Saund
5. aprill 2015, 09:00

Vaata Kristjan Kannukesele otsa - no kas on häbelik või julge? (2)

Saate "Eesti otsib superstaari" kuues hooaeg on täie hooga käima läinud ja selgunud on need kümme õnnelikku, kes hakkavad finaalsaadetes võistlema superstaari tiitli nimel. Õhtuleht esitas staarihakatistele mõned küsimused, et teada saada, mis inimestega täpselt tegu on.

Kristjan Kannukene (18), Riisipere, hiljem Keila

1) Kes oled, kust tuled ja millega tegeled? Milline on Su muusikaline haridus?

Lasteaias laulsin poistekooris ning Margarita Rauni lastestuudios, millega salvestasime viimases rühmas plaadi ERR-is. Samal ajal käis mu kallis viiuliõpetaja Leena Laas laste musikaalsust uurimas, leides mind sobivat viiuliõpilaseks.

Esimesest klassist alates käisin Keila Muusikakoolis ning poistekooris. Kolmandas klassis astusin üle-eestilisse poistekoori KALEV, Hirvo Surva ning Indrek Vijardi juhatusel. Lastemuusikakooli lõpus asusin õppima vioolat. Pärast üht aastat vioolaga võlus mind siiski kitarr rohkem - soovisin endagi elektrikitarrile aktiivhelipäid nagu võimsal kitarristil, Zakk Wylde'il. Sain need, kuid olin kohustatud veel üks aasta vioolat õppima.

Ja selle aasta keskel avanesid mu silmad süvamuusika vallas, ning otsustasin minna õppima vioolat Tallinna Muusikakeskkooli, mille 11. klassis praegu õpin.

Muusikapisik tuli minu perre isapoolse suguvõsa kaudu – vanavanaisa mängis viiulit, vanaisa soovis saada pianistiks, kuid mängis "käed üle", onu oli samuti vioolamängija ning dirigent. Kitarrituhina pärisin isalt, kelle mäng mind võlus väikese poisina. 

2) Kui saaksid süüa õhtust ühe muusikuga, elus või surnud, siis kellega?/Kui oleksid muusikapala, siis milline?

Kindlasti Jimi Hendrix. Tema vaikne lavaväline iseloom võimaldaks kindlasti rahus toitu nautida. Uuriksin tema elufilosoofia, hingestatuse ning geeniuse ehk muusika mõistmise kohta.

Kui oleksin muusikapala, siis Robert Schumanni "Traumerei" (Unistus), sest teos on triivinud läbi mitmete aastate minu hingesügavustesse, millesse jääb pikaks ajaks hõljuma. Olgugi, et helitöö on ajaliselt lühike, leiab sealt nii dramaatilisi tunge, mõtlikke meeleolusid kui ka õnnistatud hetki.

3) Meenuta üks piinlik või naljakas juhtum oma elust seoses muusika või esinemisega.

Väikse poisina olin äärmiselt häbelik – esimesel esinemisel lasteaiakooriga, kuhu kuulusid 11 tüdrukut ja mina, varjusin laval olles kõigi selja taha peitu.

4) Räägi üks naljakas/närvesööv/tore lugu seoses senise staarisaate perioodiga.

Teatrivoorus oli ootamine, millal saaks juba laulda, eriliselt pikk. Olin viimase poistekolmiku seas, kellest kõik laulavad hetkel minuga koos finaalis.