Foto: TV3
Saund
5. aprill 2015, 11:00

Milline muusikapala sa olla tahaksid? Superstaarisaate finalist Risto Paiste teab täpselt

Saate "Eesti otsib superstaari" kuues hooaeg on täie hooga käima läinud ja selgunud on need kümme õnnelikku, kes hakkavad finaalsaadetes võistlema superstaari tiitli nimel. Õhtuleht esitas staarihakatistele mõned küsimused, et teada saada, mis inimestega täpselt tegu on.

Risto Paiste (22), Saaremaa

1) Kes oled, kust tuled ja millega tegeled? Milline on Su muusikaline haridus?

Õpin Eesti Lennuakadeemias Lennunduse side- ja navigatsioonisüsteemide käitamist. Vabal ajal meeldib laulda, võrkpalli mängida ja mootorrattaga sõita. Muusikaga olen seotud olnud juba varasest east, kui sai käidud poistekooris "Vandersellid", põhikoolis võttis muusikaõpetaja Malle Veske mind enda kaitsva tiiva alla ja keskkoolis läks suurem trall lahti. Seal laulsin nii segakooris "Ave", ansamblis "Sa:rlaine", kui ka solistiõppes juhendaja Laine Lehto käe all. 

2) Kui saaksid süüa õhtust ühe muusikuga, elus või surnud, siis kellega?/Kui oleksid muusikapala, siis milline?

Sööksin õhtust Ed Sheeraniga, sest see mees on oma elu jooksul kõiksugustes olukordades olnud ja ennast peaaegu põhjast üles töötanud. Arvan, et tal oleks nii mõnigi põnev seiklus rääkida. Teades tema huumoritunnetust, siis temaga kohe kindlasti igav ei hakka. Muusikapalana oleksin üks Mozarti sümfooniatest. See mänglev ja täidetud, kohati võimas ja samas ka nii vaoshoitult hell muusika iseloomustab mind kõige paremini. 

3) Meenuta üks piinlik või naljakas juhtum oma elust seoses muusika või esinemisega.

Olin umbes 4.-5. klassis kui osalesin lauluvõistlusel ja mu hääl ühel hetkel katkes. Jätsin laulu pooleli ja jalutasin lavalt minema. Muusikaõpetaja hõikas järele: “Ei lähe sa kuhugi, tule tagasi ja laula lõpuni!”. Olin väga kuulekas, tulin tagasi ja laulsin lõpuni. 

4) Räägi üks naljakas/närvesööv/tore lugu seoses senise staarisaate perioodiga.

Kõige meeldejäävamad olid eelvoor ja teatrivoor, kus närvipinge oli kõvasti suurem kui praegu ja osalejaid palju rohkem. Praegu meeldib mulle see, et kõik saavad omavahel väga hästi läbi, kogu punt on ülimalt kokkuhoidev ja üksteisele toeks.