LONDONI VÕTTEPLATS: Kuigi «Tähtede sõja» seitsmenda filmi lavastaja J. J. Abrams (väiksel pildil) on oodatud linateose võtted mähkinud saladuseloori, on drooni abil õnnestunud siiski Londoni võtteplatsist pilti teha.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
21. märts 2015, 08:00

Luke Skywalkeri tütar peab end Han Solo ja printsess Leia lapseks?

Mida jahvatavad kuulujutuveskid "Tähtede sõja" uue filmi kohta?

Aasta oodatuimaks linateoseks peetav "Tähtede sõda: Osa VII" valmib lavastaja J. J. Abramsi soovil suure saladusloori all ja annab alust loendamatuteks kuulujuttudeks. Kas Luke Skywalkeri poeg ei teagi, et isa on elus, tütar aga peab oma vanemateks hoopis Luke’i õde Leiat ja Han Solot? Kas film jõuab kinodesse juba suvel?

Režissöör J. J. Abrams on tuntud salatsemise ja varjatud võtteplatside kasutamise poolest. Erand pole ka uus "Tähtede sõja" film ingliskeelse pealkirjaga "The Force Awakens": kõik võtteplatsid on kõrgeimal tasemel turvatud ja näitlejaile on pandud peale karm keeld mitte paljastada ühtegi detaili enne, kui film purgis on, kirjutab Mirror.

Fännide teadmatuses hoidmine annab aga üha uut hoogu kuulujutuveskitele ja nii ümbritsebki uue "Tähtede sõja" triloogia esimest filmi, mille esilinastus on plaanitud selle aasta lõppu, hulk kõmu. Telegraph on kokku kogunud värskeimad filmi puudutavad uudised ja kõlakad.

• Kuigi filmi esimene pikk treiler peaks kinodesse tulema mai algul Disney teise tänavuse suurfilmi "Tasujad: Ultroni ajastu" sissejuhatajana, lekkis hiljuti internetti treileri kirjeldus. Selle põhjal näidatakse klipi avasekundeil kõrbeplaneeti, mida sai näha ka eelmise aasta lõpus ilmunud lühitreileris. Klipi lõpus olevat suures plaanis kapuutsi taha varjunud näoga mees, kes ühtäkki üles vaatab – selgub, et tegu on Luke Skywalkeriga. Vahepeal nägevat muu hulgas Leia ja Hani hüvastijättu, kui viimane Millennium Falconi kosmoselaeva ronib, ja Hani Reyd julgustamas: "Sa saad hakkama, ma usun sinusse."

Filmiloojad üritavad mõistagi väita, et tegu on pettuse, mitte originaaltreileriga, aga mitu allikat kinnitab, et säärased kaadrid on tõepoolest filmitud.

• Veebileht Movieplot.com väidab, et "Harry Potteri" filmide näitleja Domhnall Gleeson kehastab filmis Luke Skywalkeri (Mark Hamill) poega, kes ilmselt ei tea, et tema isa on endiselt elus. Gleesoni tegelaskuju tõusvat Impeeriumi ridades kõrgele kohale, ent hiljem selguvat, et tegelikult on ta Impeeriumisse infiltreerunud Jedi õpipoiss, kes täidab salamissiooni.

• Rey, keda mängib nooruke näitlejatar Daisy Ridley, aga osutub väidetavalt Luke’i tütreks, ehkki tema vanemateks peetakse Leiat (Carrie Fisher) ja Han Solot (Harrison Ford). Darth Vaderi kiivrit kandev ja punase kolmeharulise valgusmõõgaga antikangelane Kylo Ren võivat seevastu olla Leia ja Hani poeg. Tema osas on kuulu järgi HBO seriaali "Girls" täht Adam Driver.

• Helikopteripiloot, kes Abu Dhabis õhust stseene filmis, reetis märtsi algul, et võtteplatsil toimetab "Võimatu missiooni" ja "Star Treki" näitleja Simon Pegg. Tõik, et ta on varem J. J. Abramsiga koostööd teinud, lubab oletada, et tal on ka "Tähtede sõjas" roll.

