Blogid

Miks lihtinimene kunsti kardab? (26)

LISA KOMMENTAAR

kunstikoguja15. aprill 2015, 13:21
Mul on kõik seinad Katsi pilte täis kleebitud.
Lihtinimene12. aprill 2015, 01:23
Minu lemmik kunstikunimi on Miljard Kilk. Malevich ei jõua lähedalegi, rääkimata Picassost või Bokassast. PS. Inimene täitsa elus, meie oma kodutanuma pinnal.
Elts7. aprill 2015, 22:45
Ma olen seal Kumus käinud elu jooksul kaks korda.Ma olen töölisrahva esindaja ja ausalt öeldes mind kunst ei huvita,olgu see kasvõi maailma kuulsa kunstniku töö.Ühte ma olen kuulnud,et maailma kuulsuste tööd on koopiad ja sellepärast ei ole tema alkirja maali all.Ma hästi ei usu,et minugi hingesugulane Kats sellest kunstist huvi peab.Pigem on tema kui ajakirjaniku huvi neid kunste võimendada ajakirjanduses.
nurr6. aprill 2015, 14:36
lusti võitlused ei viinudki võiduka lõpuni. luige tankistina ilmutati tema nime all muulit põrmustada püüdev artikkel enne valimisi. samuti saadeti agar käsilane lust tartusse muuli valimisüritust torpedeerima. ja tänane uudis - muuli pääseb parlamenti. asendusliikmena nagu krosski. seega on lusti kaasabil hävitada püütud muuli ja tema abil kõvasti promotud kross täpselt sama pulga peal.
see, et lustil skandaalse ja reeturliku krossiga nii hea klapp tekkis pole ime. sugulashinged. ja nüüd on 2 lustile lähedast hinge hirmsate kahtlustustega plindris. lisaks krossile ka teine luige tankist indrek. delfi lubas tervet seeriat artikleid aserbaidzaanist. paraku jäi viimaseks lusti nime all ilmunu, mille juures ta kiljatas, et ei jõua ära oodata, millal oma silmaga saab näha, mis seal miljardi euro eest kõik ära on tehtud.
Ew5. aprill 2015, 18:14
Lihtinimene kardab disaini ja kunsti, sest see tähendab suuremat väljaminekut kui lihtinimene endale võimaldada võib. See paneb teda selliseid asju halvustama. Siis lihtinimene teeb oma autole v külmkapile mõne toote logo peale ja ütleb, et see on kunstiga täiesti võrdväärne, sest on ennegi supipurgi kunsti tehtud ja selleks ei pea olema kunstniku haridusega. See ei maksa midagi ja ta võib seda ise teha ja endale lubada. Ja ta ei oskagi vahet näha ja käitub jõhkralt kõigiga, kes arvavad teisiti.
kunstikauge4. aprill 2015, 17:04
Mina pole mitte kunagi kunstist aru saanud. Ükskord sai hing täis ja otsustasin Eesti Entsüklopeediast järgi vaadata, mida seal kunsti kohta kirjutatakse. Minu imestusel polnud ei otsa ega äärt. Kunsti kohta oli päris pikk jutt aga kogu selle jutu võis kokku võtta lühikese lausega. Nimelt kunst on kunstniku viis oma emotsioone näidata. Seega info, loogika, need on kõik teisejärgulised. Tähtis on ainult see, kuidas kunstnik maailma tajub ja mis emotsioone see temas tekitab ning seda ta oma teosega väljendabki. Siis on selge, miks kunst tundub arusaamatu. See on sama nagu slängiga - kui ei kuulu mingisse kindlasse suhtlusringi, siis ei saa ka aru selle suhtlusringi omavahelistest terministest ja väljenditest. Kuna iga inimene tajub maailma oma moodi, siis kunst ongi just kunstnike endi jaoks. Sest nemad mõtlevad ühte moodi ja seega saavad aru kunstniku sõnumist. Nii et mina ei üritagi enam aru saada.
muuseas4. aprill 2015, 16:27
Lust elab vabaabielu koos selle Indrekuga, keda puudutab Hardo Aasmäe surmaga seotud vandenõuteooria.
A.H.4. aprill 2015, 09:45
Kui tahate kunsti näha, siis käige Piiteris, Vene muuseumis (Russkij muzej), midagi on vaadata ka Pariisis Louvres. Moskvas Tretjakovskaja galeriis on juba palju musta ruudu nimelist pahna tekkinud, no ja Pärnu purgi*ittumisest ma juba ei räägi.
räägi ikka sellest Pärnu purki*ittumisest13. aprill 2015, 10:54
Olen Pärnust ja ei tea sellest midagi, aga väga huvitab.
Aadu3. aprill 2015, 21:24
Ega vist köike Lusti tarkust sildi pääle ei mahu panna. Aga peaks olema, mis see pilt ka turu pääl maksab?
