Foto: Arno Saar
Tele
30. märts 2015, 07:00

Vaata galeriid lohutusvoorust!

Superstaarisaate finaalis on kuus poissi ja neli tüdrukut (2)

"Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" hõiskas eile õhtul telemajas Karl Mihkel Salong, üks neljast lauljast, kes pääses staarisaate lohutusvoorust edasi finaali. Karl Mihkel osales saates ka eelmisel aastal ning astus samuti üles lohutusvoorus, seekord hääletas publik ta ka finaali. 

Mõned minutid enne superstaarisaate lohutusvooru läbimängu algust pühapäeva pärastlõunal käib lava taga tihe sagimine. Veel enne lavaleminekut tehakse kõigist osalejatest pilti, inimesed jooksevad telemaja koridorides edasi-tagasi, mõni laulab häält lahti või harjutab lihtsalt oma etteastet. "Kaks? Kaks valib publik?" imestavad võistlejad, kui läbimängus selgub, et neljast edasipääsejast kahe saatuse otsustavad televaatajad ning kahe oma žürii, kuhu kuuluvad Tanel Padar, Rein Rannap, Jarek Kasar ja Maarja-Liis Ilus.

Võistlejad elavad häälekalt üksteisele kaasa ja suurt närvipinget või vihaseid kõõrdpilke konkurentide suunas näha ei ole. Pärast etteasteid huilatakse ja plaksutatakse lavalolnule.

Stuudiost tuleb lava taha Taukar, kes kitarri sõrmitseva Joosepiga jämmides liitub ning kätega pillil rütmi toksib. "Fantastiline! Super! Võib, jah? Täna saab selgeks, et mul praegu räigelt kõvasti mingi asi hakkas kõrvas käima," tabavad tehnilised viperused pisut ka saatejuhti.

"Kas sa palun saad mu väikesele sugulasele autogrammi anda? Hea vabandus, eks," naerab rastapatsidega Elis Loik, kui saatejuht Taukarilt autogrammi küsib.

Kaks osalejat on valinud lohutusvoorus esitamiseks lood Tanel Padar & The Suni repertuaarist – Joosep Eendra esituses kõlas "Üksinda üksinduses" ning Carol Suurevälja esituses "Lootusetus“. Kui Joosep oma esituse lõpetab ja kohtunikel on aeg sõna võtta, uurib saatejuht Karl-Erik Taukar Joosepilt, kuidas tema arvates Tanelile meeldis. Padar aga nuuskab sel ajal nina ja nii visatakse nalja, et Tanelil võttis lausa pisara silma. Caroli esituse peale ütleb Tanel vaid "aitäh“.

Mõni on kimpus tervisega

Lava taga harjutab keegi kuskil hoolega viiulit. Pillimäng kaigub kohati isegi üle etteastete, mida lava taga teleka vahendusel näha ja kuulda saab. Selgub, et pillist võlub kauneid helisid välja Kristjan Kannukene, kes viiuliga ka lavale läheb. Päris Eeva Talsit ansamblist Curly Strings Kristjan järele ei tee ja laulmise ajal ei mängi, kuid täidab vaheosad viiulimänguga ja pälvib sellega lava taga suure aplausi.

"Võtke kolmekesi poos sisse! Tehke midagi. Tehke midagi ägedat," sätitakse lava taha jäänud kolme osalejat sissejuhatava klipi tarbeks valmis. Tundub, et osalejad on kaameratega juba harjunud – kaameramehele ja fotograafile tehakse hea meelega nägusid, lehvitatakse ning visatakse kaamerasilma ees nalja.

Tundub, et salakavalad kevadtuuled on nii mõnegi võistleja tervise kallale pääse ja Siret Tuula, kes on superstaarisaates juba kolmandat korda, köhib enne lavaleminekut kurgu puhtaks. Õnneks tema esitusest hääleprobleeme kuulda pole. Ka Carol köhib ja tunnistab, et temagi on haigeks jäänud.

Muidugi tehakse läbi ka edasipääsejate väljakuulutamine ja vähemalt hetkeks saab neli inimest kinnituse, et just nemad on pääsenud finaali. Loomulikult pole neil tulemustel päristulemustega midagi ühist. Kui läbimänguga ühel pool, jääb võistlejatel saateni paar tundi aega, et närve rahustada, lugu veel viimseni harjutada või hääl korralikult lahti laulda. Kel soovi ja vajadust, saab veel enne saadet oma lugu ka läbi laulda.

Esimene finaalsaade juba tuleval pühapäeval

Eilsest "Eesti otsib superstaari" lohutusvoorust pääses finaalidesse edasi neli lauljat. Televaatajate hääled pälvisid Kristjan Kannukene ja Karl Mihkel Salong, kohtunike poolehoiuga said finaali aga Jana Liisa Johannson ning Mikk Mäe.

Veel enne kui lohutusvoor kätte jõudis, laulis 20 noort inimest võidu kahes stuudiovoorus – poiste ja tüdrukute omas. Mõlemast pääses otse finaali kolm lauljat ning ülejäänute seast tegid lohutusvooru pääsejate otsuse just kohtunikud.

Eile edasi pääsenud lauljaid ootavad finaalis juba tüdrukute stuudiovoorust edasi saanud Annabel Guitar, Anelle Tamm, Gertu Pabbo ning poiste stuudiovoorust edasi pääsenud Risto Paiste, Jüri Pootsman ja Karl Gustav Adamsoo.