Vladimir Bogatkin 2005. aastal.Foto: Arno Saar
Inimesed
6. aprill 2015, 20:00

Mõlemad jalad kaotanud Vladimir Bogatkin: "Elame edasi - kõige tähtsam on elu!" (9)

Filmioperaator ja fotograaf Vladimir Bogatkin, kes on kaotanud mõlemad jalad, ei oskagi lühidalt öelda, mis on jalutu inimese jaoks kõige raskem. "Kõige hullem on see, kui tahad sügada seda, mida ei ole olemas," nentis Bogatkin. Kuid ta räägib ka keha raskuskeskme kadumisest. Vaatamata katsumustele on ta jäänud optimistiks.

"Kõige tähtsam on – elame, näeme!" rääkis mees ETV saates "Ringvaade". 

Bogatkinil amputeeriti üks jalg ülaltpoolt põlve pärast tervise halvenemist 1996. aastal. Liikuma sai ta proteesi abil. Hiljuti, kolm kuud tagasi, amputeeriti mehel ka teine jalg. Nüüd on hakanud ta üha rohkem mõtlema elu mõtte peale. "Tegelikult on see ikkagi kest, aga vaim on tähtis," rääkis Bogatkin endas ja endaga toimunud muutustest.

Inimesed saavad energiat ja elujõudu üksteiselt, kuid nad ei tohi olla vampiirid, rääkis Bogatkin, kes usub, et hing ei sure – see "tiirleb", tuleb uus keha ja hing elab edasi.

Põhiline on tema arvates see, et ei pea muretsema sellepärast, mis tulevikus juhtub, sest see teeb kurvaks. "Me ei tohi ette mõelda, mida elu meil tuua võib. Elame edasi – kõige tähtsam on elu!" avaldas Vladimir Bogatkin elumõtte.

Bogatkin on täis lootust, et ka jalutuna pääseb ta liikuma – kas proteeside abil või siis ratastoolis.