msi3. aprill 2015, 17:10
katsil pole võimalik eestlaste ja eesti riigi kirumisega klikke koguda, sest ta on kolinud keskerakonna juurest ära reformarite juurde.
kunstielu ümberkorraldamise ettepanekud rahvast ei eruta.
hardo aasmäe surmaga seotud vandenõuteooriad ei luba enam ka aserbaidžaanlaste promomisega tegeleda.
pildid blogijast on ka väheinformatiivsed. bikiinid on asendunud suusajopedega.
delfi taipas õigel ajal, et lusti nurk ei eruta enam peaaegu kedagi. millal taipab seda õhtuleht?
juba tükk aega tagasi lahkus võrratu kommenteerija Detroit, ainus täht siin taevas. eltsi jõupingutused ei korva seda kaotust..
Radist3. aprill 2015, 15:26
Et kui pildi tekkeloost midagi ei tea, ei pruugi näitusekülastaja sellest aru saada? Et ta peaks saama maali kõrval olevalt selgitustahvlilt kätte kogu ajalootunni? Koolis käimata. Mõte on iseenesest üllas, aga minu meelest ebaratsionaalne.
.
Sest kujutagem ette nt Leonardo da Vinci "Mona Lisa" kõrval maaliga samas suuruses annotatsiooni - kes on Leonardo, keda see pilt kujutab, millised olid renessansiaegsed poliitilised olud ja kunstikoolkonnad, mis värve kasutati. Kindlustussumma.
.
Keda see huvitab? Näitusele tulijat vaevalt, sest tema teab tausta niigi, muidu huvi ei tunneks. Juhuslikult kunstisaali sattunut huvitab aga prantsuse-inglise-hiinakeelne kiri veelgi vähem - teda paelub vaid võimalus end kustizaalis väljaelamiseks.
X3. aprill 2015, 09:01
Lugu õige ju! Kui pildi tekkeloost midagi ei tea, ei pruugi tõepoolest aru saada. Võiks ju olla tutvustavad voldikud vms, et huviline sealsamas saaks teda huvitava pildi kohta kohe rohkem teada. Hiljem kodus arvutist infot otsides on esmased emotsioonid muuseumisaali maha jäänud ja ei saa enam uuesti üle vaadata.
nõus 12:52-ga2. aprill 2015, 21:25
M o o d n e kunst on plätserdus, sellepärast ei näe ja sellepärast olengi lihtinimene, praktiline ja selge silmavaatega.
ja lihtinimene2. aprill 2015, 13:26
ei näe igas soperduses kunsti, sellepärast ongi lihtinimene või?
ütlemine selline2. aprill 2015, 12:52
Kunst pole kunsti teha, kunst on kunstis kunsti näha.
kõik, kes pole kunstiga seotod,2. aprill 2015, 10:39
on liht- või tavainimesed, ka minister, ajakirjanik, arst. nii saan mina, lilli, sellest aru.
arvamus2. aprill 2015, 09:47
Mis pealkiri see selline on,lihtinimesel ei ole raha kunsti jaoks. Kui ikka valida ,kas toit laual või pilt seinal,siis ega palju variante polegi.
Juula1. aprill 2015, 19:12
Mis imeloom see lihtinimene on?
tori1. aprill 2015, 16:36
Just, see lusti nn. liht- ja tavainimeste jutt ja nende õiguste eest pidev võitlemine ... iseenesest on see ju tore aga kõik ta nn. probleemid on alati nii otsitud ja primitiivsed, et mõjuvad koomiliselt. tõenäoliselt ta ise aga sellest aru ei saa ja arvab, et ta ajab tõsist asja
tori1. aprill 2015, 16:36
Just, see lusti nn. liht- ja tavainimeste jutt ja nende õiguste eest pidev võitlemine ... iseenesest on see ju tore aga kõik ta nn. probleemid on alati nii otsitud ja primitiivsed, et mõjuvad koomiliselt. tõenäoliselt ta ise aga sellest aru ei saa ja arvab, et ta ajab tõsist asja
ja kes 1. aprill 2015, 16:13
missugusest piirist1. aprill 2015, 16:12
Koomik1. aprill 2015, 15:48
Kas see blogipostitus on aprillinaljana mõeldud?
lihtinimene1. aprill 2015, 15:00
Iga pildi juurde kunstniku elulugu panna oleks mõttetu. Kui on ühe kunstniku või ühe teema näitus, siis on enamasti ka kunstnike elulood kirjas, aga nende lugejaid pole kuigi palju. Kunstimuuseum on ikka eelkõige kunsti vaatamise koht, igasuguseid lisaandmeid, kui mõni pilt vaatajat kõnetab, saab ju kodus arvutistki otsida. See on kuidagi otsitud teemaga kirjutis, lihtinimesed pealegi ei karda kunsti, aga ei pea iga purkisittumist kunstiks.