ette... Aamen!

Maks läheb koju ja üllatus-üllatus. Ees ootavad Vika, Natali ja Kaspar. Nüüd on kõik õnnelikud – ikkagi Maksi sünnipäev! Ja eks sõbrad peavadki kokku hoidma, mitte tülitsema. Natali märkab Maksi passi, sirvib seda ja ütleb, et Maksi sünnipäev on ju alles juulis! Sellest pole midagi, kõik on rõõmsad. Pigem leppimine kui tülitsemine!

Kui noored on rõõmsad ja võtavad sünnipäevanapsu, on Viktor tööl ja mõtleb uue roa peale... ja see ei suju tal mitte üldse edukalt...

Vot sedasi! Selline osa! Mitte küll nii särav ja tempokas kui mõned eelnevad osad, kuid nalja sai ju ikkagi!