Anti ReinthalFoto: TEET MALSROOS
Tele
9. aprill 2015, 12:11

ESMAKORDSELT EESTI TELEAJALOOS: Anti Reinthali väljatöötatud saateformaat jõudis esinduslikule messile (8)

Näitleja ja teleformaatide looja Anti Reinthal on teinud Eesti teleajalugu. Tema väljatöötatud telesaade "The Big Steal" on esimese Eesti formaadina jõudnud maailma ühele esinduslikumale tele- ja digitaalsisu messile MIPTV.

Iga aasta aprillis Cannes'is aset leidev MIPTV on maailma üks esinduslikumaid teleproduktsiooni alaseid messe, kuhu pääsemine on samas kategoorias, kui filmiga pääsemine Cannes'i filmifestivalile.

Endine Draamateatri näitleja Anti Reinthali lõpetas kaks aastat tagasi Londoni rahvusliku filmi- ja telekooli (London National Film and Television School) ning koos toonase koolivenna Andre Sousaga töötasid nad välja telemängu "The Big Steal."

Tegemist on raha peale mängitava telemänguga, kus võistlejatel tuleb üksteist ülemängida. "Mängu algidee peitub teoorias, et mida rohkem sa teed, seda enam sa teenid ja seda vähem sa elad ja vastupidi. Kui ma seda teooriat lugesin, siis tundus see ääretult põnev," rääkis ta.

Telemängus osalejad saavad "varastada" õige vastuse korral oma kaasvõistlejate raha. Kuid raha "varastamiseks" peavad mängijad omama närvi, sest mida kauem nad ootavad, seda suurema summa võivad nad võita.

Kui nad ootavad aga väga kaua, või on nende vastus vale, siis nad jäävad hoopis ise oma rahast ilma. Mängus on kolm etappi ning mäng lõpeb tõeliselt pingelise finaaliga.

Formaadi väljatöötamiseks kulus Reinthalil 7-8 kuud pingelist tööd, mis on aga ilmselgelt ennast õigustanud.

"Suutsime välja mõelda uued dünaamikad, mida seni pole mälumängudes veel kasutatud ning kombineerides neid mänguteooriaga suutsime luua eduka formaadi," rääkis ta.

Saateformaadi edasimüüjaks on Türgist pärit suur produktsioonifirma Global Agency, mis esindab formaati ka MIPTV-l ning Reinthal möönis, et seni pole ükski eestlasest osalusega saateformaat veel sinna jõudnud.

"Kuna minu ma olen Londonis õppinud just uute formaatide väljamõtlemist, siis võib öelda, et esimene linnukene on lendu lastud ja see on kenasti ka pesasse tagasi tulnud," naeris ta.

Anti Reinthal on Kesk-Euroopa ühe juhtivama teleproduktsioonifirma Paprika Latino Studios Eesti tütarettevõtte juht ja kaasomanik ning ka selles ettevõttes on tema tööks uute saateformaatide väljamõtlemine ja ekraanile toomine.