Helen Adamson tegi Facebookis kihlumistünga.
Inimesed
2. aprill 2015, 07:00

Helen Adamson kihlus ja Galojan teeb vanglas teatrit?

Milliste naljadega kostitas meid esimene aprill.

Kas Helen Adamsoni süda pole enam vaba? Kas kassikohvik nuumab klientide tarvis hiiri ja Tapal teenivad ameeriklased ihalevad tõepoolest hamburgerit? Eilne naljapäev möödus tõeliste pommuudiste tähe all.

"Eesti laul" UNESCO nimekirja

"Brüsselis toimuval UNESCO valimise kultuuripärandi ­komitee istungil otsustati kanda konkurss "Eesti laul" UNESCO vaimse pärandi esindusnimekirja," teatas Eesti Rahvusringhääling.

Uudis tsiteerib ka kultuuriminister Urve Palot, kelle sõnul võivad selle üle rõõmu tunda kõik, kes kunagi konkursilauludele kaasa jorisenud – Virumaast Saaremaani.

Sõna ütleb sekka ka meie eurolaulu veteran Priit Pajusaar: ""Eesti laul" on meie inimestele aasta tähtsündmus, mis toetab meie identiteeti. Laulude väljamõtlemine, konkursile esitamine, ootusärevus žürii pingerida piieldes on meie laulurahva tavapärase eluringi osa. "Eesti lauluga" on seotud ka sellised teadmised ja oskused, nagu stilistika, turundus ja koreograafia."

Helen Adamson tegi Facebookis kihlumistünga

"Marmara Sterling kinkis mulle selle ilusa Swarovski kristallidega sõrmuse ning kui selle kätte sain, saatsin sõbrannale pildi. Juurde lisasin, et üks noormees palus mu kätt ning nüüd ma olen kihlatud," räägib lauljatar Helen Adamson, et sõbranna tema uudist muidugi ei uskunud, kuid nii tekkis tal mõte sotsiaalmeedias väike vimka visata.

"Tundub, et paljud said naljast aru, aga ma sain siiski palju kirju ning sõnumeid siiraste õnnesoovidega," ütleb Helen ja lisab, et mitu ajakirjanikkugi uuris, kas tegu on tõese sündmuse või naljaga.

"Südame tegi soojaks, et minu ümber on nii lahedad ja heasoovlikud inimesed. Selle peale tekkisid mul loomulikult süümepiinad, et ma sellise asjaga nalja tegin. Õnneks keegi ei solvunud."

Heleni sõbrad aga keerasid nalja veelgi üle võlli. "Postitasin mõnda aega tagasi Facebooki hea sõbraga pildi, mille peale minu lähedased said hunnikus küsimusi, et kas see on minu mees. Nüüd siis sõbrad soovisid meile õnne kihlumise puhul."

Helen ise väga suur aprillinaljade tegija pole. "Sõpradele olen üritanud nalja teha, aga tavaliselt hakkan poole pealt naerma ja reedan end ära. Seepärast ongi internetis nalja tegemine tunduvalt lihtsam."

Rahvusooperis Estonia vaadatakse tervisenädalal etendusi seistes

Rahvusooper Estonia korraldab aprillis teatrirahvale tervisenädala, mille raames viiakse ellu mitu uuendust. Näiteks alustab söögitoas tööd toidulett vasakukäelistele. Parema rühi saavutamiseks ja koosolekutele kuluva aja lühendamiseks toimuvad tervisenädalal kõik koosolekud püsti seistes. Teater hoolib ka külastajate tervisest ja ajast, seepärast viiakse tervisenädalaks teatrisaalist toolid välja ja lühendatud etendusi saab vaadata püstijalu. Kuna tervisenädala etendused on praktiliselt välja müüdud, annab see teatrile võimaluse lisada saali kakskümmend rida, rõõmustati pressiteates seni pika ninaga jäänud piletiostjaid. Külastajad ei pea oma kohtade pärast muretsema – kõik seisukohad märgitakse kleepsudega põrandale.

Kanad võtavad munadepühi rahulikult

Just säärane teade ilmus eilse Postimehe esiküljel, kõrval pilt mune restidesse laduvast naisest ja munemiskuudist väljuvatest koivalistest. Leht raporteerib, et kuigi lihavõtete eel eelistatakse osta valgeid mune, kasvab ka pruunide munade läbimüük.

