KURB HETK: Esimese finalistina saatest lahkunud Annelle Tamm hoiab siiski positiivset joont, öeldes, et langes välja tagantpoolt kümnendana. Pidades silmas, et neid, kes saatesse pürgisid, oli sadu kordi rohkem.Foto: Laura Oks
Tele
7. aprill 2015, 07:00

Lisatud TV3 video!

Anelle Tamme lahkumine staarisaatest ei läinud pisarateta (3)

Kui Anelle Tamm lõpetas superstaari esimeses finaalsaates oma esinemise, oli kohtunik Maarja lootusrikas: "Ma loodan ka, et sul on veel palju võimalusi ennast näidata erinevatest külgedest." Paljudele üllatuseks tuli aga Anellel esimesena finaalvoorust lahkuda, mis ei läinud pisarateta.

Pühapäeval läksid täie hooga käima tänavuse superstaarisaate finaalid, kus võistlustulle astus kümme noort lauljat. Olgugi et saalis on ka kohtunikud, kes ennustavad igas saates, kes lahkuda võiks, ei loe nende sõna enam midagi — otsustavad ainult televaatajate hääled. Kui oli käes aeg kohtunike ennustusteks, ütles Tanel Padar: "Kuna mune on Eestimaa kodudes nüüd kõvasti koksitud, siis ehk tänase saate puhul mune säästetakse ja läheb mõni tütarlaps."

Ja lisas, et pettus pisut Annabeli esituses, kelle laulmist pidasid nõrgimaks teisedki kohtunikud. Päris mööda Tanel aga oma ennustusega ei pannud, esimesena lahkus saatest tüdruk, aga selleks ei olnud Annabel, vaid Anelle.

"Tegelikult ei saa öelda, et ma kukkusin välja esimesena. Kui mõelda selle peale, kui palju inimesi on tegelikult siia saatesse tulla üritanud, siis langesin välja tagantpoolt kümnendana," ütleb Anelle.

"Ma olen väga rahul sellega, kui kaugele ma jõudsin. See kogemus annab nii palju juurde. Siinne seltskond on nii lahe ja kogu möödunud nädal oli üks lahedamaid mu elus," kinnitab tüdruk Õhtulehele, kuid tõdeb, et on kindlasti kurb.

Pärast tulemuse väljakuulutamist suutis Anelle oma tundeid valitseda, kuid kui tema võistlusloo uuesti esitamise ajal teisedki finalistid lavale laulma tulid, puhkes tüdruk nutma. "Me olime kokku leppinud, et kui keegi välja langeb, läheme pärast temaga koos lavale. Hoiame ikka lõpuni kokku," ütleb Anelle, et üllatusena see talle ei tulnud.

Ka pärast saadet intervjuusid andes oli näha, et ta hoiab kõvasti pisaraid tagasi.

Saatuslikuks võis saada piiratud aeg

Anelle valis võistluslooks Emeli Sandé laulu "Wonder". Kohtunikud kiitsid teda selle loo eest. Jarek Kasar ütles, et Anelle pani laval pidu ja see mõjus graatsiliselt. "Nagu musikaalne metskits. Mulle üllatavalt kombel väga meeldis, eelmiste saadete ajal ei ole sa mulle nii hästi mõjunud."

Tanelil oli kahju, et etteasted on nii lühikesed ja talle tundus, et bänd läks käima, kuid laulja veel mitte. "Sul on nii kõrged kontsad jalas, et sellistega ei õnnestugi korralikult hüppama ja pidutsema hakata seal laval. Võib-olla ka sellest selline väljapeetus kohati. Ma loodan ka, et sul on veel palju võimalusi ennast näidata erinevatest külgedest," lootis Maarja.

Reinule meeldis Anelle esitus varasematest rohkem. "See laul on heas mõttes hullumeelne, müstiline, endast väljaminev ekstaas. Kõike seda oleks võinud su esituses rohkem olla."

"Valisin selle nii, nagu seni olen lugusid valinud – kuulasin Youtube’i algusest lõpuni läbi ja mõtlesin, mis võiks olla see nii-öelda minulik lugu. Leidsin, et see oleks hea laul, millega oma teistsugust poolt väljendada, aga vist ei läinud väga paljudele inimestele peale," usub Anelle, et televaatajaid jättis lugu külmaks just seetõttu, et loo esitamise aeg on piiratud ning seega pole väga võimalik näidata kõike, mida laulja suudab. 

Uus nädal algas inglise keele proovieksamiga 

Staarisaate eelvoorud said alguse juba jaanuaris ja seetõttu ei olnud Anelle sõnul tema teekond saates väga lühike. "Nüüd ma tean ja oskan palju rohkem kui varem. Just lavalise oleku ja televiisoris esinemise mõttes."

Esimeses saates tuli finalistidel esitada ka ühislugu, mida saatis tantsunumber. "Seda me harjutasime ikka päris pikalt, umbes kolm päeva. Tegime mitmetunniseid proove ja väga kergelt see ei tulnud," tunnistab Anelle.

Päevad venivad staarisaate osalistel väga pikaks – hommikul hakkavad proovid ja hotellivoodis maandutakse tihtipeale alles õhtutundidel. "Mina üritasin oma vabadel hetkedel koolis käia ja muude asjadega tegelda," ütleb Anelle, keda eile ootas Tallinna reaalkoolis ees inglise keele proovieksam, milleks ta staarisaate kõrvalt suurt õppida polnudki jõudnud.

Kui Anelle aga saatekarussellile astus, ütles ta koolis õpetajatele kohe, et läheb pisut raskeks. "Õpetajad suhtusid üldiselt mõistvalt. Leppisime kokku, et nii kaua, kuni saan kõik asjad tehtud, on nende poolt okei."

Küsimusele, kes võiks superstaarisaate võita, vastab Anelle, et hoiab pöialt kõigile järelejäänud üheksale võistlejale.