FLIRT MITTE VAID FILMIS? Mariel Hemingway väitel ei kurameerinud temast enam kui veerandsada aastat vanem Woody Allen temaga 1979. aastal vaid kaamerate ees. Foto: Vida Press
Inimesed
30. märts 2015, 07:00

JÄLLE?! Endine lapseohtu filmipartner süüdistab Allenit võrgutamises (1)

1979. aasta komöödias "Manhattan" kurameeris tollal 44aastane Woody Allen 17aastase tegelaskujuga, keda kehastas Mariel Hemingway. Kirjanik Ernest Hemingway pojatütar tunnistab nüüd oma memuaarides, et peale Oscari nominatsiooni tõi roll talle ka Alleni soovimatu tähelepanu, vahendab Vanity Fair.

Mariel väidab 7. aprillil ilmuvas raamatus "Out Came The Sun", et kaks aastat pärast "Manhattani" võtteid – niipea, kui ta sai 18 – üritas Woody teda Pariisi meelitada. "Meie suhe oli platooniline, kuid hakkasin aru saama, et ta on minust sisse võetud."

Allen sõitis Idaho osariiki Marieli vanemaid moosima, et nood lubaksid tütrel koos temaga Euroopasse sõita. Neiu manitses ema-isa, et ta ei tea, kas ta Pariisis omaette tubagi saab. "Kuid nemad ainult julgustasid mind minema." Öösel mõistis Mariel: "Mingeid eraldi tube ei tule. Woody plaanis minuga koos olla." Ta ajas külalistoas magava režissööri üles sõnadega: "Ma ei saa oma tuba, jah? Ma ei saa koos sinuga Pariisi tulla." Järgmisel hommikul Woody lahkus.

See pole esimene kord, kui Allenil on sekeldused lapseohtu neidudega. Alleni adoptiivtütar Dylan Farrow kirjeldas aasta tagasi New York Timesi veergudel, kuidas Woody olevat teda lapsepõlves seksuaalselt kuritarvitanud. "Kui olin seitsmeaastane, võttis Woody Allen mul käest kinni ning viis mu hämarale pööningule meie maja teisel korrusel," kirjeldas Dylan. "Ta ütles, et kõhuli heidaksin ja mängiksin oma venna mängurongiga. Siis ründas ta mind seksuaalselt. Terve selle aja ta rääkis minuga ja sosistas, et olen hea tüdruk, et see on meievaheline saladus ja lubas, et läheme Pariisi ja ta minust saab tema filmide staar. Mäletan, kuidas mängurongi jõllitasin ja sellele keskendusin, kui see mööda pööningut oma ringi tegi. Ma ei suuda tänaseni mänguronge vaadata."

Allen vastulöögiga muidugi ei venitanud ja ajas kogu asja oma endise abikaasa Mia Farrow’ kaela, kes olevat tütrel ajusid pesnud. "Ma ei pilastanud Dylanit! Tegin väga varmalt valedetektoritesti ja läbisin selle muidugi edukalt, sest mul polnud midagi varjata," kinnitas Allen.