TULEVIK TUMEDAiS TOONIDES?: Astroloog Edda Paukson tõdeb, et kuigi tunneb end poliitikakaugena, on ta uue valitsuse pärast veidi mures. Foto: Laura Oks
Eesti uudised
7. aprill 2015, 07:00

Astroloog Edda Paukson uuest valitsusest: sügisel läheb jamaks (48)

Astroloog Edda Paukson tõdeb, et uue valitsuse käekäiku saab ennustada alles pärast lepingu allkirjastamist. Olenemata sellest näitasid planeedid talle juba ammu, et sügisel läheb käärimiseks.

"See oli umbes kuu aega tagasi. Jäi kuidagi silm peale," meenutab astroloog Edda Paukson.

"Midagi näitas sügise kohta! Midagi hakkab siis logisema," arvab Paukson.

"Ma ei mäleta isegi, mis planeedid need olid!" naerab ta.

Paukson ei oska esimese hooga ka seda öelda, mis siis täpselt juhtuda võiks. Keegi hakkab kellegagi kraaklema, pakub ta. Aga see võib juhtuda ka mitte valitsuses, vaid mujal riigiaparaadis. "Ma ei ole üldse poliitikast huvitatud. Kõhutunde järgi tundub, et ei ole kõige parem värk."

Postimehe andmetel saab uue valitsuse peaministriks oodatult Taavi Rõivas, välisministriks taas Keit Pentus-Rosimannus ning siseminister Hanno Pevkur jätkab samuti. Uueks haridus- ja teadusministriks saavat Jürgen Ligi; Kristen Michalist saab majandus- ja taristuminister, senisest tervise- ja tööministrist Urmas Kruusest maaeluminister ning Arto Aasast riigihaldusminister.

IRList saab plaani järgi keskkonnaministriks Marko Pomerants, rahandusministriks Sven Sester, justiitsministriks erakonna juht Urmas Reinsalu ning sotsiaalkaitseministriks Margus Tsahkna.

Sotsiaaldemokraatidest jätkab kaitseministrina erakonna juht Sven Mikser, Urve Palost saab väliskaubandus- ja ettevõtlusminister. Kultuuriministriks saab praeguse arvamuse põhjal erakonna aseesimees Indrek Saar ja tervise- ja tööministriks Rannar Vassiljev.

Kui kõik läheb õnnelikult, allkirjastatakse koalitsioonileping ilmselt kolmapäeval.

"Siis koostatakse sünnihoroskoop," lubab Paukson.

See tähendab – horoskoop, mis koostatakse mingi liidu või inimese sünni puhul ning kehtib selle liidu lõpuni. "Nagu abielu puhul. Siis saab teada, millal neil kriisid on, millal lapsi võivad saada," võrdleb Paukson.

"Aga siis oleks vaja teada, mis kell nad allkirja annavad."

Ta sõnab, et tema jaoks võib horoskoobi täpsus muutuda juba siis, kui õige kellaajaga eksitakse vaid viie minutiga. "Seda kindlasti astroloogid jälgivad," ütleb ta ning lisab, et sarnaseid horoskoope koostatakse näiteks riikidelegi.

Paukson järgib taasiseseisvunud Eesti, mitte esimese vabariigi aegset horoskoopi. "Taasiseseisvunud Eesti vabariigi sünnihetk on ju praegu peaaegu minuti pealt teada," lisab ta.

Ongi: Eesti vabariigi ülemnõukogu võttis otsuse NSVList lahkumise kohta vastu 20. augustil 1991 kell 23.03.

Keda meie ministritest võlub risk, kes vihkab teisi, kes on allaheitlik?

Numeroloogid väidavad, et oskusest elus ette tulevate ülesannetega toime tulla saab aimu kosmilise informatsiooni numbrite abil. Numbrid saab inimene tavaliselt juba sünnihetkel. Kuidas on lood ministritega?

Peaminister Taavi Rõivas, tulevane maaeluminister Urmas Kruuse ja tema võimalik kolleeg tervise- ja tööministrina Rannar Vassiljev on ühe numbri mehed. Kõigil on kosmiline number viis. Numbrimaagia väidab, et sellised inimesed on tavaliselt rahutud ja närvilised, aga samas hulljulged ja veetlevad. Neid võlub risk, uued inimesed ja reisimine. Vahel on nad ennast täis ja sarkastilised, vihkavad kohustusi ja hoiduvad neist nii palju kui võimalik. Nad on tundlikud, ebakindlad, seksuaalselt külgetõmbavad ja kalduvad sageli liiderlikkusele.

Number viie esindajad saavad hästi läbi nendega, kelle kosmiline number on 1, 2, 5, 6 või 8. See tähendab, et Rõivas, Kruuse ja Vassiljev saavad omavahel hästi läbi. Samuti on neil head suhted siseminister Hanno Pevkuri ning võimaliku haridus- ja teadusministri Jürgen Ligiga.

