Avril LavigneFoto: MAVRIXONLINE.COM
Inimesed
5. aprill 2015, 14:29

Borrelioos aheldas Avril Lavigne’i kuudeks voodisse:"Arvasin, et suren!" (6)

Avril Lavigne pihib värskes People'i numbris puukborrelioosist, mis aheldas ta viieks kuuks voodisse. "Tundsin, et ma ei saa hingata, ma ei saanud rääkida ja ma ei saanud liikuda. Arvasin, et suren."

Kui Avril Lavigne mullu oktoobris koos sõbrannadega oma 30. sünnipäeva tähistamiseks Las Vegasesse sõitis, polnud tal vähimatki peotuju. Ta oli end juba mitu kuud väga halvasti tundnud, kuid arstid ei osanud öelda, mis tal viga on. "Suutsin vaevu süüa ja kui me basseini läksime, pidin ära minema ja voodisse heitma," räägib Kanada rokklauljatar People'ile. "Sõbrad küsisid: "Mis lahti on?" Aga ma ei teadnud."

Varsti pärast seda sai Avril kuudepikkusele letargiale ja peapööritusele seletuse: tal oli Lyme'i tõvr ehk puukborrelioosi raske vorm.

"Mul polnud aimugi, et mingist putukahammutusest midagi sellist võib tulla," ütleb lauljatar. Ta usub, et sai puugihammustuse eelmisel kevadel.

Avril oli veendunud, et viimne tund on lähedal. Ta oli viis kuud voodisse aheldatud – ei suutnud rääkida ega liigutada, isegi mitte korralikult hingata.

"Arvasin, et suren." Ema kolis tütre juurde, et tema eest hoolitseda. Abikaasa, Nickelbacki laulja Chad Kroeger tõttas tuuri vaheaegadel Avrili voodiveerele. "Oli aegu, mil ma ei saanud nädal otsa duši all käia, sest püsisin hädavaevu jalul. Oli tunne, nagu oleks kogu elujõud minust välja imetud."

Avril on piiritult tänulik fännidele, kelle poolehoid aitas tal tõvekuudel vastu pidada. "Nad küsisid minu järele, kuna olin täiesti kadunud, nii et mainisin ühele fännile, et ma ei tunne end hästi," räägib Lavigne. Eraviisiline Twitteri sõnum levis poolehoidjate seas. "Nende saadetud tervenemissoovid ja videod puudutasid mind nii sügavalt."

Detsembris levisid kuuldused, et staar on võõrutusravil. "Naeruväärne jutt," kummutas Avril jõulupühade ajal kõlakad. "Ainus, millest ma praegu sõltuvuses olen, on Bing Crosby," viitas ta Twitteris armastatud jõululaulude esitajale.

Praegu kosub Avril oma Ontario kodus, veetes aega pere seltsis, vaadates filme ja hoides fänne sotsiaalmeedia abil oma tegemistega kursis. Päris tippvormis Avril veel pole – "Olen 80 protsenti tervem," ütleb ta. Kuid ta on valmis taas muusikale pühenduma. Aprillis ilmub lauljatari uus singel "Fly", millega ta toetab tänavust eriolümpiat. Haigestumist võtab Avril meeldetuletusena. "Tahan nüüdsest elu täiega nautida."