Foto: ERIK PROZES/POSTIMEES
Tele
23. märts 2015, 14:05

ANDKE TEADA: kas teie olete ETV pakutavate sarjadega rahul?

Miks ETV näitab kogu aeg telesarjade kordusi? (50)

ETV-s hakkas järjekordselt jooksma telesari "Oru valitseja". Kuna telekanal on seda juba korduvalt näidanud, siis uurisimegi, miks näitab ETV hommikuses ja õhtuses ajavööndis ainult kordusi.

ETV näitab 2000. aastal toodetud Briti telesarja "Oru valitseja" nii hommikul 8.55 kui ka õhtul 17.40, kusjuures tegemist on sarja mitmekordse kordamisega.

Eesti Rahvusringhääling kommunikatsioonispetsialist Silver Kuusik põhjendas sarja uuesti näitamist sellega, et draamasarja "Oru valitseja" on telekanalilt palju küsitud. "Sel kevadel vabanes meil sobiva nädalate arvuga eetrikoht ning saime sarja taas eetrisse tuua," põhjendas ta.

Silver Kuusik polnud nõus ka väitega, et ETV-st on väga raske uusi sarju leida. "ETV on sel hooajal näidanud ainult uusi sarju. Kui rääkida konkreetselt vööndist, mis on eetris argipäeviti kell 17.40, siis seal jõudis ekraanile draamasari "Doktor Martin", pärast seda jätkasime Saksa krimisarjaga "Paks boss" ning BBC sarjaga "Ihult ja hingelt"," tõi ta näiteks.

Küsimusele, kuhu on jäänud lubatud Midsomeri sari, siis Kuusiku sõnul jõudis veebruaris Suurbritannias ekraanile sarja 17. hooaeg ning need osad tuuakse esimesel võimalusel ka Eesti vaatajate ette.

"Eelmise aasta juuli lõpust oktoobri alguseni näitas ETV kaht värskeimat "Midsomeri mõrvade" hooaega. Kindlasti toome need veel korra eetrisse, nii et kel jäi esimesel ringil vaatamata, ei jää millestki ilma. Jaanuarist märtsini said ETV vaatajad laupäeva õhtuti näha uut Briti krimisarja "Noor inspektor Morse". Sooja vastuvõtu pälvinud sari on mõtteline proloog kõigi aegade ühele legendaarsemale Briti krimisarjale "Inspektor Morse", millest omakorda kasvas välja ka ETVs näidatav sari "Lewis", rääkis ta.

Kuid miks tõi ETV ekraanile aastakümneid vana Morse sarja? ""Inspektor Morse" ei olnud seni Eesti televaatajate ette jõudnud ning nüüd on ka meie publikul võimalus sarja vaadata. Kuna ETV ekraanil on näidatud Colin Dexteri teoste ainetel sündinud sarjale "Inspektor Morse" nii ajaliselt eelnevaid kui ka järgnevaid lugusid (vastavalt siis "Noor inspektor Morse" ja "Lewis"), siis oleks põhjendamatu mitte näidata draamasarja, millel need kõik põhinevad," ütles ta.