Foto: Erakogu
Inimesed
17. märts 2015, 15:40

Telereporter Üllar Luup kihlus: tunne oli lihtsalt nii õige (33)

“Mõnikord on nii, et kui oled inimesega suhelnud viis minutit, siis tunned kohe ära, kuidas on. Räägid inimesega ja tunned, nagu oleksite tuttavad või koos olnud kogu elu,” räägib telereporter Üllar Luup, kes tegi oma kallimale Marinale abieluettepaneku.

Üllar ja Marina on paar olnud sügisest ning 22. veebruaril laskus mees ühele põlvele ja palus kallima omale naiseks. Üllar ütleb, et tunne oli lihtsalt nii õige ja enda arvates ettepanekuks liiga vara ei olnud. Tuttavaks said Üllar ja Marina paar aastat tagasi. “Siit Eestist läks üks lennukitäis inimesi ja ajakirjanikke Armeeniasse, kus meil oli nii-öelda rahvamissioon – tehti palju kontserte, olid mitmed kohtumised ja sõprussidemete loomine. TV3ga käisime kohtumas eestlastega, kes on sinna kunagi ammu kolinud ja elama jäänud,” räägib mees, kuidas ta Marinaga esmakordselt kohtus.

Möödunud aastal viis elu neid taas kokku. “Juhtus nii, et ta tuli eelmisel kevadel Eestisse. Tema isa on armeenlane ja ema eestlane ning Marina on siin aeg-ajalt ka lapsepõlves käinud.” Nüüd otsustas naine tulla emamaale, et hakata siin toimetama ja eesti keelt õppima. “Lapsepõlves ta seda ei teinud, kuna ema ei pidanud seda õigeks, et mis ta ikka seal Armeenias mitut keelt segab.” Marina tuli Eestisse aprillis. “Sügisest me saime alles kokku ja nii see asi arenes.”

Abieluettepaneku tegi Üllar Armeenias. “Läksime sinna, kuna ta tütrel oli sünnipäev. Samal õhtul, kui külalised läinud olid, panin peale mitmest laulust kokku miksitud muusika, tantsisin talle väikeses toas,” meenutab Üllar. “Tantsu lõpus avaldasin Marinale nii eesti kui armeenia keeles armastust ja esitasin talle palve – küsisin tema kätt.” Naine vastas jaatavalt. Pulmaplaanideks on Üllari sõnul siiski veel pisut vara. “Me pole seda veel arutanud, kus ja millal. Ega see nii lihtne pole.”

Möödunud aasta oktoobris teatas Üllar, et tema aastaid kestnud abielu abikaasa Emmiga on jõudnud lõpusirgele. “Head sõbrad ja lähedased, kelle olen saanud Emmi kaudu. Et ära hoida erinevaid kuulujutte ja vääritimõistmist, ütlen, et me Emmiga enam koos ei ela ja plaanis on lahutada. Mina olen sellest nädalast Lasnamäe poiss ja Emmi koos Elleniga jääb Sõlesse,” teatas mees oma Facebooki kontol. Ka Õhtulehel kinnitas ta, et lahkuminek on tõene, kuid põhjustel ta pikemalt peatuma ei hakanud.

Nüüd ütleb mees, et Marina tulemine tema ellu ei olnud abielu lahutamise põhjuseks. “Lahutus oli juba tunduvalt varem silmapiiril.” Siiski võib öelda, et ühine elu Marinaga andis tõuke, et lahutus ametlikult sisse anda. “Ametlik vormistamine oli mõningate asjade taga kinni. Üks neist oli suur asjaajamine.”