KEELAB, KÄSEB, POOB JA LASEB? Eltoni ema on veendunud, et Eltoni võimukas abikaasa David Furnish (paremal) on tema poja isoleerinud kõigist lähedastest sõpradest, isegi lihasest emast.Foto: Vida Press
Inimesed
2. aprill 2015, 07:00

Elton Johni ema: "Ma annaksin Furnishile ühe obaduse vastu pead!" (14)

Superstaari ema pihib, miks ta pole pojaga seitse aastat rääkinud.

Kui Elton Johni ema Sheila Farebrother oma 90 aasta juubelile poja teisiku laulma palkas, sai kogu maailm kuulda superstaari vankumatust vimmast. Miks pole Elton Sheilaga juba seitse aastat sõnagi vahetanud? Vanaproua räägib suu puhtaks.

Ehkki Sheila oli Eltonile kogu lapsepõlve armastav ema, kes toetas ranget abikaasat trotsides poja muusikahuvi, pole maailmakuulus laulja temaga aastaid sõnagi vahetanud. "Jah, juunis saab sellest seitse aastat," pihib Sheila Daily Maili reporterile.

90 aasta juubelipeole palkas Sheila esinema Eltoni teisiku. Nii sai kogu maailm teada, kui halastamatult geistaar oma memmekesega käitub.

Sheila kinnitusel oli suhete katkemiseni viinud konflikt tobe. Elton helistanud talle ootamatult ning käskinud katkestada kõik sidemed enda ja ema kahe kõige vanema sõbraga. Bob Halley oli olnud Eltoni autojuht, hiljem isiklik assistent, kellele staar oli pärast 30 ühist aastat kinga andnud. John Reid oli olnud Eltoni mänedžer ja põgusalt ka kallim. Just selle mehe juhtimisel sai Eltonist ülemaailmne superstaar, kelle varandust hinnatakse 320 miljonile eurole.

Sheila on tundnud Bobi ja Johni aastakümneid. Vanaduspõlves on ta mõlemalt saanud nii seltsi kui ka abi. Ta keeldus vanade sõpradega suhteid katkestamast. "Bob on alati minu vastu nii hea olnud ja ta elab lähedal ja hoiab mul silma peal," seletas ta Eltonile.

Seepeale sõimas staar oma emal näo täis. "Siis ütles ta mu täielikuks hämmelduseks, et ta vihkab mind. Ja virutas siis toru hargile. Kujutage ette! Mind, oma lihast ema!" ei suuda Sheila poja raevu ikka veel uskuda. Kuid ta jääb endale kindlaks: "Ma ei lase mitte kellelgi end kamandada."

Ema keeldus sõpradega suhteid katkestamast

Kui Elton prahvatas, et ema hoolib Bobist rohkem kui oma pojast, nähvas Sheila vastu: "Ja sina hoolid sellest värdjast, kellega sa abiellusid, rohkem kui oma emast."

Jutt käis Eltoni partnerist David Furnishist. Nüüd kahetseb Sheila, et ta Eltoni sõimuvalangule sellise inetusega vastas. Ta kinnitab, et temas pole grammigi homofoobiat: ta on Eltoni sättumisega ammu leppinud ning tal on palju geisõpru. Kuid Eltoni teinepool David ajab emal harja punaseks. Sheila usub, et Elton katkestas vanade sõpradega ja isegi emaga suhted Davidi survel. "Need, keda vanasti pidudele kutsuti, enam kutset ei saa. Me teame, kes selle taga on!" põrutab vanaproua.

Sheilale on jäänud mulje, et Elton ja David valivad nüüd suhtlusringkonda üksnes kuulsuse ja rahakoti põhjal. Otsus pööblist vabaneda kuulunud just nimelt Furnishile. "Elton ei käi enam läbi ühegi truu sõbraga – kõik on üle parda heidetud."

Kui Elton 1993. aastal reklaamifirma bossi Davidiga tutvus, oli emal hea meel – varasemad kallimad olid lasknud Eltonil end kingitustega üle külvata, isegi temalt maju saanud, ning seejärel ta maha jätnud. Kuid esimene märk tulevastest ebakõladest ilmnes 2005. aastal Eltoni ja Davidi tsiviilabielu sõlmimisel. Furnish nõudnud, et ämm kannaks kübarat. Kui too keeldus, ei lubatud Sheilat pulmafotodele.

Elton ei tulnud kasuisa matustelegi

Veelgi solvavam intsident oli mõni aasta hiljem. Sheila teine abikaasa Fred Farebrother haigestus ning põdes mitu aastat. Kuid staar ei käinud armastavat kasuisa kordagi haiglas vaatamas. Sheila tunnistab, sügav kurbus pilgus, et Elton ei tulnud isegi Fredi matustele. "Fred jumaldas teda," ei mõista Sheila poja tundetust.

Sheila kinnitab: leppimine on Eltoni teha. Juubeliks saatis poeg talle valged orhideed – see oli esimene kontakt üle seitsme aasta. Eltoni auks tuleb öelda, et ta on kõik need aastad ema rahaliselt toetanud, maksnud eluasemekulud ja tasunud arstivisiidid. "Olen nende seitsme aasta jooksul haavumisest üle saanud," ütleb Sheila.

Üksildane ta pole, sest Bob ja John ning teised sõbrad pakuvad talle seltsi. Ta on leppinud faktiga, et pole kordagi näinud Eltoni pisipoegi. Kuid tema vaen Eltoni abikaasa vastu leegitseb edasi. "Ma annaksin sellele Furnishile ühe obaduse vastu kõrvu!" raevutseb memmeke.

Eltonile soovib ta vaid head: "Loodan, et ta on sama õnnelik kui mina."