Foto: LIIS TREIMANN/POSTIMEES
Inimesed
4. aprill 2015, 07:00

Kolm filmiküsimust Rasmus Merivoole

Vastab "Süvahavva", "Buratino" ja "Tulnuka" lavastajana tuntud Rasmus Merivoo.

Esimene arglik filmikatsetus?

Kunagi, kui osalesin "Laulukarusselli" lauluvõistlusel, tuli endast saata tutvustav video. Sõbra vennal oli kaamera ja saime selle paariks päevaks laenuks. Põhjaliku kaalumise järel otsustasin endast rääkida, murdes samal ajal läbi tiheda võsa. See ettevõtmine oli väga inspireeriv ja juba paar päeva hiljem alustasime esimese mängufilmi võtteid. Filmi nimi oli "Potsataja tagasitulek", millest jõudsime üles filmida stseeni, kuidas potsatajamaskiga mõrvar pussitab surnuks metsas seeni korjava klassiõe. Järgmine päev andsime kaamera tagasi ja sinna see asi jäi.

Viimane film, mida vaatasid?

Viimati vaatasin Damien Chazelle’i kirjutatud ja lavastatud filmi "Whiplash". Teemavalik oli värskendav ja filmi lõpp üllatav ja mõjuv. See on suhteliselt värske film, mis võib veel kinodeski joosta.

Hiljutine filmileid?

Lapsepõlvest on mällu sööbinud üks film, mis ajas koledasti nutma. Täiesti juhuslikult leidsin selle filmi mõni aeg tagasi üles ning soovitan seda teistelgi võimalusel vaadata!

Film räägib loo delfiinidest, keda õpetatakse inglise keelest aru saama, et neid siis ühe koleda ülesande jaoks ära kasutada. Filmi nimi on "Delfiini päev" ("The Day of the Dolphin") ja selle lavastajaks on suurepärane Mike Nichols, kes on teinud ka surematu klassiku "Elluastuja" ("The Graduate"), mida soovitan samuti vaadata.