Režissöör David Lynch.Foto: Vida Press
Tele
7. aprill 2015, 07:00

Lynch hülgas uue "Twin Peaksi"

Režissöör David Lynch kinnitab kuuldusi, et ta ei lavasta oma kunagise kultussarja "Twin Peaksi" järge. 

Lynch väitis Twitteris, et USA telekanal Showtime pole andnud talle piisavalt raha, "et teha stsenaariumi nii, nagu seda minu meelest tegema peab".

"Hakkasin sel nädalavahetusel näitlejatele helistama, andmaks teada, et mina ei lavasta," lisas Lynch.

BBC Newsi hinnangul seab tema lahkumine projekti tuleviku ohtu. Režissöör ja "Twin Peaksi" kaasautor Mark Frost on kirjutanud juba üheksa osa stsenaariumi. Uus sari pidi eetrisse jõudma 2016. aastal, et tähistada veerand sajandi täitumist vaid kahe hooaja pikkuseks jäänud seriaali lõpust. "Ma armastan "Twin Peaksi" maailma ja kahetsen, et kõik teistmoodi välja ei kukkunud," ütleb Lynch, et Showtime võib sarja tegemist siiski oma jõududega jätkata.

Telekanal vastas peagi omapoolse postitusega: "Lugesime täna David Lynchi avaldust suure kurbusega, sest uskusime, et liigume koos Davidi ja tema esindajatega nende väheste probleemsete lepingupunktide asjus lahenduse suunas. Ka Showtime armastab "Twin Peaksi" maailma ning me hellitame lootust, et saame selle mõlema erakordse looja David Lynchi ja Mark Frosti juhtimisel endises hiilguses tagasi tuua."