• "Tähtede sõda" võib saada esimese kurja naissõdalase. Impeeriumi üleni valgesse rõivastunud sõdalased on siiani alati olnud meessoost, saaga seitsmendas osas saavat nad aga esimese naisvõitluskaaslase, keda kehastab vähetuntud Briti näitleja ja modell Amybeth Hargreaves.

• Üks visalt ringlevaid ja ilmselt fännide seas menukamaid kuulujutte on see, et film jõuab tegelikult kinolinale pool aastat varem kui väljareklaamitud 18. detsember. Lavastaja olevat kannatust kaotamas, sest liikvele on läinud liigselt võtteplatsifotosid ja infot filmi sisu kohta. Seega käivat ta Disneyle peale, et film juba suvel kinolinale lastaks – nii säilib fännide üllatusmoment. Abrams kinnitas paari nädala eest, et mõni kõlakas vastab tõele. Mõistagi ei täpsustanud ta, milline neist. "Me anname oma parima, et kogu linastuvat lugu võimalikult kaua salajas hoida, aga paraku see eriti hästi ei õnnestu. Aga ma mõistan ootusärevuses fänne ja nende spekulatsioonivalmidust. Ja mul on isegi hea meel, et meie tööst pidevalt räägitakse: see tähendab, et inimesed hoolivad ja ootavad seda filmi. Ma tean täpselt, mis tunne see on, sest ma olen ise väga suur "Tähtede sõja" fänn," ütles režissöör BBC-le antud intervjuus.

• Uues filmis ei kasutatud ainsatki George Lucase ideed. Triloogia kahe esimese osa ekraanile toonud vanameister paljastas möödunud kuul CinemaBlendile, et soovis väga ka seitsmendat filmi lavastada, aga tema filmistuudio Lucasfilmi ära ostnud Disneyle tema välja pakutud mõtted ei sobinud.

• 88aastane lavastaja ja koomik Mel Brooks vihjas hiljutises intervjuus, et järje saab ka 1987. aastal linastunud "Tähtede sõja" paroodia "Spaceballs". Tema sõnul oleks sobivaim aeg järjefilm välja lasta vahetult pärast seda, kui "Tähtede sõja" seitsmes jagu on kinolinale jõudnud.

Valmib ka eraldiseisev "Tähtede sõja" film

Suvel asub "Godzilla" lavastaja Gareth Edwards samuti koostöös Disneyga väntama omaette seisvat "Tähtede sõja" filmi pealkirjaga "Rogue One", mis ei kuulu üheksaosaliseks plaanitud tuumiksaagasse, kuigi kujutab sama maailma ja osalt samu tegelasi. On teada, et üks peategelasi on noor printsess Leia, kelle rolli on kinnitatud "Kõiksuse teooria" naispeaosa eest Oscarile kandideerinud Felicity Jones, vahendab Telegraph. Pealkirja järgi saab oletada, et filmi keskmes on Rogue’i eskadroni võitluspiloodid, kelle ridadesse kuulus ka Luke Skywalker. Sündmustikku sekkuvat ka rühm galaktikatevahelisi pearahakütte.

Filmi idee taga seisab Oscari võitjast visuaalsete efektide meister John Knoll, stsenaariumi kirjutab Chris Weitz. Kui seni on kõigi "Tähtede sõja" filmide, ka seitsmenda osa taustamuusika eest hoolitsenud John Williams, siis kõrvalfilmi muusika kirjutamiseks ta mahti ei saa. "Rogue One’i" heliloojaks on "Hotell Budapestile" taustamuusika loonud Prantsuse helilooja Alexandre Desplat.

Kinno peaks film jõudma 16. detsembril 2016. See on vaid esimene osa triloogiast, mis pole järg senistele "Tähtede sõja" filmidele, vaid kajastab 70ndatel ja 80ndatel tehtud esimese kolme filmiga sama ajahetke teise nurga alt. On juba teada, et teise osa lavastab Josh Trank, kes askeldab praegu "Fantastilise neliku" kallal.