KÕIGE ÕNNELIKUM AEG: Esimest korda diagnoositi Renél kõrivähk 1998. aastal. Ehkki ta pidas end surmalapseks, õnnestus arstidel haigus seljatada. Tema ja Céline said poeg René-Charlesi, 2010. aastal krooniti pereõnne kaksikpoegadega. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
27. märts 2015, 07:00

Céline Dion: "Pean oma meest kolm korda päevas vooliku kaudu toitma." (16)

Kanada lauljanna Céline Dion pihtis värskes intervjuus pisarsilmil, kuidas vähk on tema abikaasa René Angélili tervist laastanud. "Ta ei saa süüa. Tal on toitmisvoolik. Pean teda kolm korda päevas toitma. Teen seda ise," kinnitas staar, kes mullu augustis loobus kõigist töökohustustest, et armastatud mehele pühenduda.

46aastane superstaar kirjeldas oma pere ühist võitlust René kõrivähiga telekanali ABC saates "Good Morning America", millest seni on näidatud vaid paari katkendit. Céline tunnistas, et 73aastane René ei saa rääkida ega neelata.

"Ta ei saa oma suud kasutada," rääkis staar pisaraid pühkides.

"Ta ei saa süüa, nii et toidan teda. Tal on toitmisvoolik," vahendab Fox News.

Lauljanna ütles, et abikaasa toitmine on tema töö.

Nelja-aastased pojad aitavad papat

Céline kirjeldas enda ja René hirmu: kuidas reageerivad voolikule nende pojad, 14aastane René-Charles ja nelja-aastased kaksikud Eddy ja Nelson. "Ma tõesti usun, et lapsed saavad kõigest aru," ütles lauljanna.

"Pelgasime neile seletada, sest kartsime, sest olime mures."

Kuid Céline haaras pisipojad toimingutesse kaasa, et need loomulikud tunduksid. "Ütlesin lastele: "Kas tahate täna tulla ja aidata mul papale süüa anda? Tahate mind aidata ja vett ulatada? Väga tubli, Nelson! Väga tubli, Eddy!"

Samas intervjuus andis Céline teada, et naaseb augustis Las Vegases kontserdilavale. Järgmise aasta jaanuariks kavatseb ta anda 40 šõud. Ühes lõigus oli näha ka abikaasat, kes koos oma naisega kuulsal Colosseumi saali laval kõnnib. "Ma teen seda Réne pärast," tunnistab lauljanna.

"Ma teen seda oma fännide pärast. Ma teen seda enda pärast."

Céline Dion teatas mullu augustis, et loobub abikaasa tervisliku seisundi pärast kontsertide andmisest. Lauljanna lükkas edasi Las Vegase kontserdisarja, jättis ootamatult ära Aasia turnee ning pani ootele kõik teisedki töökohustused.

"Praegu on väga rasked ajad," tunnistas Céline, kes seletas pressiteates, et detsembris eemaldati René kurgust vähkkasvaja.

"Tahan iga oma jõu- ja energiaraasuga pühenduda abikaasa tervenemisele."

Las Vegas Suni teatel oli operatsioon ränk. Los Angelese arstid ehitasid üles osa keelest, et René uuesti rääkida saaks.

René jättis juba 1998. aastal eluga hüvasti

Dionist 26 aastat vanem René oli teismelise Céline’i ande avastaja ja tema kauane mänedžer. Selle ameti pani ta maha eelmise aasta juulis. Esimest korda pandi talle kõrivähidiagnoos 1998. aasta kevadel – neli aastat pärast Céline’iga abiellumist. Hiljem tunnistas René, et kartis: tema päevad on loetud. Ta ei saanud ei neelata ega süüa, kuid arstidel õnnestus tõbi seljatada.

Jaanuaris 2000 tähistas abielupaar René tervenemist, korrates Las Vegases abielutõotusi. Aasta hiljem sündis nende esikpoeg. Pärast aastatepikkusi katseid õnnestus Céline’il 2010. aastal taas kunstviljastamise abil beebiootele jääda. 23. oktoobril 2010 tulid ilmale kaksikpojad Eddy ja Nelson.

Nüüd tunnistas Céline ajakirjale People: "Ma kardan René’st ilma jääda, sest asi on halb. Aga ma pean näitama iseendale, oma mehele ja oma lastele, et olen tugev ja et meiega on kõik korras."

Nagu ta kinnitas ka teleintervjuus: "Elame päevhaaval. Oleme langetanud otsuse elada."