MILLAL TOIMUB? Esialgselt pidi publik saama liba-Abba kontserdist osa 21. detsembril, seejärel 15. aprillil. Piletilevi koduleht näitab aga, et piletite müük üritusele on katkestatud.Foto: Ekraanitõmmis
Inimesed
20. märts 2015, 07:00

Kuhu jääb lubatud ABBA tribuutkontsert? (1)

"Oleme isegi korraldajafirmalt uurinud, mismoodi edasi minna. Aga on olnud täielik vaikus," ütleb Saku Suurhalli ürituste projektijuht Martti Leetsar. Algselt juba detsembrisse plaanitud ABBA tribuutkontserdi osas valitseb teadmatus – millal ja kas üldse üritus toimub.

"Ostsin kunagi ammu 21. detsembriks Saku Suurhalli ABBA kloonide kontserdile piletid, lükkus edasi 15. aprillile," kirjeldab nördinud Õhtulehe lugeja.

"Nüüd avastasin Piletilevi ja Saku Suurhalli kodulehelt, et piletite müük on ka sellele ajale peatatud."Lisaks tegi klient teisegi tähelepaneku – piletimüük on katkestatud ka 30. märtsi Vanessa Mae kontserdile. Neid sündmusi ühendab ühine Eesti-poolne korraldaja: Kanal 8 Grupp OÜ.

Ettevõtte avalikult leitavatele numbritele helistamine tulemust ei anna. Ühel juhul pole number enam kasutusel, teine laseb kutsuda, kuid pannakse seejärel ära. "Nendega ongi suhteliselt keeruline asju ajada," tunnistab Leetsar. Suurhall kui üürileandja on ka ise üritanud korduvalt Kanal 8-ga ühendust saada, kuid tulutult.

Kas venitamise ja ärajäämiste taga võivad olla rahalised raskused või kuritahtlikkus? Leetsar keeldub spekuleerimast, kuid avaldab lootust, et oodatud kontsert siiski toimub. "Ehk õnnestub selle nädala jooksul korraldajatega kuidagi suhelda."

Õhtulehe andmetel seisab sündmuse taga Andreas Platonov. Korraldaja taust tekitas poleemikat juba tunamullu seoses tema korraldatava Tallinn Star Weekendiga. Tollal kahtlustas Eesti Päevaleht, et Platonovi korraldatav üritus on seotud valimiseelse reklaamiga Tallinna linnavalitsusele. Linn jäi toona selgituste osas kidakeelseks.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski ütleb, et olulise lepingutingimuste rikkumise puhul on tarbijal õigus lepingust taganeda ja vastavalt lepingust taganemise põhimõtetele nõuda kogu makstud piletiraha tagasi.