SÜNNIPÄEV ÕHUS: «Enne sooviti õnned ära, aga köie otsa panemine oli küll üllatus, mis seal salata!» tunnistab Jaagup Kreem. Foto: Marek Metslaid
Inimesed
31. märts 2015, 07:00

FOTOD: Jaagup Kreemi sünnipäev: mind tõmmati lae alla rippuma! (12)

"Teater valmistas mulle kena üllatuse – tütar laulis sünnipäevalaulu ja siis tõmmati mind lae alla!" heldib vastne sünnipäevalaps Jaagup Kreem.

Jaagup Kreemil oli 28. märtsil tähistamiseks topeltpõhjus: esmalt esietendus Nordea kontserdimajas muusikal "Billy Elliot", kus ta kehastab nimitegelase venda Tonyt. Ühtlasi täitus muusikul 42. eluaasta. "Enne sooviti õnned ära, aga köie otsa panemine oli küll üllatus, mis seal salata!" tunnistab Kreem. Kolm korda tooli peal õhku ja siis otse lakke!

Miks on lava kohal rippuval Kreemi kostüümi peale tõmmatud baleriiniseelik? "Eks tuleb tulla vaatama, siis saab aru," muigab ta. Et tükk räägib balletikooli pürgimisest, said kõik osatäitjad etenduse lõpuosas selga vastavad kaunistused.

"Olin esietendusest emotsionaalselt nii läbi, et mingit suurt pidu ei teinudki," nendib sünnipäevalaps, et läks õige varakult otse koju.

"Jaagup on mu parim sõber, mõtlen alati talle üllatusi välja," tunnistab "Billy Ellioti" produtsent Meelis Pai, et trikk sündis just tema peas. Pai sõnul kõõlus Jaagup vast ligi 15 meetri kõrgusel lavast. Ta visati kolm korda õhku ja seejärel hakkas tasapisi taeva poole kerkima.

"Jaagup on väga tundeline ja loominguline inimene, talle tundus sobilik sellist teistmoodi kingitust teha," põhjendab Pai.

Ta räägib, et triki pärast oli ka natuke närveldamist: Kreemi poeg Robin Rio muretses, kas süsteem on ikka turvaline. "Ta tahtis ise järele proovida. Aga me seletasime talle, et kaaluvahe on märgatav ja las ikka professionaalid kontrollivad üle," räägib produtsent.

Kui Jaagup lava kohal rippus, saabus tõeline kulminatsioon: ligi 2000 inimest laulis tütar Annabeli soleerimisel palju õnne.