KASVATUSPROBLEEMID. Kim tassib last küll rõõmuga kõikjale kaasa, aga paljude hinnangul võsukest kasvatada ei viitsi.Foto: Vida Press
Inimesed
24. märts 2015, 07:00

"Kim kasutab last iluasjana!" (3)

Kui Kim Kardashian oma kaheaastasele tütrele pärlikee ostis ja sellest kõigile rääkis, manitses kasvatusteadlane naist avalikult ettevaatlikkusele.

"Minu hinnangul seab Kim lapse elu sääraste totrustega asjatult ohtu. Laps võib keega üksi jäädes väga kergesti selle lõhkuda ja mõne pärli alla neelata või end keega üles puua," ütleb RadarOnline’ile Birminghami ülikooli ämmaemanduse õppejõud Alison Edwards. "Oma lapse elu ohustamine pole päris kindlasti mõistlik ja minu hinnangul käitub see naine emana vastutustundetult," ütleb Edwards.

Kuulsused on ju eeskujuks!

Õppejõu hinnangul on kaheaastane North West Kimile ja tema abikaasale Kanye Westile rohkem toreda iluasja eest. "Ma ei kahtlegi selles, et ta last armastab. Kindlasti armastab! Ja tal on õigus oma last kasvatada just sel moel, nagu ta ise õigeks peab, aga ainult seni, kuni see pole lapse tervisele ohtlik," materdab Edwards.

"Meie järeltulijad pole lihtsalt iluasjakesed, vanemaroll on eluaegne pühendumine. Laps vajab vanema abi ja tuge kogu elu ja tema huvid tuleb seada esiplaanile," õpetab lektor.

Tema sõnul on Kimi ja teiste avaliku elu tegelaste vanemaroll eriti vastutusrikas, sest inimesed joonduvad nende järgi. "Nad on paljudele eeskujuks. Tavainimestele meeldib kõiges kuulsusi jäljendada, seetõttu peavad nad eriti suure hoolega jälgima, missugust eeskuju nad teistele annavad," ütleb Edwards.

Kimi ja Kanye vanemlikke oskusi on arvustanud ka Vogue’i peatoimetaja Anna Wintour, keda häirib, kuidas noored last kõikjale kaasa veavad, aga ei oska temaga õigesti ümber käia. Westid said Wintouri pahameele osaliseks pärast seda, kui North Pariisi moenädalal mitu etendust oma jonnituuridega nurjas.

Peatoimetaja mõõtis Westide vanemlikke oskusi Beckhamite omadega, kes samuti oma nelja last kõikjale kaasa võtavad, aga sellega kunagi kellelegi ebamugavusi ei põhjusta.

"Annal pole laste vastu midagi, kuni nad hästi käituvad. Beckhamite Harper on talle väga hea mulje jätnud, sest ta on äärmiselt hästi kasvatatud. Northi käitumine käib talle aga närvidele, sest Westid oma lapse tsiviliseerimisega vaeva näinud ei ole," ütleb üks Wintouri sõber.