Foto: Vaatafilmi
Film
6. aprill 2015, 12:37

"Kiired ja vihased 7" avanädalavahetus lõi Eesti kinodes kõigi aegade kassarekordi

Möödunud nädalal esilinastunud globaalselt pidurdamatu märulifilmisaaga värske peatükk "Kiired ja vihased 7" avanädalavahetus lõi Eesti kinode kõigi aegade kassarekordi teenides 1.-5. aprillini 219 333 eurot.

1. aprillil esilinastunud "Kiired ja vihased 7" on ülitempokas maantee-märul, kus näeb ulmelisi trikke, vingeid autosid ja pööraseid kahevõitluseid staaride Vin Dieseli, Dwayne Johnsoni, Jason Stathami ning varalahkunud Paul Walkeri osalusel.

Filmi levitaja Siim Rohtla sõnul on Eesti muljetavaldavate kassanumbrite taga filmisaaga jätkuvalt kõrgetasemeline teostus ja filmi tegijate korralik vaev.

"Tegemist on hiiglasliku eelarvega, tehniliselt laitmatu ning jaburalt lõbusa meelelahutusega – ehk just see, mida Hollywood täna kõige paremini oskab. Filmi avanädalavahetuse kassa peegeldab vanade fännide ustavust ja uute pealekasvamist," rääkis Rohtla.

Film teenis märkimisväärset lisatähelepanu ka seoses filmi ühe peaosatäitja Paul Walkeri traagilise surmaga keset filmi võtteperioodi.

Eesti seni võimsaima avanädalavahetuse tulemuse püstitas 2009. aasta suvel animafilm "Jääaeg 3", mis kogus 192 622 eurot. Selle aasta senine avanädalavahetuse kassarekord suurusjärgus 169 785 eurot kuulus filmile "Viiskümmend halli varjundit".

Viimastel aastatel on edukate avangutega kassarekordeid teinud ka "Jääaeg 4" (171 499 eurot), "Kariibimere piraadid 4" (163 598 eurot) ja "Lumekuninganna ja igavene talv" (160 053 eurot).