Video: Mari Luud
Videod
6. aprill 2015, 16:22

ÕHTULEHE VIDEO JA FOTOD | Hanna-Liina Võsa esineb Birgitta festivalil: "Väga koomilisi numbreid ei tule, pigem on selline kirg." (3)

Augustis Tallinnas Pirita kloostri varemetes korraldataval Birgitta festivalil astub üles ka Hanna-Liina Võsa, kelle esituses kõlavad seni Eesti publikule tundmatud lood muusikalidest.

Hanna-Liina võttis Birgitta festivalist osa aastaid tagasi. "Tehti selline omalavastus "Viimse reliikvia" ainetel, kus ma mängisin Agnest. Vahepeal ei ole olnud võimalust." Külastajana käis lauljatar eelmisel suvel vaatamas Leonhard Bernsteini "Missat".

Tänavusel galakontserdil on festivali raames Hanna-Liina repertuaaris Broadway muusikalide lood. "Väga koomilisi numbreid ei tule, pigem on selline kirg ja suur põlemine ja armastus," viitab ta kontserdi teemale, milleks on "Passion of Broadway".

Hanna-Liina sõnul sai ta repertuaari valida laule, mida ehk Eesti publik pole veel kuulnud ning mida ta on USAst endaga kaasa võtnud – lood, mis on oodanud oma järge noodimapi vahel.

Kas Hanna-Liina igatseb tagasi ka välismaale? "Nii ja naa. Mul on väga palju tegemist nii siin kui tuleval hooajal Soomes, nii et ei ole päris aega igatseda midagi taga, aga muidugi, kui juhus tekib ja võimalus on, siis ikka."

Birgitta festival toimub tänavu 7. augustist 15. augustini. Galakontsert "Passion of Broadway" toimub 15. augustil, kui esitusele tulevad Ameerika muusikalide parimad palad, peategelaste kannatuse ja kire lood läbi tuntud muusikalide. Dirigent Michael Kissinger (USA), tantsijad, lauljad, Estonian Dream Big Band, festivalikoor- ja orkester. Kavas Gershwini, Bernsteini, Webberi, Rodgers/Hammersteini muusika.