«Kunagi ei või teada, mis elu toob ja seetõttu ei valmistu ma ka pereeluks eriti ette.» Miss Estonia 2013 Kristina Karjalainen. Foto: Erakogu
Inimesed
6. aprill 2015, 07:00

Miss Kristina: oma lastega tahan olla leebem kui minu ema-isa (7)

"Minu vanemad olid väga karmid ja meil oli peres palju reegleid. Näiteks kuna nad on õigeusklikud, pidin ma tihtipeale kirikus käima," räägib Miss Estonia 2013 Kristina Karjalainen (25) oma lapsepõlvest. "Minu ema on aga hästi range naine ning mõnikord ma lausa kartsin teda." Miss soovib tulevikus oma laste vastu leebem olla.

Kuigi Kristina vanemad olid lapsi kasvatades ranged, on see hilisemas elus talle vaid kasuks tulnud. "Nad õpetasid mind teisi inimesi austama ja kohtlema nii, nagu ma tahan, et mind koheldaks. Nad ütlesid, et ma peaksin alati jääma iseendaks ja mitte laskma teistel endale haiget teha. Minu isa õpetas mind endasse uskuma ja enesekindel olema," räägib Kristina.

Mõni aeg tagasi võttis miss meedias abordi teemal sõna ning ütles, et tema seda kindlasti ei tee. See tekitas aga kõlakaid, et äkki on kaunitar lapseootele jäänud. "Ei, ma ei ole rase," naerab Kristina küsimuse peale. "Lapsed võivad tulla siis, kui olen üle kolme­kümne. Praegu tahan elada täiel rinnal ja võimalikult spontaanselt."

Pere loomise peale on ta siiski mõelnud. "Ma arvan, et see juhtub siis, kui on õige aeg. Mees peab minu kätt paluma, seega ma ei stressa sellepärast eriti," ütleb Kristina, kes elab hetkel koos mehega, kes kuulus tema ellu ka aasta tagasi, kuid rohkemat ta oma kallima kohta paljastada ei soovi. "Kunagi ei või teada, mis elu toob ja seetõttu ei valmistu ma ka pereeluks eriti ette."

Modellindus on kirg, mitte töö

Kristina unistab, et tema peres võiks tulevikus kasvada kaks last. Pole vahet, kas nad on poisid või tüdrukud, peaasi et nad oleksid terved. "Kaks poega oleks aga omamoodi lahe," tõdeb ta. Lapsed tahab ta üles kasvatada suures majas, mis asuks kusagil soojal maal. Soomes ta oma kaugemat tulevikku ette ei näe. "Loomulikult tahaksin ma teha tööd, mis tagaks suure sissetuleku, et ma saaksin oma lapsed ära hellitada. Praegu kaalun ma väga tõsiselt vabakutselise tõlgi ametit. Muidugi tahan ma modellindusega tegelda nii kaua kui võimalik, kuid see on pigem minu kirg kui töö. Ühel hetkel lähen ma ikkagi ülikooli, et õppida tõlgiks ja töötada sel erialal," on ta kindel.

Kuigi Kristina kasvas üles ja elab praegugi Helsingis, ulatuvad tema juured Eestisse. Lapsepõlvele mõeldes meenuvad talle esimese asjana Tallinn ja Mustamäe. "Ma mäletan vanaema juures olemist, kassidega mängimist ja vanas Kaubamajas käimist," sõnab ta.

"Mul oli hea kodu, palju sõpru, suur oma tuba, kus oli palju mänguasju ja ma armastasin multikaid vaadata. Mäletan, et Cartoon Network oli mu lemmik telekanal," muigab miss. Talle meeldis laulda ja balletti tantsida, samuti oli ta suur unistaja.

Aga kuna ta oli hästi energiline, siis ei püsinud ta kunagi kodus ja vanemad võisid ta alalõpmata sõpradega õuest mängimas leida. Kristina oli väiksena väga uudishimulik ja ta sai lapsepõlves palju ka maailma näha – juba väikese tüdrukuna käis emaga näiteks Türgis, Bulgaarias ja Aafrikas seiklemas.

Pühad toovad pere kokku

Kristina ema ja isa lahutasid, kui tüdruk oli alles väike, kuid tema perekond käib endiselt vahel koos kinos või väljas söömas. Ühtlasi on Kristinal 41aastane vend Ruslan, kellega ta suhtleb pidevalt telefonitsi ning kohtub Tallinnas käies. "Me oleme vennaga alati hästi läbi saanud. Ma ei unusta seda kunagi, kuidas ma kord väiksena temaga Linnanmäki lõbustuspargis käisin. Ta ostis mulle hästi palju jäätist ning pärast käisime veel head pitsat söömas, ilmselt sellepärast mul see käik meeles ongi. Meil oli väga lõbus," meenutab Kristina.

Lihavõtete ajal on missi peres traditsioon koguneda rikkalikult kaetud peolauda. "Kui ma väike olin, käisime vanaema juures – ta tegi selleks puhuks alati palju häid toite ning pärast söömist läksime kõik õue mõnda sportmängu mängima," mäletab miss. Ka praegu kuuluvad Kristina kevadpühade juurde kindlasti mõned hõrgutised, eriti armastab ta maiustada. Seekord tegi ta lihavõteteks šokolaadiküpsiseid.