"Loomulikult oleks lihavõtte eel hea, kui kõik munad oleksid valged – et keeraks aga programmikella peale ja ütleks kanadele, et nüüd laske vaid valgeid," "tsiteerib" esikülg OÜ Kehtna Mõisa juhatuse liiget Siim Riisenbergi.

Stephen Hawking tuleb Raadio 2

Maailmakuulus füüsikaprofessor Stephen Hawking osaleb Raadio 2 saates "Hallo, Kosmos!", teatas Eesti Rahvusringhääling. Palju kordi maavälise elu teemadel mõtteid mõlgutanud hawking olevat täna andnud vastava kinnituse. "Loomulikult olen täielikus vaimustuses! Alates saatesarja algusest aastal 2010 on professor Hawking olnud üks mu unistuste saatekülalisi!" hõiskas saatejuht Ingrid Peek.

Teadlase esindaja sõnul sünnib intervjuu tõenäoliselt tänavu sügisel Inglismaal.

Ameerika sõdurid ihkavad hamburgerit

Teataja Virumaal (rohkem küll tuntud Virumaa Teatajana) kinnitas oma kaaneloos, et Ameerika sõdurid fännavad friikartuleid ja hamburgerit. Säärasele järeldusele olid tulnud Tapa linna elanikud, kus sõjamehed äsja teenistust alustasid. Näiteks kondiitriäri müüja Leena, kes olla kuulnud, et külalisi üritatakse tasapisi siiski ka tervislikuma toiduga harjutada. Teine allikas, baaris Evidence töötav Natalja kinnitas, et ameeriklaste eelistuseks on tõepoolest friikartulid, hamburger ja kokakoola. "Nädala sees tullakse paar korda kohale 15–20mehelise pundiga."

Samuti olevat populaarsed nii keedetud kui ka ahjus küpsetatud pelmeenid.

Hakatakse välja andma igapäevast kultuuripreemiat Tõhus Taidur

Eesti kultuuriorganisatsioonid otsustasid ühisel ümarlaual hakata premeerima päeva kultuuritegelast au­tasuga Tõhus Taidur, vahendas Menu. Loodi Argise Kultuuripreemia Ümarlaua Ühenduse Komisjon (AKÜÜK) ning kiideti heaks kultuurkapitalis valminud eelnõu, mille kohaselt hakatakse 1. septembril autasustama igal päeval enim välja paistnud kultuuritegijat 260eurose preemia ja vastavateemalise rinnamärgiga. Tõhusa Taiduri märke hakkab valmistama AS Salvo. Preemiat hakatakse välja andma 1. septembril, et vältida läheneval loodetavalt soojal kevadsuvel kuuma peaga tehtavaid otsuseid.

Ajakiri Sport lennutab numbrid kohale droonidega

Ajakiri Sport on välja arendamas ajakirja sihtpunkti lennutamise teenust, mis põhineb kaugjuhitavatel droonidel, seisis toimetusse tulnud pressiteates. "Plaanime esimesed katsetused teha juunis Pirita rannas," tutvustab projekti ajakirja turundusjuht Antti Aasma.

Tellimusi saab esitada mobiiliga, millel peab olema sisse lülitatud asukohateenus. Esimesele 200-le drooni teel ajakirja Sport tellijatele üks number tasuta.

Estonian Air vahetab lennukid kuumaõhupallide vastu

1. aprillil täieneb Estonian Airi lennukipark Eesti käsitööliste valmistatud uute kuumaõhupallidega. Esialgu on plaanis tellida viis kuumaõhupalli ning aasta lõpuks kogu lennukipark välja vahetada, teatas toimetusele meie rahvuslik lennukompanii. Õhupallide eelised lennukite ees on kaks korda väiksem kütusekulu, vaevu tuntav õhkutõus, hääletum lend, nummerdamata istekohad ning tasuta sõit tallinlastele. Iga lennu sihtkoht on üllatus, sest kogu lennu pikkus ja maandumine olenevad tuule suunast ning kiirusest.

