6. aprilli seisuga maandus Eesti esindaja Elina Born Eurovisioni tippmodelli valimisel 13. kohal, saades 2,5% häältest. Teda pidas tiitli vääriliseks 526 hääletajat. Stig Rästa platseerus eile keskpäeval 1,87% ehk 206 häälega 16. kohal.Foto: Teet Malsroos
Üritused
9. aprill 2015, 07:00

Elina Bornist ja Stig Rästast võivad saada Viinis Eurovisioni tippmodellid (37)

Maikuus peetakse Austrias Viinis 60. Eurovisioni lauluvõistlust. Peale selle, et selgub lauluvõistluse võitja, valitakse Eurovisioni ennustusteblogis ka Eurovisioni tippmodell ja meesmodell. 

Aastal 2009 alustas Eurovisioni ennustuste- ja uudisteblogi wiwibloggs.com Eurovisioni tippmodelli ja meesmodelli valimist. Tippmodelli valimistel osalevad kõik lauluvõistlusel osalejad ja viie aasta jooksul on eurofännid oma hääli andnud üle 627 000 korra. Igal aastal pannakse meeste ja naiste esikolmik ka Eurovisioni tippmodelli autahvlile, mis blogis üleval.

Blogi autorite sõnul mängivad moe- ja kuulsuste maailmas mehed tavaliselt naiste järel teist viiulit ning neid kasutatakse pigem aksessuaaridena. Just seetõttu otsustatigi valida ka Eurovisioni meesmodell. Võistlustulle läks 39 meest ja 29 naist. Vahepeal teevad blogipidajad kokkuvõtteid ja väikseimate häälte arvudega naised elimineeritakse võistluselt. 15 viimast meest ja 14 viimast naist lähevad vastamisi Eurovisioni tippmodelli finaalides.

Ekspertide paneel pidi vastu võtma ka mõne raske otsuse seoses valimisega – näiteks võistlevad Armeeniat, Austriat, Taanit ja Itaaliat esindavate ansamblite mehed kõik individuaalselt, kuid Rumeenia bändimehed – välja arvatud laulja Calin Goia – võistlevad ühe osalisena. Soome bänd Pertti Kurikan Nimipäivät võistleb grupina. "Mõni lugeja soovitas nemad üldse välja jätta, kuna nad on erivajadustega, kuid me ei kaalunud seda kunagi. Nad on osa Eurovisioni perest," teatasid blogipidajad.

6. aprilli seisuga maandus Eesti esindaja Elina Born Eurovisioni tippmodelli valimisel 13. kohal, saades 2,5% häältest. Teda pidas tiitli vääriliseks 526 hääletajat. Stig Rästa platseerus eile keskpäeval 1,87% ehk 206 häälega 16. kohal. Naiste arvestuses hoiab esikohta Armeenia lauljatar Tamar Kaprelian, meeste arvestuses aga itaallane Gianluca Ginoble. Muide, meeste seas on ka teisel ja kolmandal kohal just Itaalia lauljad.