KASTAVAD TITEVARBAID: Lauri Viikna, kes eelmisel suvel tuli seltskonda uue kallimaga, slaavitari Victoriaga, on nüüd kallimast ausa naise teinud – detsembris abiellusid armunud Tais. Foto: Erakogu
Inimesed
26. märts 2015, 07:00

Tais abiellunud Lauri Viikna perre sündis tütar (4)

"Laps sündis õigeaegsena ja normaalmõõtudes," ütleb tsirkuseärimees Lauri Viikna, kellele sündis esmaspäeval, 23. märtsil tütar. Lauri ütleb, et lapse siia ilma tulek kestis küll kaua, kuid kõik läks hästi. "Nad said hästi hakkama."

Lauri (48) ja tema noore naise Victoria (22) esiklaps, kes Pelgulinna sünnitusmajas kell 14.41 ilmavalgust nägi, sai nimeks Laura Sofia.

"Nimi oli ammu valmis mõeldud. Laura nagu isal Lauri, Sofia on lihtsalt ilus," põhjendab Viikna nimevalikut. Ta ütleb, et põhjus, miks otsustati lapsele panna kaks nime, on üsna lihtne: "Selleks, et tal oleks tulevikus valida, millist kasutada."

Juba varsti saavad ema ja tütreke haiglast koju ning uue ilmakodaniku tulekus on kõik ette valmistatud. Kas lapse sünd võttis Lauril ka pisara silma? "Lapse sünd on ime. Loomulikult."

Peale selle, et Lauri ja Victoria peres kasvab nüüd esiklaps Laura Sofia, on tsirkuseärimees kallima naiseks võtnud. Jaanuari alguses kirjutas Kroonika, et Lauri plaanib Victoriaga leivad ühte kappi panna ning nad olevat Tais puhates juba abielurituaaligi läbinud.

Samuti vihjati Kroonikale, et liit olevat plaanis Tallinna perekonnaseisuametis enne lapse sündi ametlikuks vormistada. Lauri tookord asja ei kommenteerinud.

"Jah, me oleme abielus. Tseremoonia toimus detsembris Tais," kinnitab ta nüüd. Victora Facebooki profiililt on näha, et tema neiupõlvenimi Machenaite on vahetunud Viikna vastu.

Möödunud aasta juunis kirjutati meedias, et restorani- ja tsirkuseärimees Lauri Viikna nautivat seksika Victoria seltskonda, samal ajal kui tema endine kauaaegne elukaaslane Annika Potter käib seltskonnaüritustel üksi või sõbrannadega. Paarike pani teineteise järel sotsiaalmeediasse ühiseid pilte, mis loomulikult ka mitmesugustes portaalides ilmusid, ja need ütlesid üht: jah, me oleme paar! Samuti selgus, et Lauri ja Annika ei ole enam Facebookis teineteise sõbralistis.

Juulis väitis usaldusväärne allikas Õhtulehele, et Lauri ja Victoria vahel susises midagi juba sestsaadik, kui neiu oli 18aastane, ent senise salasuhte otsustasid nad avalikuks teha just siis.

"Jah, ma kinnitan, et me elame Annika Potteriga lahus. Me oleme seda, muide, teinud iga suvi. Mina olen peaaegu igal aastal maikuust saadik tivoli ja tsirkusega tuuril olnud," kinnitas Lauri juulis Õhtulehele, et seekord on tema ja Annika 19 aastat kestnud suhe punkti saanud. Ka Annika ütles, et nad on tõepoolest lahku läinud.

"Oma otsused siin elus teeme kõik ise ja meil tuleb nende tagajärgedega lihtsalt edasi elada. Mina ei ole Lauri elu ja tema valikute kommenteerija ega ka selle elu elaja. See on olnud lapse ja minu jaoks väga raske ja kurb aeg. Kuigi pikaajalises kooselus tuleb ikka ette igasuguseid situatsioone, vaidlusi ja arusaamatusi, oleme need aastate jooksul alati suutnud ühiselt lahendada. Nüüd läks siis teisiti," tunnistas ta.

Kui Lauri ütles, et neid seob endise elukaaslaega edaspidi ettevõtlus – neile kuulub ühiselt Viimsi peokeskus, kus tegutseb Coccodrillo restoran –, siis Annika lisas, et edaspidi seob neid ka 19 aastat mälestusi ja ühine teismeline laps, tütar Liisa Johanna.

"Jääme endiselt seotuks ettevõtluse tasandil ja loodan, et mingil eluhetkel suudame ka tavaelus väärikalt edasi suhelda."