Nüüd on võimalik võlad kindlustada

IIZI Kindlustusmaakler toob turule uue kindlustusliigi, mille eesmärk on pakkuda võimalust võlgasid mitte kunagi tagasi maksta. Pressiteates lubati lähiajal kõigile teadaolevatele Eesti kodanikest võlgnikele saata SMS, millega kaasasoleva lingi avamisel on ta automaatselt võlakaitsekindlustusega liitunud. Kindlustustingimuste lugemist ja pikalevenivat pakkumiste võrdlemist läbi tegema ei pea ega tohigi. Võlakaitse kindlustus on sobiv toode kõigile neile, kes on võlgu või soovivad teadlikult võlga võtta ilma seda tagasi maksmata.

Ülemistesse tuleb suursugune lõbustuspark

Ülemiste Citys avatakse juba sel suvel väidetavalt suursugune lõbustuspark. Lõbustusparki hakkab läbima nr 4 trammiliin, mis ühendab tulevikus Tallinna kesklinna lennujaamaga. Kirsiks tordile lubas pressiteade, et lõbustuspargi uhkeim atraktsioon saab olema Ameerika raudtee, mis moodustab osa Ülemiste Cityt läbiva trammiliinist. Tallinlastele on ühiskaardi olemasolul Ameerika raudtee atraktsioon tasuta.

"Terevisiooni" libaintervjuu ajas Evelyn Sepa vihale

Eile hommikul lõbustasid "Terevisiooni" tegijad ennast ja rahvast aprillinaljaga, mis läks endisele poliitikule Evelyn Sepale nii hinge, et ta selle kohta Facebooki vihase postituse tegi. Ülal rippus sõnavõtt aga vaid mõne minuti, kuniks Sepale jõudis kommentaaride kaudu pärale, et see oli nali.

Uudistes räägiti, et päästeamet on hakanud jõuliselt käituma nendega, kes mitmest meeldetuletusest hoolimata pole korda teinud oma küttekoldeid ega kutsunud korstnapühkijat, kes korstna tahmast puhtaks teeks. Nüüd hakkavad päästeametnikud vajadusel vanu pliite lammutama ja toovad uue asemele, kuid esitavad selle eest ka tuhandete eurode suuruseid arveid.

Pärnumaal Audru vallas just selline asi juhtuski. Nimelt oli majas olnud juba mitu tahmapõlengut ja kuna korsten oli hooldamata, keelas päästeamet küttekolde kasutamise. Aga kuna see jätkus, ei jäänudki päästeametnikel muud üle, kui karmimad meetmed tarvitusele võtta. Päästjad andsid vanaprouale üle täitekorralduse asendustäitmise kulude tasumiseks summas 3974 eurot. Vanaproua majja jätsid päästeametnikud veel plekkämbri tuha kogumiseks, sest plastämber selleks ei sobi.

Kassikohvik Nurri avas kasside toitmiseks hiirefarmi

Kassikohvik Nurri avas kassikohviku keldriruumes hiirefarmi. Farmi avamine tagab kiisudele igapäevase värskeima toortoidu. Omapüütud hiir on ju kassile kiskjana kõige loomulikum toit. Tagamaks piisava hiirte vajaduse, neli kuni kümme hiirt päevas, avati hiirekasvatus. Hiirte paljunemise suurenemisel on külastajatel võimalik värskelt sügavkülmutatud hiiri enda kodukassile kaasa osta, lubas pressiteade. Hakatakse korraldama ka vaatemänge, kus kohvikukassid saavad püüda saali lahti lastud hiirt.

Gurmeeõhtusöök Galojani monotükiga Harku vanglas

Täiesti ainulaadse elamusena pakub kingitus.ee võimalust Harku naistevanglas nautida teatrit koos gurmeeõhtusöögiga. Põnev õhtu "Tõeliselt kriminaalne õhtusöök" koosneb kahest osast: Anna-Maria Galojani monotükist, mis on kirjutatud tema teose "Kuidas minult varastati miljon" põhjal, ning õhtusöögist vangla moodi, millesse kuuluvad supp, praad, magustoit ja leib ning loomulikult klaas vett, oli pressiteatesse kirja pandud ka erilise õhtusöögi menüü.

