PISAR tikub SILMA: Anelle peab saatest lahkuma, aga Jüri Pootsmann ja Jana Liisa Johannson jätkavad järgmisel pühapäeval taas teleekraanil. Foto: Laura Oks
Inimesed
6. aprill 2015, 07:00

Superstaarisaatest langes esimesena Anelle Tamm

"Anelle, sa rokid!" lohutasid staarisaate osalised eile õhtul vahetult pärast superstaarisaate esimese finaalsaate lõppu Anelle Tamme, kel tuli lahkuda esimesena. Kui tüdruk saate lõpus oma loo teist korda esitas, tulid teisedki osalejad lavale laulma. Anelle puhkes selle peale nutma.

Eile õhtul jäi "Eesti otsib superstaari" kümnest finalistist esimese finaalsaate lõpuks alles üheksa. Saatejuht Karl-Erik Taukar oskab põnevust hoida ja veel enne, kui tehti teatavaks väljalangeja, kutsus ta enda juurde lavale kolm kõige vähem hääli saanud lauljat. Nendeks olid Karl Gustav Adamsoo, Mikk Mäe ja Anelle Tamm. Kui kohtunikele anti enne tulemuste väljakuulutamist võimalus ennustada, kes saatest koju läheb, arvas Tanel Padar, et munadepühal on mune koksitud küll ja veel, seega jäetakse noormehed rahule ja koju läheb keegi neidudest. Taneli ennustus läks täide ja kõige vähem sai televaatajatelt hääli just Anelle.

Konkurendid käituvad pigem kui sõbrad

"Kõik osalejad stuudiosse!" kõlab pühapäeva päeval käsk telemaja koridoris. Loetud minutite pärast on algamas esimene selle aasta "Eesti otsib superstaari" finaalvoor. Võistlustulle astub kümme noort lauljat – neli tüdrukut ja kuus poissi – ja üks neist langeb juba õhtul finalistide seast välja. "Taukar!" hüüab produtsent Triin Luhats, otsides lava taga saatejuht Karl-Erik Taukarit. "Tulen!" tuhiseb Taukar riietusruumist stuudiosse. "Tere-tere-tere-jaa-jaa-jaa," kaigub üle koridoride, kui saatejuht mikrofoni toimimist kontrollib.

Nagu ikka algab esimene finaalsaade seegi kord finalistide ühislauluga. Osalejad on juba lavale saadetud, kuid läbimängu algus veel venib ja nii on lauljad punti kogunenud ja lõbustavad üksteist mitmesuguste laulude laulmisega.

"Mitme peal ta mul praegu on? Ei, ma nii palju ei taha," kontrollib Annabel Guitar lava taga oma mikrofoni saatjat, mida Risto Paiste tal timmida aitab. Muide, superstaarid on palju kordi maininud, et saavad väga hästi läbi ja seda on nende omavahelisest suhtlemisest ka näha. Kui keegi tahab endast sotsiaalmeediasse pilti panna, tulevad konkurendid lahkesti appi. Lava taga põrandal on koha sisse võtnud aga stilist Karolin Kuusiku abiline, kes hoolitseb selle eest, et staaridele jalga antud kingade tallad saaksid korralikult teibitud. Et maalriteip mustade meestekingade küljes liialt silma ei torkaks, võõbatakse see musta markeriga üle.

Kohtunike kommentaar piirdub sageli aitähiga

Esimese finaalsaate teemaks on "See olen mina" ja nii tuli superstaaridel valida lugu, mis iseloomustab neid kõige paremini. Karl Gustav Adamsoo on valinud laulu "Iris" ansambli Goo Goo Dolls repertuaarist. "Vokaali on suhteliselt vähe kuulda," pole Tanel Padar esitusega läbimängul rahul.

"Ma tundsin, et olen selle laulu sõnumi läbi elanud ja mul on hea seda edastada. See justkui läheb minu isiksusega väga hästi kokku," ütleb Gnarles Barkley lugu "Crazy" esitav Annabel. Risto on end iseloomustama valinud Tõnis Mägi loo "Mõni mägi". "Esimene mõte oli, et laul peaks olema eestikeelne. Selle loo sõnum, et peamine asi on tippu jõuda, iseloomustab veidike ka mind," põhjendab noormees oma valikut. Anelle Tamm, kes äärepaelt polekski superstaarisaatesse pääsenud, valis esimeseks finaaliks Emeli Sande laulu "Wonder". Lohutusvoorus ballaadiga üles astunud tüdruk soovis sedapuhku end proovile panna teistsuguse looga. "Inimeses on väge ja ma tahan endale ja teistele tõestada, et olen võimeline saama hakkama igasuguste stiilide ja lauludega."

Kui saates kommenteerivad kohtunikud teinekord nii palju, et saade venib selle tõttu liiga pikaks, siis läbimängus on nad üsna napisõnalised. "Mhmh," kostab näiteks ühe kommentaarina, kuid kohtunike lemmiksõnaks tundub olevat "aitäh". "Nende kontsadega pole ju võimalik midagi teha," kurdab Anelle oma kõrgete punaste kingade üle. "Aga sa nägid vähemalt hea välja. Ilu nõuab ohvreid," lohutab teda Karolin Kuusik.

Finalistid proovisid päris staarielu

"See lugu on mulle väga südamelähedane. See esindab kõike, mis on soulis ja r’n’b-s," räägib Jüri Pootsmann, kes esitab esimeses saates James Browni lugu "It’s a Man’s Man’s Man’s World". Jana Liisa Johannson esitab finaalis armastusloo "To Love Somebody" ansambli The Bee Gees repertuaarist. "See lugu on sõprade armastusest. Ja kui mina leian endale sõbra, siis usaldan teda väga," tunnistab Jana Liisa, et üldiselt ei kipu ta inimesi väga kergesti usaldama. Mikk Mäe on valinud esitamiseks Inese loo "Iseendale". "Selles loos on sõnum, millega saan endas paralleele tuua," põhjendab Mikk oma valikut. Lava taga kommenteerivad aga teised osalejad, et Mikk küll selline paipoiss pole, nagu seda laulu esitades tundub. Kristjan Kannukene on noormees, kelle suur lemmik on Jimi Hendrix ja just tema repertuaarist pärineb ka Kristjani võistluslugu "Voodoo child".

Lava taga käivad osalised aga lauldes ringi – Mikk, kes üsna äsja lõpetas oma läbimänguesinemise, kõnnib koridoris ja laulab, siis aga sulgeb end garderoobi ja laseb häälel korralikult kõlada.

Gertu Pabbo on valinud Tamera Fosteri variandi loost "Cry Me a River" ning viimasena astub lavale Karl Mihkel Salong, kelle esituses kõlab Whitesnake’i lugu "Here I Go Again".

Ühtlasi said finalistid esimest korda päris staarielu proovida, kui pärast läbimängu laotas TV3 avalike suhete juht Annely Adermann lauale hunniku ühisfotosid ja lasi kõigil neile autogrammi panna.