Mikk Mäe jäi oma Billy Idoli loo ­esitusega igati rahule.Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
14. aprill 2015, 07:00

Mikk Mäe: tunne on nõme, aga hea meel on, et saan ennast veel tõestada (2)

 "Tunne on.. ma ei tea.. nõme on. Kurb. Aga mul on hea meel, et sain edasi ning saan ennast veel tõestada ja näidata," ­tunnistas pühapäevases superstaarisaates juba teist korda napilt väljakukkumisest pääsenud Mikk Mäe.

"Eesti otsib superstaari" teisest finaalsaatest tuli lahkuda Risto Paistel. Nagu ikka, kutsus saatejuht Karl-Erik Taukar enne tulemuste väljakuulutamist lavale kolm osalejat, kes said televaatajatelt kõige vähem hääli. Peale Risto olid seltskonnas ka Gertu Pabbo – kes pääses piinadest esimesena – ja Mikk Mäe, kes oli ohukolmikus eelmises, esimeses finaalsaateski. Siis pääses ta väljakukkuja Anelle Tamme ees siiski järgmisesse saatesse.

Laulis Billy Idoli hitti väikese tõvega

Ka seekord tuli Mikul tõdeda, et väljakukkumine oli väga lähedal. Mis tunne Mikul laval seistes oli – kas jalg värises ja pisargi silma tikkus? "Tunne on jälle nõme," tunnistas Mikk vahetult pärast saadet, et kahe viimase hulgas seismine ei ole mõnus. "Ma olen päris emotsionaalne inimene ja mul oleks küll hakanud pisar tulema, aga suutsin ennast kuidagi hoida," ütleb Mikk.

"Eks ta on kurb, jah. Ütleme nii, et tunne oli ebameeldiv. Aga mul on hea meel, et sain edasi ning saan ennast tõestada ja näidata. Ehk saan ka siis lõpuks rohkem toetajaid ja hääletajaid," loodab ta ja on kõigile fännidele ja hääletajatele väga tänulik, kelle hääled aitasid selgi korral siiski järgmisesse saatesse edasi pääseda.

Muide, kui telemajas saade läbi sai, tõid austajad Mikule lausa kingituse ja lilli, vastutasuks aga palusid noorelt staarilt autogrammi.

Staarikspürgijatel tuli üleeilses saates esitada üks lugu, mis pärineb kaheksakümnendatest ja Mikk valis Billy Idoli loo "Rebel Yell". "Tahtsin publikule ja rahvale näidata, et ma suudan ka hull olla ja teha täiesti muud asja, kui ainult ballaadi laulda," põhjendas Mikk oma loovalikut.

Kohtunikud Maarja ja Jarek Kasar kommenteerisid, et Mikk laulis väga puhtalt. Maarja sõnul jäigi esitus sellise stiili jaoks ehk liiga puhtaks – Miku kehas oli olemas liikuvus, aga hääl liialt sirge ja ilus. Jareki sõnul jäi jõulisusest puudu, kuid teda üllatas Miku laulu puhtus. Tanel Padarile meeldis, et Mikk häälega ei trikitanud, Rein Rannap ütles, et seni on Mikk jätnud paipoisi mulje ja laul esitas talle hoopis teistsuguse väljakutse, mis jättis pigem ümberjutustuse mulje.

Mikk jäi aga oma esitusega rahule. "Mul oli küll hääl natuke nii ja naa, aga võtsin ennast kokku ja andsin endast kõik," ütleb ta, et võitles ka väikse tõvega. "Viirused liiguvad ringi ja juhuste kokkulangemisel ja Murphy seaduse tagajärjel sain mina laupäeval selle külge ja nii ta läks." Seda, miks Mikk taas viimase kahe seas maandus, noormees öelda ei oska. "Ma tõesti ei tea, mis juhtus. Andsin endast ju kõik – tegin täiesti teist masti lugu, liikusin ja elasin kaasa."

Tuleval pühapäeval tuleb kaheksal järele jäänud finalistil esitada eestikeelne lugu. "Mul on laul täitsa olemas ja tuleb üks ilus retrolugu," ütleb Mikk. "Ma ei tea, mis ma teisiti teen. Tuleb olla veenvam ja lüürilisem," arvab ta.

Saatest lahkunud Risto Paiste: kindlasti laulan ma edasi

"Loomulikult olen ma natuke kurb, et edasi ei saanud, aga mul on kõigi teiste finalistide üle väga hea meel, kes edasi lähevad," ütleb Risto Paiste , kel sedapuhku tuli edasisest saates osalemisest suu puhtaks pühkida.

Risto esitas Bon Jovi loo "Livin’ On A Prayer" ja Rein Rannapi sõnul ei olnud Risto esitus eriti veenev ja see polnud Risto lugu. Jarek Kasarile meeldis see, et Risto tõi välja loo sõnad, kui tema sõnul oli Risto laval kuidagi hüsteeriline ja kohmakas. Tanel Padar arvas, et kohati polnud Risto omas elemendis, kuid kiitis loovalikut. Maarja-Liis Ilusa sõnul oli Risto justkui omaette esineja ja ei esinenud publikule.

"Kohtunike otsust tuleb alati austada. Nad teavad, millest räägivad ja ei aja tühja juttu," usub Risto. "Võib-olla tegi liikumine asja raskemaks. See on ju väga elav lugu ja mu liikumine polnud päris see."

Risto otsustas just selle loo kasuks, sest talle see hirmsasti meeldib ning noormees on seda palju kuulnud ja kuulanud. "Ma arvan, et mulle sai saatuslikuks see, et tulin oma mugavustsoonist välja ja tegin midagi teistsugust," arvab Risto, mis talle saatuslikuks võis saada. Mugavustsoonist tuli ta enda sõnul välja just seetõttu, et soovis näidata oma erinevaid külgi.

Lennuakadeemias õppiv Risto pühendub nüüd taas täie hooga koolile, kuid lubab, et muusikat ei jäta ja kindlasti kuuleme temast veel. Seda, millal ja millisel kujul, ta veel ei tea.