UUS TRIO: Kui varem oli Alari Kivisaare (vasakul) ja Kristjan Hirmo (paremal) kolmandaks kaaslaseks Sky Plusi hommiku-programmis Maris Järva, siis Marise lapsepuhkusele mineku järel asendab teda nüüd paariks-kolmeks aastaks selles ametis vana kala Rain Kelk (keskel).Foto: Sven Tupits (Fotogeen)
Inimesed
24. märts 2015, 07:00

KELK TAASLIITUS SKY PLUSI HOMMIKUPROGRAMMIGA: minu tagasitulek oli tegelikult teada juba sügisel

RAADIOHÄÄL RAIN KELK TEGI AVARII: see oli kõigest väike plastimõlkimine (11)

"See oli hästi väike tähelepanematusest tingitud plastimõlkimine. Kõige tähtsam on, et inimesed on terved, küll autod ka korda saavad," räägib möödunud nädalal väikese avarii teinud raadiohääl Rain Kelk.

Eile hommikul oli Rain Kelgul raadiojaama Sky Plus hommikuprogrammis esimene tööpäev – lapsepuhkusele läinud Maris Järva asendajana. Muu hulgas mainis kaassaatejuht Alari Kivisaar, et nädalavahetusel tegi Kelk autoga avarii, mille tagajärjel auto känkras ja Kelgul jalg kipsis. Mees ütleb, et üks kaasliikleja müksas tema autot möödasõidul, kuid Kivisaare jutust jäi küll mulje, justkui oleks Rain karkudega stuudiosse tulnud ja autost enam asja ei saa.

"Ma soovitan Sky Plusi kuulata alati kindlasti tugeva huumorisoonega. Härra Alari oskab väga hästi asju võimendada ja kui on vaja, siis ka valetada, nii et suu suitseb ja silm ka ei pilgu," naerab Kelk, et Kivisaar viskas kuulajatele lihtsalt väikse vimka.

"Lükkan kõik need väited ümber – kõik ihuliikmed on terved, auto pole känkras ja sõidame edasi!"

Kelk ei tee Sky Plusi hommikuprogrammi esimest korda. 2011. aastal lahkus ta sellelt kohalt pärast kümmet aastat tööd ja ütles, et on aeg pisut rahulikumalt võtta. Tema naasmine oli väiksemas ringis teada juba sügisel, kui Alari Kivisaar teda saatejuhiks kutsus. "Ma ei tea, kas oli veel kandidaate, aga Alari pöördus minu poole ja küsis, mida ma arvan. Võtsin natuke mõtlemisaega. See võttis ikka nädalaid," ütleb Kelk ja lisab, et temast saab umbes kaheks-kolmeks aastaks Marise asendaja.

Vaim on Kelgul igal hommikul eetris olemiseks igatahes valmis ja märkmik juba täitub plaanidega. "Tulemas on ju igasugused suured tantsu- ja muusikaüritused ja mis seal salata – mul on juba ka esimene disko kirjas, mis toimub sel reedel Venuses."

Neli aastat hommikuprogrammist eemal olnud Rain tunnistab, et teatud mõttes igatses ta seda ametit tagasi. "Töö iseenesest on väga lahe ja kihvt, kui see kõik ainult algaks kell 9 või 10," naerab ta.

"Otsustasin siiski, et lähen vanade kamraadide juurde korraks tagasi, aitan nad hädast välja."

Hommikuprogrammi tegemistel hoidis Kelk silma peal ka siis, kui ise seal osaline polnud. "Hingasin tegelikult neile kogu aeg kuklasse, olin umbes kümne meetri kaugusel muude asjadega seotud."

Nimelt oli Rain Kelk praeguse Retro FMi uudistetoimetaja. Marise tegemistega oli Kelk väga rahul. "Maris pani poisse ju ilusti paika, täitsa äge tädi."

Eile hommikul kuulutati Kelgu taasliitumine raadioeetris välja. Sky Plusi Facebooki lehele laeti üles ka video, kus näha, kuidas Rainilt langeb must saladuseloor. "See idee sai alguse juba varem, kui pandi üles libaotsingukuulutus saatejuhi kohale," paljastab Kelk.

"Kui Maris saadeti Ott Leplandi laulu, pisarate ja kookide saatel lapsehoolduspuhkusele, tehti justkui nädal otsinguid, mille avapauguks avaldati pilt, kus musta lina all oli tegelikult üks tüdruk.

Mõtlesimegi jätkata samas vaimus ja tõmbasime justkui postamendilt lina maha."

Vähemalt Facebooki kommentaaride järgi on näha, et inimesed on Raini tagasitulekuga rohkem kui rahul. "See tuli mulle täiesti üllatusena. Ma tean, et mõningad on mind igatsenud ja ka tuttavad on öelnud, et võiksin olla, aga et see teade sai tuhandeid kommentaare ja laike, oli tõesti tore," tunnistab mees oma eufooriat. "Kui keegi tänapäeval hästi ütleb, on see ainult positiivne. See oli nagu veksel või ettemaks – nüüd tuleb hakata neid ootusi ja lootusi täitma ka."

Eile hommikul marssis Kelk rõõmuga tööle, hommikune ärkamine ei olnud üldsegi raske.

"Minu kohustused vahepealsetel aastatel sisaldasid ka varast ärkamist, seetõttu polnud hullu. Aga ma ei ole nii vara ärganud viis päeva jutti. Kahe nädala pärast oskan öelda, kas on juhtme kokku jooksutanud."

Tööle läks mõnuga

Uude vanasse ametisse astumise tegi lihtsamaks ka see, et kaassaatejuhte Kristjan Hirmot ja Alari Kivisaart tunneb Rain juba ammu. Või siiski. "Hirmoga me koos tööd pole teinud. Tema on minule nagu must hobune, keda on vaja natuke rapsida ja peedistada, et talle paksem nahk peale tekiks," muigab Kelk.

"Aga Kivisaar on juba vana kala. Temaga on selles mõttes lihtne, et ma tean, mis on tema valusad kohad, kuhu vajadusel vajutada, kui ta mulle närvidele hakkab käima."

Kelk naerab, et hommikuprogrammi stuudios on igal hommikul justkui võitlustander: "Iialgi ei tea, millega see algab, kuhu edasi läheb ja millega lõppeb. Seal tuleb endale koht kätte võidelda, keegi midagi kandikul ette ei kanna."