Väidetavalt pööravad nad aga kiirelt tülli nendega, kelle kosmiline number on 3 või 9. Nii võivad neil tekkida lahkhelid võimaliku riigihalduse ministri Arto Aasaga ja kaitseminister Sven Mikseriga.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse kosmiline number on 4. See näitab numeroloogia sõnul seda, et ta on soliidne, praktiline, töökas ja kainelt kaalutlev inimene. Number neljadele meeldib rutiin, pisiasjadega tegelemine ja raske töö. Nad on sünged, edasirühkivad, kahtlustavad ja pikka viha pidavad. Hooti raevukad, isegi vägivallatsejad ja liiga melanhoolsed. Nad ei ole elus kuigi edukad ning iga kordamineku saavutavad nad raskelt. Traditsiooniliselt on number 4 vaesuse ja õnnetuse tähis.

Siseminister Hanno Pevkur, võimalik haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ja kultuuriministriks mõeldud Indrek Saar on kosmilise numbriga 1. Energilised, visad ja edasipüüdlikud inimesed. Neil on hea keskendumisvõime ja suurepärane mälu. Selliseid inimesi tõmbab uus ja ebaharilik ning nad on äärmiselt sõltumatud ja iseseisvad. Kehvem on see, et nad ei suhtu hästi ettekirjutustesse ega tegutse kergelt meeskonniti. Seepärast ei järgi nad nõuandeid ja panevad neid sageli pahaks. Neil on vähe lähedasi sõpru ning nad ei hooli armastusest. Kui nad on sõbralikud ja sümpaatsed, siis omakasu pärast.

Numeroloogid on kindlad, et kuna nii Pevkuri, Ligi kui ka Saare kosmiline number on 1, siis on nende suhted täis vaenu. Küll aga peaksid nad hästi läbi saama Rõivase ja Kruusega.

Võimalik majandus- ja taristuminister Kristen Michal kannab kosmilist numbrit 7. Järelikult peaks ta olema kõrge intelligentsiga inimene, kellel on range enesekontroll. Rahast ta ei hooli. Tavaliselt on selliste inimeste seas rohkesti erakuid, õpetlasi ja filosoofe. Numbrist võib järeldada, et Michalil on soojad suhted näiteks Pevkuriga ja Ligiga. Raske saab aga suhtlus olema nii Palo kui Sesteriga.

Võimaliku riigihalduse ministri Arto Aasa kosmiline number 3 näitab, et ta on energiline, mitmekülgne, teravmeelne ja fantaasiarikas. Sageli on selle numbri esindajad kunstiandega. Samas kipuvad nad olema uhked, vabameelsed ja võimukad inimesed, kes ihaldavad populaarsust ja teiste heakskiitu. Vaenavad aga neid, kelle kosmiline number on 4. Seetõttu võib karta, et Pentus-Rosimannuse ja Aasa suhted võivad kujuneda keerukaks.

Number 9 on kaitseminister Sven Mikseri, justiitsminister Urmas Reinsalu ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna päralt. Selle numbri esindajaid iseloomustab kõrge vaimsus, avar mõistus, kirglikkus, impulsiivsus ja romantilisus. Kuigi nad on kindlameelsed ja jõulised, võivad nad olla ka sallimatud ja kadedad nende suhtes, kes neile oponeerivad. Vaenulikud suhted võivad Mikseril, Reinsalul ja Tsahknal olla reformierakondlaste Rõivase, Kruuse ja Pentus-Rosimannusega.

Keskkonnaminister Marko Pomerants on number 8. Tavaliselt iseloomustab see number tugevaid, vastupidavaid ja praktilisi inimesi, kes on edukad poliitikud. Kuid nad on enamasti karmid, isekad ja mässumeelsed ja nende osaks võib olla täielik läbikukkumine. Hea läbisaamine saab Pomerantsil numeroloogia sõnul olema Rõivase, Kruuse, Vassiljevi ja Aasaga.

Küll aga on raske leida ühist keelt Pevkuri, Saare ja Ligiga.

Number 2 on väliskaubandus- ja ettevõtlusministri Urve Palo ja rahandusministri Sven Sesteri päralt. Selle numbriga inimesed on pehmed, mahedad, naiselikud, taktitundelised ja leplikud ning alluvad meelsasti teistele. Neil on hea veenmisoskus ja diplomaatilised võimed. Mõnikord võivad nad aga olla õelad, vaenulikud, valelikud ja isegi julmad. Mõlemad on numeroloogiliselt väga vaenulikud Michaliga. Vastukarva on ka Pevkur, Ligi ja Saar.

Ülejäänud ministritega sujub koostöö edukalt.