Foto: TV3
Saund
4. aprill 2015, 15:00

Superstaarisaate finalist Anelle Tamm: katkestasin lapsena Nukuteatri etenduse

Saate "Eesti otsib superstaari" kuues hooaeg on täie hooga käima läinud ja selgunud on need kümme õnnelikku, kes hakkavad finaalsaadetes võistlema superstaari tiitli nimel. Õhtuleht esitas staarihakatistele mõned küsimused, et teada saada, mis inimestega täpselt tegu on.

Anelle Tamm (18), Viimsi

1) Kes oled, kust tuled ja millega tegeled? Milline on Su muusikaline haridus?

Käin Tallinna Reaalkooli viimases klassis. Vabal ajal tegelen laulmisega, käin trennis ja loen. Õppisin Viimsi Muusikakoolis kitarri, aga neljandas klassis visati mind sealt välja, sest ma ei viitsinud väga kodus harjutada ja ei arenenud just liiga palju. Teises klassis hakkasin käima laulmas Ita-Riina Pedaniku juures. Tema on õpetanud mulle laulmisest kõik, mida tean. Koolis laulan kooris ja ansamblis, koolikontsertidel on ka palju sooloesinemisi teinud. 

2) Kui saaksid süüa õhtust ühe muusikuga, elus või surnud, siis kellega?/Kui oleksid muusikapala, siis milline?

Beyoncé'ga ilmselt, kuna ta on muusikamaailmas mu suurim iidol ja ta on igas mõttes niivõrd inspireeriv. Beyoncé erakordselt võimas hääl ja oskus esineda on teinud temast tänapäeva ühe kõige mõjuvõimsama artisti. Imetlen, kuidas ta suudab nii suure tuntuse juures jääda niivõrd väärikaks ja hoida ennast kollase ajakirjanduse eest suhteliselt varjus. Lisaks austan tema puhul seda, kuidas ta kasutab oma positsiooni feminismi levitamiseks nii muusikas kui ka muidu avalikus elus. Muusikapalana oleksin mõni mõnus pop/souli laul, mida kuulates tahaks tänaval kõndida, nagu moelaval. 

3) Meenuta üks piinlik või naljakas juhtum oma elust seoses muusika või esinemisega.

Kolmeaastasena käisin perega Nukuteatris mingit jõuluetendust vaatamas ja katkestasin selle, sest laulja kasutas minu arust valesid sõnu. Ja siis ma laulsin selle ''õige'' versiooni talle ette, keset esitust publiku ees. Teine lugu: oma esimesel lauluvõistlusel, umbes 9aastasena, olin jõudnud finaalvooru, kus oli kolm lauljat. Mul läksid ühe salmi sõnad täiesti meelest ära ja kuna ma ei osanud kuidagi käituda, vehkisin lihtsalt kätega ja olin üldiselt väga segaduses. Sain lohutusauhinna.

4) Räägi üks naljakas/närvesööv/tore lugu seoses senise staarisaate perioodiga.

Ma ei oleks peaaegu saate ettelaulmiselt edasi saanud. Kõiki superstaariks kandideerijaid kohtunikud ära kuulata ei jõua, selleks tuleb kõigepealt läbida eelžürii. Läksin sinna väga enesekindlalt, sest arvasin, et edasi lastakse kõik, kes vähegi viisi peavad. Eelžürii vastas mulle eitavalt. Hakkasin juba ära minema, olles enne korralikult šokist nutnud, kui mulle järele joosti ja tagasi kutsuti. Siis lasti mul teisele eelžüriile ette laulda ja otsustati väga pikalt, kas mind peaks edasi laskma.