KAKS KORDA ABIELUS: Gladys andestas Van Damme’ile truudusemurdmise ning aitas tal uimastisõltuvusest üle saada.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
24. märts 2015, 07:00

Märulistaar Jean-Claude Van Damme lahutab juba viienda abielu (3)

Madinafilmide superstaar Jean-Claude Van Damme ja tema abikaasa Gladys lahutavad juba teist korda. Kas nüüdki sai nende abielule saatuslikuks mehe truudusetus?

Lahutuse algatas Gladys, kelle sõnul elab kumbki 7. märtsist omaette. Eonline.comi teatel on Los Angeleses sisse antud lahutuspabereis kirjas nende seaduslikud nimed Jean Claude Van Varenberg ja Gladys Portugues Van Varenberg. Action-mani elukohaks on märgitud Hongkong, Gladyse omaks Los Angelese piirkond.

Belgiast pärit võitluskunstimeistril on seljataga kirev armuelu. Esimest korda abielludes polnud ta kahekümnenegi. Pole siis ime, et Jean-Claude’i ja Maria Rodriguezi teed nelja aasta pärast lahku läksid. Juba aasta hiljem sõlmis belglane abielu Cynthia Derderianiga, ent teine kooselu lõppes veelgi kiiremini – juba 1986. aastal olid kaasade suhted lootusetult sassis ja lahutus päevakorral.

Pettis rasedat naist Kylie’ga

Näitleja ja endise kulturisti Gladysega abiellus Jean-Claude esimest korda 1987. aastal. Samal aastal sündis neile poeg Kristopher – Van Claude’i esimene laps –, kolm aastat hiljem tütar Bianca. Kuid 1992 jooksis abielu karile. Põhjuseks oli Jean-Claude’i armulugu näitlejanna Darcy LaPieriga. 1994. aasta veebruaris tegi musklimees oma uuest kallimast ausa naise, kuid juba samal aastal tekkis tal filmi "Street Fighter" võtetel Tais armuafäär Kylie Minogue’iga. Darcy oli tookord lapseootel ja sai salasuhtest teada alles siis, kui Van Damme seda 2012. aastal avalikult tunnistas. "Magus suudlus, kaunis armatsemine..." muljetas näitleja The Guardianile.

"Oleks olnud ebanormaalne Kylie’ga armusuhet mitte alustada. Ta on nii kaunis ja ta oli iga päev oma ilusa naeratusega mul silme all, simpatico, nii kaunis... Ta ei käitunud nagu superstaar. Teadsin Taid väga hästi, nii et näitasin talle oma Taid. Kylie on oivaline daam."

Võtteplatsiromaan jäi seljataha, 1995. aastal sünnitas Darcy Jean-Claude’ile poja, kellele pandi nimeks Nicholas, kuid pereõnne ei jagunud kauaks. 1997 andis Darcy lahutuse sisse, süüdistades oma meest uimastisõltuvuses ja vägivaldsuses. Kuid Jean-Claude leidis uuesti tee Gladyse juurde ning 1999. aastal pidasid nad uuesti pulmi.

Kokaiinisõltuvus ja bipolaarne häire

Selleks ajaks oli Van Damme põhjast läbi käinud. 1990. aastate keskpaigas oli tal tekkinud kokaiinisõltuvus, mida ta on põhjendanud pingelise töögraafikuga ja sundusega filme reklaamida. 1996. aastal kulutas action-staar uimastitele 10 000 dollarit nädalas. Ta rammis autoga ööklubisid, kakles paparatsodega, jäi joobnuna autoroolis vahele. Filmid läksid üha halvemaks ja ta teenis järjest vähem. Tagatipuks diagnoositi enesetapu äärel kõikuval kuulsusel bipolaarne häire.

Võõrutusravist polnud kasu. Van Damme otsustas uimastid päevapealt hüljata ning rassis jõusaalis. Nii suutis ta meelemürkidest priiks saada. Ta on bipolaarse häire all kannatajate kodulehel rääkinud, et füüsiline koormus aitas teda juba teismeeas depressioonist vabaneda. "Kui ma paar päeva ei treeninud, oli mu meel nii must ja miski ei suutnud mind õnnelikuks teha."

Paistab, et sedapuhku ei purustanud abielu Van Damme’i üleaisalöömine. Ehk kasvasid kauased kaasad lihtsalt lahku? Gladys nimetab lahutuse põhjuseks ületamatuid erimeelsusi ning taotleb Van Damme’ilt elatisraha. Ajakirja Hello! teatel loobub Gladys oma mehe perekonnanimest Van Varenberg.