Woodstocki põlvkonna sümboleid Mitchell, kelle lauludest on tuntumad «Big Yellow Taxi», «Help Me», «Woodstock», on aastaid terviseprobleemidega kimpus olnud. Foto: Vida Press
Inimesed
2. aprill 2015, 07:00

Folgilegend Joni Mitchell leiti kodust teadvusetuna (2)

71aastane folgilegend Joni Mitchell leiti teisipäeva õhtul oma kodust oimetuna ning viidi Los Angelese haigla intensiivosakonda. "Süüdake küünal ja laulge laulu, saatkem kõik Joni poole häid soove," kutsus üles avaldus lauljanna veebiküljel.

TMZ.comi andmeil said parameedikud kutse Joni Mitchelli aadressile, kus teatati teadvusetust naisterahvast. Kanada päritolu folgistaar viidi kiirkorras haiglasse, ent ta tuli juba autos teadvusele, vahendab New York Daily News. "Joni on praegu Los Angelese piirkonna haigla intensiivravis, kuid ärkvel ja heas tujus," kinnitati kolmapäeva hommikul Twitteris.

Woodstocki põlvkonna sümboleid Mitchell, kelle lauludest on tuntumad "Big Yellow Taxi", "Help Me", "Woodstock", "You Turn Me On, I’m a Radio" ja "Both Sides Now", on aastaid terviseprobleemidega kimpus olnud. Lapsena põdes ta lastehalvatust ja sarlakeid, mõned aastad tagasi aga diagnoositi lauljannal Morgellonsi sündroom – haruldane haigus, mille puhul nahk seletamatult kirvendab ja sügeleb, nagu roomaksid selle all putukad.

"Mu nahast turritavad välja erivärvilised kiud nagu seened pärast vihma," kirjeldas Mitchell veebruaris ajakirjale New York. 2010. aastal oli ta sunnitud loobuma kutsest esineda Vancouveri olümpiamängudel – "haigus oli kõige ägedamas faasis, ma ei saanud isegi riideid kanda", seletas ta hiljem.