RAHU, AINULT RAHU!: Eestisse loenguid ja õpitubasid andma tulnud sensitiiv ja ennustaja Veet Mano usub, et Eestil ja Euroopal pole põhjust oma tuleviku pärast muretseda.Foto: Laura Oks
Inimesed
17. märts 2015, 07:00

Sensitiiv Mano: kui inimesel pole seksielu, on ta ju valmis sõdima (70)

"Kui inimene on õnnelik ja tal on kodus ilus naine, ei haara ta nii kiiresti relvade järele. Kui aga normaalne ja tervislik seksuaalelu ning kurameerimine puuduvad, siis muidugi on ta valmis tapma. Nii ennast kui ka teisi," selgitas eile taas Eestisse saabunud sensitiiv ja tervendaja Veet Mano, kuidas kas või terroriorganisatsioon ISIS endale sõdureid leiab. 

Sensitiiv Veet Manoga rääkisime seekord poliitikast. Et temaga kohtumise hetkeks polnud Vladimir Putin veel avalikkuse ette naasnud, uurisime teadmamehelt, kus Venemaa president viibib ja miks.

"Vladimir Putinil on mingi tervisehäda – ilmselt selg valutab," ütles Mano. "Küllap ta ilmub varsti välja. Kuid ma loodan, et seljaprobleemi korral saab Putin asjatundlikku abi. Tean omast kogemusest – kui tehnika pole õige, võib see väga palju valu tekitada."

Veet Mano on sündinud Ameerikas, kuid elab koos kaasaga Venemaal ja on suurriigi hingeeluga hästi kursis. Laiema kuulsuse saavutaski ta osalusega Venemaa hittsarja "Selgeltnägijate tuleproov" seitsmendas hooajas.

Ukrainas läheb veel hullemaks

Ikka on teemaks Putin: mida selgeltnägija arvab, kas võib olla alust spekulatsioonidel, et president on kuidagi seotud vene opositsioonipoliitiku Boris Nemtsovi mõrvaga?

"Tal polnud põhjust Nemtsoviga midagi teha. Pealegi mõrva stiil ei sobi, ta oleks saanud kasutada teistsuguseid vahendeid," pakkus Mano kiiresti ja arvas, et Putin võib end selliste spekulatsioonide puhul üsna sandisti tunda.

"Kujutle endale ette – sa oled president ja sind süüdistatakse asjatult inimese tapmises! Ei tekita just hea tuju üleküllust?"

Mis toimub Ukrainas ja millega see lõpeb?

"Kui ma käin Venemaal ringi, siis on inimesed väga vihased – nemad ei tahtnud kogu sõda ja segadust," tunnistas Mano.

Teadmamees on andnud seminare ka Ukrainas ja on kursis sealse meelsusega.

"Kõik on kõigi peale vihased!" kirjeldas ta valitsevat õhustikku. Olukord leeveneks tema hinnangul vaid siis, kui keegi oleks valmis natukenegi kompromissile minema. "Aga keegi pole nõus," nentis Mano. "Idas tahavad mässulised aina suuremat tükki riigist, läänes aga, et kõik oleks täpselt samamoodi nagu enne konflikti."

Oma reisidel on ta kohanud igat sorti rahvast – nii neid, kes oleksid kohe valmis marssima, püss käes, ukrainlaste poolele võitlema; aga ka neid, kes liituksid võimalusel mässulistega.

"Ma ütlen neile: hingake rahulikult sisse, laske oma viha välja, see ei vii mitte kuhugi."

Ennustaja näeb nii Ukrainas toimuva kui ka suure osa teiste maailmapoliitika murekohtade juuri liigses tormakuses. Mano on veendunud, et ehkki aasta tagasi ametist tagandatud Ukraina president Viktor Janukovõtš polnud mingi ingel, suruti ta välja liiga varakult.

"Kui protestijad oleksid oodanud aasta aega kuni valimisteni, oleksid nad saanud võimule kelle iganes oleksid tahtnud," spekuleeris teadmamees.

Selgeltnägija ennustab, et Ukrainasse võib rahu saabuda alles paari-kolme aasta pärast. Kuid enne olukorra paranemist läheb veel hullemaks, sest kellegi huvides pole jõuda rahuni.

Õnn ja armastus aitavad

Mano selgitab maailmas leviva kaose põhjusi: protest ja revolutsioonid sünnitavad vägivalda. Mis siis, et protestijate kavatsused on head – ikka pääsevad tüürile lurjused.

"Alati rabavad võimu kõige halvemad inimesed. Inimesed, kes armastavad kõige rohkem relvi ja kellel on suurim valmisolek tappa," seletas Mano. Repressioonid, emotsioonid ja seksi puudumine – need on tema hinnangul kolm kurja juurt, mis külvavad vihkamiseseemet inimese südamesse.

Kõik need kurja juured võrsuvad tema sõnul lopsakalt ka Iraagis, Süürias ja Araabia poolsaarel, kus peale selle mängib tüli kütmisel oma olulist osa veel kuum kliimagi. Terroriorganisatsioonile ISIS ennustab Mano muide kindlat lõppu: "Nad kaotavad. Paari aasta jooksul."

Mis ootab aga lähiajal ees Eestit? "Eesti on NATO kaitse all, selles pole küsimustki. Ma lihtsalt ei näe konflikti Baltimaade suunas liikumas," rahustas selgeltnägija, kelle hinnangul püsib veel kaua ka Euroopa Liit.

"Euroopa jääb alles, tal ei ole kuhugi minna. Alati on mõned nõrgemad – näiteks Kreeka, aga küsimus on selles, kas jätta nad maha või aidata järele. Viimane on parem viis."