REIPALT RIVIS: "Billy Ellioti" näitlejaid, ptui-ptui-ptui, pole salakaval tõbi õnneks rünnanud.Foto: Laura Oks
Inimesed
10. aprill 2015, 07:00

RASKE OTSUS: tõvehoo tõttu jäävad nädalavahetusel ära "Billy Ellioti" kolm etendust (13)

"Tõsi ta on, et muusikali "Billy Elliot" 11. ja 12. aprilli etendused jäävad ära, sest meie meeskonna lavataguseid jõude on tabanud lausa müstiline viiruslaine ning koguni viis tehnilist töötajat on tõvevoodis," tõdeb muusikali produtsent Meelis Pai

"Haigusega on maas ka lavameister – lavatagustest jõududest kõige olulisem persoon. Kui lavameister jääb haigeks, on teised justkui käteta. Nii võtsimegi vastu selle raske otsuse, et jätame nädalavahetusele planeeritud kolm etendust ära. Ainult sel põhjusel, et kunstiline tase ei langeks," ohkab Meelis Pai.

Eile hommikul kell pool kaheksa arvas Pai veel, et mis siis ikka, asendamatuid inimesi pole, leiame kiiresti uued…

"Aga kui ma hakkasin sellesse force majeure natukene süvenema, siis kella üheteistkümneks oli selge, et see, kes ehitab lava üles, kes märgib asjad maha, kes lükkab etenduse ajal asju paika, kes annab rekvisiite kätte – kes teeb seda, seda, seda, seda… Me ei ole kunagi ootamatustele järele andnud, ikka oleme kuidagi välja keerutanud ja etendused on toimunud, ent seekord tuli käed püsti tõsta ja endale aru anda, et etendused tuleb ära jätta."

Otsus ei olnud meeskonnale kerge ka selles mõttes, et Nordeale peab "Billy Ellioti" tiim üüri ikka maksma, olgugi et ruumi ei kasutata.

"Loodetavasti saame maikuusse panna asendusetendused. Kirjutasin ka trupi liikmetele, et vaatame, kuidas saame neile ärajäänud etendused kompenseerida," räägib Pai.

"Peame üleüldse vaatama, palju pileteid tagasi ostetakse. See on ikka kohutav – kolm tuhat inimeset jäävad etendustest ilma. Kusjuures väga paljud piletid on ostetud Soomest ja Saaremaalt."

Ptui-ptui-ptui, siiani on kuri viirushaigus tabanud siiski vaid lavataguseid jõude, mitte näitlejaid. Lavastuses osalevad Reet Linna, Kaire Vilgats, Dagmar Oja, Jaagup Kreem ja Jüri Vlassov kinnitavad, et nende tervis on korras ning et nemadki said nädalavahetuse etenduste ärajäämisest teada alles eile hommikul Pai saadetud meili vahendusel.