Kingitus.ee korraldab õhtusööke terve kevade. Huviliste jagumisel korraldatakse ka Eesti tuur, kus tükki saab näha ka Harku, Tallinna ja Viru vanglas.

Moonika liinileminekut jälgis ka Clarkson

Trammi Moonika pidulikku liinilesaatmist jälgis rahva hulgas ka seekord tagasihoidlikuks jääda soovinud tuntud telesaatejuht Jeremy Clarkson. Ajakirjaniku küsimusele, mis tõi hiljuti töötuks jäänud populaarse telesaate "Top Gear" saatejuhi Tallinna, ütles Jeremy: "Olin ammu kuulnud Tallinna tasuta ühistranspordist. Meie meeskonna tööplaanides oli plaanis tulla sügisel Tallinna tasuta ühistransporti meie meetoditega testima, kuid asjaolud muutusid. Tekkis vaba aega ja nüüd olengi Tallinnas. Tahtsin oma tagumikuga proovida, kas ikka vastab tõele, et see on sama mugav, nagu sõidaks Audiga," seisis pressiteates.

Oma tuleviku kohta ütles Jeremy: "Mulle anti vihjeid, et võiksin edaspidi tulla oma saadet tegema Tallinna Televisiooni, mis pole sugugi võimatu."

Linnud naasevad lõunasse

Kellelegi pole mingi üllatus, et Eesti ilm on heitlik. "Aktuaalne kaamera" vahendas, et linnud, vaesekesed, on meie jahedast ja kõledast ilmast niivõrd nördinud ja tüdinud, et lendavad hoopis tagasi lõunasse.

Uus ERRi rakendus muudab nutitelefoni solaariumiks

Hommikuses "Terevisioonis" tutvustati ERRi rakenduse uuendust, mis teeb igast nutiseadmest solaariumi. Saatejuht Urmas Vaino näitas, et tuleb vaid oma nutitelefonis või tahvelarvutis ETV otsepilti edastav rakendus käima panna, hoida seadet oma näost 15–20 sentimeetri kaugusel ja oodata pruuniks saamist. Läbi riide rakendus ei tööta ja selle vastu tundvat huvi juba britid, rootslased, soomlased ja islandlased.

Uus teenus: ööklubis Hollywood saab nüüd saunas käia ja ööbida

Ööklubi Hollywood teatas oma Facebooki lehel, et 20. sünnipäeva puhul on nüüdsest klubi vipirõdul avatud kuum saun vaatega leiliruumist otse tantsuplatsile. Hilisematel pidutsejatel on võimalik teenindajaga kokkuleppele saada ja teisele korrusele ka ööbima jääda. "Tasu ja pesu osas saab täpsemat infot kohapeal," teatas klubi.

Soome politsei võttis tööle politseikajakad

Politsei- ja piirivalveamet teatas Facebookis, et Soome politsei (Suomen poliisi) sai oma õhujõud, võttes tööle 250 politseikajakat. Kaamerate ja raadiojaamadega varustatud kajakad aitavad tagada Helsingis avalikku korda ja valvavad liiklust. Politseikajakad on iseäranis tõhusad kiiruskaamerate peal töötades, kus nad saavad mõõta vastassuunas sõitvate autode kiirust. Eriti märkamatud on salakajakad, kes ei kanna politsei logo ega varustust. Kui katse õnnestub, loodab Soome politseiamet kasutada kajakaid ka mujal Soomes ning värvata juurde teisi linnuliike.

Jüri Ratas ja Rainer Vakra liituvad Eesti korvpallikoondisega

Eesti Korvpalliliit otsustas kaasata Eesti rahvusmeeskonda kaks uut mängijat – Jüri Ratase ja Rainer Vakra. Mõlemad ­riigikogu liikmed esindavad Eestit ka septembris Riias Euroopa Meistrivõistluste finaalturniiril, seisis pressiteates. Jüri Ratase sõnul tuleb tal korvpalliliidu presidendi ja riigikogu aseesimehena rahvuskoondist otsustavatel hetkedel toetada. Riigikogu liikme Rainer Vakra sõnul tunneb ta spordimehena tugevat kohustust koondisekutsele positiivselt vastata.