TAGASIHOIDLIK: Erinevalt paljudest pidevalt pildil püsivatest näitlejatest hoiab Sarah Jessica Parker pigem tagaplaanile, aga on sellest hoolimata kogu aeg kõigil hambus. Foto: Vida press
Inimesed
25. märts 2015, 07:00

Sarah Jessica Parker: pole parata, inimesed võivad olla väga õelad! (6)

Täna 50aastaseks saava näitleja ja moedisaineri Sarah Jessica Parkeri on sari "Seks ja linn" küll ülemaailmselt tuntuks teinud, aga ta on kuulsusesära nautimise kõrval omal nahal sedagi kogenud, et nagu igal asjal, on ka kuulsusel oma hind.

Näitlejanna kinnitab, et tuntud näona pole vahet, kas otsid mõne oma elu tahuga tähelepanu või ei, sa saad seda nagunii, vahendab Daily Mail. Näiteks pole Parker kunagi tahtnud, et avalikkus lahkaks tema ema- või abikaasarolli, aga seda tehakse tema soovidest hoolimata.

Viimane tema jaoks äärmiselt šokeeriv hetk oli see, kui ta avastas, et keegi suvaline Twitteri-kasutaja kahtleb, kas tema kaksikud tütred Marion ja Tabitha on ikka tema bioloogilised järeltulijad. Seda ainuüksi seepärast, et tüdrukud sündisid siia ilma surrogaatema abiga. Parker vihastas nii kohutavalt, et vastas postitajale mitme vihase säutsuga, mis pole tema puhul tavaline.

Ei mõista, miks tema kallal õelutsetakse

"Ma olen üldiselt igapäevase õelutsemisega harjunud. Twitterit sirvin ma alati, üks silm kinni, paraku oli sel päeval too säuts just see, mis mulle silma torkas. Esialgu ei teinud ma välja ja jätkasin teiste postitustega, aga siis mõtlesin, et oot-oot, nii see asi nüüd küll ei jää. Lugesin kirjapandu uuesti läbi ja mõtlesin endamisi, et see pole mingi ebaterve inimese tekst, ta on täie teadvuse juures siia kirja pannud, et minu lapsed ei olegi tegelikult minu lapsed. See on tema teadlik valik," põhjendab Parker, miks ta tookord vastata otsustas.

Paraku on see ainult üks näide loendamatutest kordadest, kui sünnipäevalaps enda kohta Twitterist äärmist õelutsemist on lugenud. Miks kõigist staaridest just tema nii tihti küberkiusamise ohvriks satub, ei oska Parker arvata – ta ei tee omalt poolt vähimatki, et endale ebatervet tähelepanu tõmmata, ometi saab ta seda rohkem kui paljud tema pidevalt pildil püsivad kolleegid.

Püüab hoida madalat joont

"Ma olen juba ammu mõelnud, mille poolest just mina nii eriline olen. Ma ei ole seda tüüpi, kes uhkeldaks oma varandusega, reisiks turvameestega või elaks äärmiselt glamuurset elu – vastupidi, säärane stiil on mulle suisa vastunäidustatud, ma kardan seda. Ma ei räägi oma abielust (Parkeri abikaasa on näitleja Matthew Broderick – toim.) ja ka oma kolme lapse osas olen napisõnaline. Vahel tundub mulle, et räägin liigagi vähe – inimesed ei mõista mind sageli ja seda just seetõttu, et ma ei pea vajalikuks oma tegemistest avalikult rääkida. Minu meelest on aga oma saavutustega uhkeldamine märk enesekesksusest ja ma ei soovi selline olla, kuigi on selgunud, et ka tagasihoidlikkusel ja privaatsusvajadusel on oma varjuküljed," pihib näitlejanna.

Pöördudes tagasi tema emaduses kahelnud naise juhtumi juurde, ütleb Parker, et ta ei suuda kuidagi mõista, miks keegi võõras peaks teda nii palju vihkama, et midagi sellist kirjutada. "Samuti ei suuda ma ette kujutada, et keegi midagi sellest väljaütlemisest madalamat teha võiks," ütleb näitlejanna.

Aastate jooksul on pealtnäha habras Parker õppinud selliseid õelutsejaid hämmastavalt hästi välja lülitama. "Inimesed võivad olla väga õelad ja ma ei saa seda kuidagi muuta, nii et parem lihtsalt arvestan sellega," ütleb ta.

Päris kindlasti pole Parker üks neist, kes laseks kriitikutel end tagasi hoida: pärast "Seksi ja linna" Carrie Bradshaw’na maailmakuulsaks saamist ei jäänud ta loorberitele puhkama. Kui Carrie rõivavalikud püüdsid sarjas vaatajate pilku pidevalt, siis ei jää Parker päriseluski oma tegelaskujule sugugi alla: mood on näitlemise kõrval üks tema suuremaid kirgi. Alles möödunud aastal tõi ta turule brändi, mille kaudu müütab enda disainitud kotte ja – nagu Carrie kingaarmastust teades oletada võib – ka kingi.

Moetööstus on halastamatu

Nende turustamiseni jõudmine oli Parkeri sõnul aga pikk ja piinarikas protsess, mis pani teda teisi moeloojaid veelgi enam hindama ja austama. "Ma tunnen elukutselistele disaineritele südamest kaasa! Neilt oodatakse palju ja nad on enda suhtes väga karmid. Peab olema tõeliselt tugeva iseloomuga, et seda kõike taluda," arutleb Parker ja meenutab oma head sõpra, moedisainer L’Wren Scotti, kes ei pidanud koorma all vastu ja sooritas kaks aastat tagasi enesetapu.

"Mul on teisigi lähedasi, kes samal kombel rabelevad: uskumatult andekad inimesed, kes võitlevad teiste omasugustega tähelepanu ja edu nimel," kirjeldab Parker moetööstuse halastamatust.

Parker andis Fendi kotile uue näo

Juba "Seksi ja linna" päevilt tuttav kuulus Fendi käekott pole Sarah Jessica Parkerit maha jätnud ka hiljem: selle aasta alguses pakuti talle võimalust Fendi nime all päris oma kott disainida, vahendab Vogue.

Peale Parkeri andsid kotile oma näo ka lauljatar Rihanna, modell Jourdan Dunn, kunstnik Rachel Feinstein ja maailmakuulus blogija Leandra Medine. Nende loomingu müügitulu läheb heategevuseks. Parkeri indigosinise-, lilla- ja rohelisekirju koti müügist saadav tulu suunatakse ajutraumade fondi.