Vilja Savisaar-ToomastFoto: Tairo Lutter
Eesti uudised
24. märts 2015, 07:00

Vilja Savisaar-Toomasti elulooraamat ei ilmugi? (48)

Edgar Savisaare raske haigestumine tõkestas ka Vilja Savisaar-Toomasti elulooraamatu käsikirja trükikotta saatmise. Vähemalt mõneks ajaks jääb raamatu ilmumine seisma.

Veebruari algul kihas meedia Savisaar-Toomasti veel ilmumata elulooraamatu "Vilja teine elu" ümber. Meediasse läkitati katkend, mis räägib Vilja ja Edgari armumisest.

Samas andis Vilja ajalehele LP mõista, et juttu on ka eksmehe arvatavatest tiivaripsutamistest ja sellest, kuidas nende abielu kokku varises.

Raamatu kirjutasid kahasse Kalle Muuli ja Triit Pruuli. Toona lubati, et teos läheb müüki kohe pärast valimisi. Eile aga teatas Kalle Muuli Facebookis, et lubadus jääb täitmata. "Paraku ei osanud me Edgar Savisaare haigestumist ette näha. Seepärast otsustasime Tiiduga, et lükkame raamatu ilmumise määramatuks ajaks edasi," selgitas ta.

"Käsikiri on peaaegu valmis, aga me ei saada seda trükikotta. Otsus on kooskõlastatud ka Vilja Savisaar-Toomastiga. Me kõik leiame, et nii on hea ja õige."

Vilja ütles oma Facebooki lehel: "Edgar on ennemgi väga rasketest olukordadest suutnud välja tulla. Tal on väga tugev tahtejõud ja loodan, et see aitab ka seekord kriitilisest olukorrast väljatulemisel."

Vilja soovis Edgarile peatset paranemist. "Soovin ka ta lastele kannatlikkust ja tugevust. Kuigi oli plaan raamat minust avaldada märtsis pärast valimisi, lükkasime raamatu ilmumise määramata ajaks edasi."

Edgar Savisaar abiellus Viljaga 1996. aastal, neil on ka ühine tütar Rosina. 2009. aasta detsembri lõpul teatasid nad, et on otsustanud oma abielu lahutada. Praegu on Vilja abielus muusik Taimo Toomastiga.