REKORDIPOISID: One Direction kanti 2015. aasta ­Guinnessi rekorditeraamatusse ­esimese ansamblina, kelle kolm esimest plaati on kohe pärast ­ilmumist maandunud Billboardi edetabeli tipus. Vasakult: Louis Tomlinson, Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne ja Harry Styles. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
28. märts 2015, 07:00

Zayn lahkus One Directionist alko- ja narkosõltuvuse pärast? (8)

One Directioni fännid on šokis: Zayn Malik teatas kolmapäeval poistebändi Facebooki lehel, et tema laulud on lauldud ja ansambel jätkab ilma temata. Mis viis maailmakuulsa viisiku tugevaima liikme lahkumiseni? Ja kas see võib tähendada ansambli lõppu?

"Tahan end tunda normaalse 22aastasena, kes saab väljaspool rambivalgust lõõgastuda ja omaette olla," seletas Zayn bändi pöördumises.

"Mu elu One Directioniga on andnud rohkem, kui oleksin eales osanud kujutleda, kuid pärast viit aastat tunnen, et mul on aeg bändist lahkuda. Tahan fännidelt vabandust paluda, kui olen kedagi alt vedanud, aga pean kuulama oma südamehäält," lisas isa poolt Pakistani ja ema poolt inglise-iiri päritolu laulja.

Avaldus kinnitas, et Niall, Harry, Liam ja Louis jätkavad neljakesi ning ootavad pikisilmi oma maailmaturnee tulevasi kontserte ja tänavu ilmuva viienda albumi lindistamist. Nii Zayn kui ka allesjäänud bändiliikmed kinnitavad, et jäävad alati sõpradeks.

Malikile said saatuslikuks sõltuvusprobleemid?

Bändile lähedal seisvad isikud teavad aga rääkida, et Zayn ­Malik ei tulnud bändist ära vabatahtlikult: ta sunniti lahkuma.

"Zayni alkoholi- ja narkosõltuvus tekitas üha suuremaid probleeme. Talle anti valida, kas ta saab kaineks või lahkub bändist. Kainenemast ta keeldus," jutustab üks bändi lähiringi kuuluja RadarOnline’ile. Ka One Directioni tuurilt koju Londonisse lendas Malik ainuüksi seetõttu, et tema seisukord ei lubanud esinemisi jätkata.

"Ta on nii rajult pidutsenud, et inimesed muretsevad ta tervise pärast. Tema seisukord pole kiita ja seepärast saadeti ta koju," jätkab allikas.

Et Malik narkootikumidele kätt ette ei pane, on juba vana uudis: kanepisuitsetamisega pälvis ta esimest korda tähelepanu mullu mais.

Siis mätsis bänd asja kinni põhjendusega, et oma tööd väga tõsiselt võttev Malik püüdis lihtsalt sedasi enne esinemist lõõgastuda.

Malikut oli algul raske poistebändi meelitada

One Direction moodustati 2010. aastal Briti talendisaates "X Factor" ja sai ülemaailmseks sensatsiooniks.

Ansambli sünni juures olnud 1980. aastate poptäht Sinitta, Zayni lähedane sõber, kinnitas Daily Mirrorile, et noorukit oli algul raske bändi meelitada. Zayn punninud vastu, kui poisse koreograafia järgi tantsima sunniti. "Zayn oli alati see tagarea ujedake, aga tal on hämmastav hääl. Ilus poiss, väga armas, aga väga-väga uje ja introvertne."

"X Factori" boss ja One ­Directioni plaadifirma Syco Records juht Simon Cowell andis Twitteris mõista, et Zayni lahkumine pole bändi jaoks maailmalõpp. "Vahel ei määra liikmete arv tugevust," kirjutas ta.

 

Pruut ajas Zayni pea segi?

"X Factori" kohtunik Louis Walsh annab mõista, et Zayn Maliki ootamatus lahkumises keset One Directioni maailmaturneed võib süüdi olla tema pruut Perrie Edwards, samuti "X Factorist" tuule tiibadesse saanud neidudebändi Little Mix liige. "Olen varem märganud, et kui asi edeneb ja poistel tekivad sõbratarid, hakkavad sõbratarid neile kõrva sisse igasugu asju sosistama," rääkis Walsh Iiri raadiojaama RTE Radio One intervjuus.

"Nad ütlevad: "Sinust peaks soolostaar saama", "Sa peaksid solist olema" – tavaliselt on selline probleem," vahendab Daily Mail omaaegsete poistebändide Boyzone ja Westlife mänedžeri Walshi sõnu.

"Esimesed paar aastat on tavaliselt kõik suurepärane, aga siis tahavad inimesed soolostaariks saada."

 

Ka Styles haub lahkumisplaani?

Pärast bändikaaslase lahkumist on kuuldavasti ka südametemurdja Harry Styles võtnud nõuks One Directioniga lõpparve teha ja Hollywoodi näitlejakarjääri edendama sõita, vahendab FemaleFirst.

"Harry on juba mõnda aega sõpradele rääkinud, et tahab näitlemist proovida ja armastab Los Angelest," jutustab üks 21aastase noormehe sõpru. Bändi tegemine ei köitvat teda enam, sest ta ei leidvat Nialli, Louisi ja Liamiga ühist keelt.

"See pole midagi uut. Ta tunneb juba rohkem kui aasta, et pole nendega ühel lainel. Nad näevad tulevikku väga erinevalt," selgitab sõber.