ALGKOOSSEIS: Sellises koosseisus tuli Põhja-Tallinn mõned aastad tagasi avalikkuse ette ja sai kohe ülipopiks. (vasakult): kitarrist Eric Kammiste, basskitarrist Meelik Samel, räpparid Fate ehk Risto Vürst, Wild Disease ehk Jaanus Saks, Kenny ehk Kenneth Rüütli, trummar Robert Loigom. Esiplaanil lauljatar Maia Vahtramäe. Nüüd on bändist lahkunud Risto Vürst, Kenneth Rüütli ja Maia Vahtramäe. Viimane on asendatud naisvokalisti Kerli Kivilaanega. Foto: SANDER SISASK
Saund
31. märts 2015, 14:31

Kolm on kohtu seadus? Ansamblist Põhja-Tallinn lahkus ka Kenneth Rüütli! (5)

"Jah, see vastab tõele," kinnitab räppar Kenito ehk Kenneth Rüütli, et tema teed on ülipopulaarse räpipundiga Põhja-Tallinn lahku läinud.

Kenneth ei löö bändis kaasa juba kuu aega ja ütleb, et sündmus ise on justkui hiljutine. Mõte bändist lahkumise teemal hakkas ennast aga vaikselt ilmutama juba mõnda aega tagasi. "Inimesed ja inimeste vaated on erinevad, sellega on kõik öeldud," põhjendab ta. "Erinevad inimesed lihtsalt ei sobinud kokku seda asja tegema. Aga pole hullu, igaüks saab teha seda, mida ise tahab."

Viimasel ajal on Kenneth teinud agaralt koostööd paljude erinevate Eesti muusikutega. Möödunud aasta novembris lõi ta käed staarisaate kasvandiku Artjom Savitskiga – üheskoos avaldati muusikavideo loole "Valin ise oma tee", mille juures Kenneth oli video ning loo räpisõnade autor. Möödunud aastasse jäi ka ühine lugu "Hurmur" koos lauljatar Merlyn Uuskülaga. Veebruari ilmus räppar Metsakutsu ja ansambli State of Zoe laulja Anneliis Kitse koostöös lugu "Kristallid", kus Kennethil täita muusika autori roll. Lisaks eelnimetatutele on Kenneth ühiseid projekte teinud ka lauljatar Renatega ning räppar Scardoffiga.

Jaanuaris avaldas Kenneth aga laulu "Pilvelõhkuja", mis on tema soolopala. "Ma tahaks minna mõlemat teed pidi seni, kuni veel noor olen," ütleb Kenneth, et tulevikus tahab ta arendada nii soolokarjääri kui teha veel rohkem koostööd erinevate artistidega. "Elu läheb edasi."

Kenneth ei ole esimene liige, kelle kaotus Põhja-Tallinnal üle tuleb elada. 2013. aasta aprillis selgus, et ansambli ridades pole enam ülivõimsat naisvokalisti Maia Vahtramäed. "Jah, meie teed läksid tõepoolest lahku," kinnitas bändi ninamees Jaanus Saks toona Publikule, öeldes, et Maial on palju töid ja tegemisi ning lahku mindi rahumeelselt. Septembris rääkis Maia Kroonikale, mis tema lahkumise põhjuseks oli. Kuna siis sõitis Maia kooli tõttu Eesti ja Küprose vahet ja käis samal ajal bändiga esinemas, hakkas kõik tema tervisele. "Mul lihtsalt jäi süda seisma," meenutas Maia õõvastavat seika ühes lennujaamas. "See kõik mõjus minu vokaalile, minu füüsisele, kõigele." Maia ei tohtinud siis mitu kuud laulda ja tõmbas enesehävituslikule elule pidurit. Maia asemele leiti konkursi abil uus lauljatar Kerli Kivilaan.

Eelmise aasta suve lõpus lahkus bändist ka räppar Risto Vürst, esinejanimega Fate. "Meie oleme omavahel sõbrad olnud juba kümme aastat ja sõbrasuhteid see ei muuda. Muidugi ei ole ükski lahkuminek positiivne, kuid Põhja-Tallinn läheb samamoodi edasi, uusi liikmeid me ei otsi ja ette lubatud projektid viime koos lõpuni," Jaanus Saks siis Kroonikale. Risto kinnitas, et otsus tuli pärast pikka, suve läbi kestnud kaalumist. "Otsustasin, et pean oma tegemistega jätkama, lahku läksime sõpradena."

Kuigi Jaanus jääb praegu Kennethi lahkumise osas kidakeelseks ja lubab sellest rääkida  siis, kui aeg õige, võis Kennethi lahkumise osas kinnitust leida veel enne kui mees ise asja kommenteeris. Wikipedias on Kenneth Rüütli nimi bändimeeste realt liikunud endiste liikmete nimistusse ning Põhja-Tallinna Facebooki lehel teda enam samuti liikmete nimekirjas pole. Küll on aga sinna lisandunud salapärane nimi Chance aka Kristjan Soomre.