Foto: Teet Malsroos
Üritused
24. märts 2015, 07:00

Eesti esineb Eurovisioni esimeses poolfinaalis seitsmendana (6)

Eesti esindajad Elina Born ja Stig Rästa looga "Goodbye to Yesterday" astuvad sel aastal Eurovisioni I poolfinaalis võistlustulle seitsmendana. Meie ees esineb Kreeka ja järel Makedoonia. 

Möödunud nädalal kogunesid ka delegatsioonide juhid ja otsustati, et tänavuse Eurovisioni korraldajamaa Austria astub finaalis üles 14. esinejana. See, milline saab olema finalistide esinemisjärjekord, selgub siis, kui teine poolfinaal on samuti peetud. Esimene poolfinaal toimub Viinis 19. mail, teine poolfinaal 21. mail ja finaal 23. mail. Enne poolfinaale 17. mail toimub ka traditsioonile punase vaiba tseremoonia, kus osalevad kõik võistlejad.

Mõni aeg tagasi saatis Eesti delegatsioon Viini ka esialgsed soovid ja plaanid meie artistide lavaesituse kohta. "Eesti laulu" produtsendi Heidy Purga sõnul käib tihe infovahetus korraldajapoolse tehnilise meeskonnaga. "Uurime, millised on tehnilised ning visuaalsed võimalused lavaesituse parimaks eksponeerimiseks. Konkreetsem info selgub siiski kohapeal, proovides. Stilistika osas jätkame sarnast liini, mida võis näha "Eesti laulu" finaalis. Eesti delegatsioon sõidab Viini maikuu esimeses pooles.