ESINEJAD TEADA: Birgitta festivali galakontserdil «Passion of Broadway» on Eesti lauljatest laval Hanna-Liina Võsa (pildil) ja Koit Toome, Soomest liituvad Marion Elvilä ja Angelika Klas-Fagerlund. Külalisstaar on USA tuntud laulja Barbara Hendricks. Foto: Mari Luud
Inimesed
7. aprill 2015, 07:00

Hanna-Liina Võsa: räppimine ei tule mul kuidagi välja (7)

"Kõige keerulisemad olid Põhja-Tallinna lood," räägib lauljatar Hanna-Liina Võsa oma suurematest katsumustest saates "Laula mu laulu". "Proovisin ja proovisin seda räppi teha, aga see ei tulnud kohe kuidagi välja." Laulusaade pole lauljatarile praegu aga ainus väljakutse – ta on valitud ka tänavuse Birgitta festivali galakontserdi üheks esinejaks.

Muusikalilauljana tuntud Hanna-Liinat näeb saates "Laulud tähtedega" hoopis teises valdkonnas, kus tal tuleb teiste tuntud Eesti lauljate hitte ümber laulda. "Jaanus Saksa Põhja-Tallinnast ei tundnud ma üldse, ma isegi ei teadnud, milline ta välja näeb. Kuulsin kuskilt, et ta on üks väike poiss, aga tuli välja, et hoopis suur ja pikk," meenutab Hanna-Liina oma kokkupuudet räpparite maailmaga.

"Mõtlesin, et mis see räpp endast ikka kujutab – kui sa tead inimese tausta ja seda, kust ta pärit on ja mida läbi on elanud, siis saad aru, miks ta ühte või teist muusikat teeb," ütleb ta.

"Jaanus üllatas mind sellegagi, kui õrna hingega ta on. Ma ei teadnud sedagi, et tal on laps ja elukaaslane. Kui nad tulid saate salvestusele, oli Jaanus väga isalik ja selline kussutaja," selgitab Hanna-Liina.

"Mulle meeldib, et see on laulu­saade – seal ei panda hindeid ega koostata pingerida. Meie endi jaoks ei olnud võistlemist, igaüks tegi oma numbrit nii, nagu ta seda teha tahtis," sümpatiseerib lauljatarile saate vaba formaat.

"Ütlesin oma jah-sõna, kui kuulsin, et saatesse tulevad ka Maarja-Liis Ilus ja Koit Toome – teadsin, et olen turvalises seltskonnas ja meil on kindlasti lõbus. Tunnen ennast selles saates väga vabalt," on Hanna-Liinale tähtis seltskond.

Birgitta festivaliga on ta aga kokku puutunud varemgi. "Aastaid tagasi astusin üles seal lavastuses "Viimse reliikvia" ainetel, kus ma mängisin Agnest ja kappasin hobuse seljas varemete vahel. Sellest on möödas peaaegu kümme aastat.

Nüüd toon galakontserdi ajaks lavale Broadway hõngu, kust ei puudu kirg, suur põlemine ja armastus," esineb Hanna-Liina augustis toimuval Birgitta festivali kontserdil.

Selle peaesineja on nüüd teada: tuntud USA laulja Barbara Hendricks.

Tegus nii Eestis kui ka Soomes

"Korraldajad ja galakontserdi "Passion of Broadway" lavastaja Douglas Webster on meie käest küsinud, mida me sooviksime laulda ja me panime oma lemmikud teele," selgitab Hanna-Liina, et lauljatele anti lugude valikul vabad käed.

"Ma usun, et koomilisi numbreid ei tule ning gala läbiv teema on eelkõige armastus."

Hanna-Liina, kes lõpetas Ameerika muusikali- ja draamaakadeemia (AMDA) muusikaliartisti kvalifikatsiooniga ja töötas aastaid USAs, soovib Birgitta festivalil esitada neid lugusid, mis ei ole Eesti publikule kuigi tuntud. Ta on need oma Ameerika ajast meelde jätnud ning oodanud esitamiseks õiget aega ja kohta. "Mina ja Koit Toome pakume Broadway, peaesineja Barbara Hendricks aga päris Ameerika hõngu," kuuleb festivalil mitmesugust muusikat.

Hanna-Liinal on pärast Ameerikast kodumaale naasmist käed-jalad tööd nii täis, et tal pole mahti USAd taga igatsedagi: "Mul on Eestis väga palju tegemist ja tuleval hooajal ka Soomes. Eestis osalen "Tsirkuseprintsessis", "Savoy ballis" ja "Ooperifantoomis". Soome Tampere teatrisse lähen tegema "Sugarit" ja ka Helsingisse Soome rahvusooperisse, kus osalen "Fantoomis". Päris paljud proovid hakkavad juba aprilli lõpus."

"Võib-olla juunikuus teen ühe suvetuuri, mis on hoopis midagi muud, midagi lastele. Kuid et see projekt on praegu alles algstaadiumis, siis on sellest veel vara lähemalt rääkida," ei ava Hanna-Liina kõiki oma plaane.