SÜSTLAVÕLUR JA KOLLAGEENIKUNINGAS: USA kuulsuste ilukirurg Frederic Brandt 2007. aastal Saksamaal oma võlukunsti tutvustamas.Foto: Vida Press
Inimesed
9. aprill 2015, 07:00

Kas mr Botox tappis end julma paroodia pärast? (8)

Pühapäeval leiti oma luksusvillast surnuna Ameerika staaride ilukirurg dr Frederic Brandt. Mr Botoxiks hüütud 65aastane iluekspert, kelle klientide seas olid Madonna ja supermodell Stephanie Seymour, oli end üles poonud. Põhjuseks peetakse uut komöödiasarja, kus beebisiledate paledega Brandti üle halastamatult nalja visati.

Miami politsei kinnitas New York Daily Newsi teatel, et Brandt oli end oma häärberis üles poonud. Kuulus ilukirurg leiti pühapäeva hommikul garaažist, kollane köis ja valge käterätik kaela ümber. Võika leiu peale sattus Brandti külaline, kes oli viimastel päevadel talle seltsiks olnud. Mees rääkis politseile, et 65aastane iluekspert oli vaevelnud depressiooni käes ning mõlgutanud elust lahkumise mõtteid. Kohale kutsuti ka Brandti psühhiaater, kes kinnitas politseile, et oli kümme viimast päeva ravinud ilukirurgi ränka depressiooni.

Madonna: mu nahk on paljuski Frederici teene

Mr Botoxiks ja süstlavõluriks kutsutud Frederic Brandtil oli hulk kuulsaid kliente. Tema leivanumbriks oli Y-kujuline nahapinguldus, mille käigus süstitakse täiteaineid põsesarna alla. Superstaar Madonna ei varja, et tema nooruslikud palged on Brandti kätetöö. "Kui mul on kena nahk, siis on see paljuski tema teene," on 56aastane lauljanna öelnud.

New York Daily Newsi allika väitel oli Brandti närvid juba paar nädalat tagasi nii läbi olnud, et ta ei suutnud seda kundede eest varjata. Ilukirurgi klient, kes nimetab Brandti nõelaga kunstnikuks, rääkis lehele, et Brandti töökoormus oli meeletu. "Ta tegi 15tunniseid päevi ja tema vastuvõtt oli rahvast täis. Tegin talle komplimendi. Ta oli nii õrnatundeline, et hakkas nutma. Ta rääkis, et avalikkus on kohutav ja inimesed alatud. Negatiivne tagasiside mõjus talle väga halvasti."

Daily Newsi allikas ütleb, et Brandtil oli kombeks arvuti taga istuda ja tundide kaupa õelaid kommentaare lugeda. Nõelavõluri üle visati nalja, sest arvukad iluprotseduurid olid tema näost näha.

Ajalehe Miami Herald kolumnist Lesley Abravanel lõhkas pommi, väites, et Brandti viis enesetapuni tunnustatud koomiku ja stsenaristi Tina Fey uus komöödiasari "Murdumatu Kimmy Schmidt".

Staaripalgete trimmija, kel oli vastuvõtukabinet nii Miamis kui ka Manhattanil, olevat sattunud ahastusse näitleja Martin Shorti kehastatud tegelaskuju tõttu. Short mängib napakat ilukirurgi, kelle totter soeng viib mõtted nimelt Brandtile. Telekirurgi nimi on Grant, kuid ta hääldab seda "fränf", sest operatsioonid ja ilusüstid ei lase tal suud normaalselt liigutada.

"Kui ma seda sarja nägin, mõtlesin, et nad oleksid võinud veidi ettevaatlikumad olla," rääkis Brandti kauane sõber Daily Newsile.

"See [paroodia] oli nii ilmne. Ainult et Fredericil poleks sellist jubedat kitlit seljas olnud – tal oleks olnud seljas midagi ilusamat."

Lähedased kinnitavad, et "Murdumatus Kimmy Schmidtis" pilamine viis Brandti meeleheitele.

Iseäranis kohatu olevat olnud see, et Jane Krakowski tegelaskuju viitas korra Brandti tegelaskujule naissoo asesõnaga she. "Minu meelest oli see löök allapoole vööd."

"Frederic oli depressioonis ja see oli kestnud juba mõnda aega, aga "Kimmy Schmidti" paroodia tõukas ta kuristikku," kinnitab teine sõber. Tema sõnul tundnud Brandt: see pole enam mingi tagaselja ilkumine. Komöödiasarja vaadatakse kogu maailmas.

Pressišeff: Brandti tappis depressioon

Brandti pressiesindaja aga kinnitas Daily Newsile: "See sari polnud Frederici depressiooni põhjus ning see polnud põhjus, miks ta endalt elu võttis."

Ilukirurgil oli lehe andmeil muid muresid.

Eelmisel nädalal oli üks naisklient tulnud Brandti juurde rahulolematusest paukudes, sest polnud tema tehtud botoxi-süstidega rahul. Naine nõudnud, et tohter oma töö ümber teeks. Lisaks valitses Brandti eraelus madalseis. Avalikult homoseksuaalne ilukirurg, kes jumaldas kõrgmoodi, eriti Givenchyd ja Louis Vuittoni, tundis tõmmet noorte meeste vastu. Oma peenes villas, mille seinu katsid tunnustatud kunstiteosed, võõrustas ta sageli keni noormehi ning pidas uhkeid pidusid. Kuid viimasel ajal polnud sellised suhted talle enam rahuldust pakkunud.

Kriitik: Brandt rikastus pettuse arvelt

Brandti kliendid on sügavas leinas. Ühe kauase kunde sõnul oli tema šikk ooteruum otsekui äriklassi lennukisalong. "Ma ei suuda kokku lugeda, kui paljude kuulsustega ma tema ooteruumis kokku põrkasin," ütleb klient.

Brandti suhtes kriitiline saatejuht ja ajakirjanik Piers Morgan möönab Daily Mailis, et ilukirurg võis küll kena inimene olla, kuid kasseeris oma teenuste eest vapustavat hinda.

"Konsultatsioonid maksid tuhandeid dollareid, protseduurid kümneid tuhandeid. Ta sai väga-väga rikkaks, elatudes nendest ebakindlatest kuulsustest ja mittekuulsustest, kes tormasid tema Manhattani uksele, lootes hunnituid imesid, mida ta väidetavalt korda saata suutis," toonitab Morgan.

Ta võrdleb Brandti ning kõiki ilukirurge narkoärikatega. "See inimene teadis oma meditsiiniharidusega südames, et tema tehtav maagia pole midagi muud kui hiigelpettus – nagu kogu maagia ongi."

Morgan lisab: "Dr Brandt kuulutas, et teeb kõik õnnelikuks, kuid oli nii õnnetu, et poos end üles. [...] Loodan, et tema enneaegne surm sunnib kõiki, kes peavad ilukirurgiat rõõmu ja rahuldustunde õnnemaaks, täna seisatama ning mõtisklema sellise võltsi unistuse tagaajamise kohutava mõttetuse üle."