OOTAMATU SURM: USA aja­kirjanduse andmeil nõudis ­Andrew Getty veidi enne surma kohtult lähenemiskeeldu ühele naisterahvale. Oli see tema endine sõbratar, pole veel teada.Foto: Vida Press
Inimesed
2. aprill 2015, 07:00

Naftamiljardär J. Paul Getty pärija leiti oma kodu vannitoast surnuna (2)

USA naftamiljardäri J. Paul Getty pojapoeg Andrew Getty leiti teisipäeval oma Hollywood Hillsi kodu vannitoast surnuna. LA Timesi andmeil sai 47aastane Andrew hoobi mingilt kõvalt esemelt, kuid kuidas trauma tekkis, pole veel selge. TMZ.comi andmeil oli Andrew’l pärakuvigastus. 

"Esmapilgul ei paista see olevat kriminaalkuritegu, kuid see võib muutuda," ütles politsei esindaja. "Meile teadaolevatel esialgsetel andmetel ei tundnud ta end paar viimast kuud hästi ning pidi homme eraarsti juurde vastuvõtule minema," lisas Los Angelese koroneri esindaja, kelle sõnul võib toksikoloogiliste analüüside vastuste saamine võtta mitu nädalat.

Päästeteenistusse helistas Andrew endine sõbratar, kellel olid miljardärivõsukesega keerulised suhted. TMZ.comi andmeil oli politsei käinud nende juures koduvägivalla ja uimastiprobleemide tõttu koguni 31 korral.

Getty Oil Company asutanud J. Paul Getty, kelle ajakiri Fortune kuulutas 1957. aastal rikkaimaks elusolevaks ameeriklaseks, suri 1976. aastal 83 aasta vanusena. Tookord hinnati tema varandust rohkem kui kahele miljardile, mis tänapäeva vääringus oleks umbes 8,3 miljardit.

J. Paul oli tuntud kirgliku kunsti- ja antiigikogujana, kes avas kaks aastat enne surma isikliku kunstimuuseumi. Viiest lahutatud abielust oli naftatuusal viis poega.

Tragöödiad polnud J. Pauli suguvõsas võõrad. 1973. aastal rööviti J. Pauli 16aastane pojapoeg Paul. Miljardär tõrkus esmalt luna­raha maksmast, väites, et selle tagajärjel võidakse röövida ka tema 14 ülejäänud lapselast. Ent kui perele saadeti ümbrik Pauli kõrva ja juuksekiharaga, soostus J. Paul seenior lunarahaga. Nõutud 3,2 miljonist oli ta valmis maksma vaid 2,2, sest see oli maksimumsumma, mille sai maksudest maha arvestada. Ülejäänud raha sai poeg John juunior isalt laenuks – koos kohustusega maksta selle pealt papale 4% intressi. Pojapoeg leiti varsti pärast lunaraha tasumist elusana. Pauli poeg on näitleja Balthazar Getty ("Alias", "Vennad ja õed").