"Game of Thrones"Foto: AP / Scanpix
Tele
16. märts 2015, 18:27

Terroristid plaanisid "Troonide mängu" võtteplatsi rünnata? (1)

Põhja-Iirimaa ajaleht Belfast Telegraph väidab, et kohalikul politseil õnnestus ära hoida terrorirünnak, mida plaaniti läbi viia "Troonide mängu" võtteplatsil. HBO aga eitab sellist informatsiooni, vahendab The Hollywood Reporter.

Rünnaku sihtmärkideks olevat olnud võtteplatsil turvameestena töötavad endised politseiametnikud ning sõdurid. Väidetavalt oli terroristidel, kes olevat ühtset Iirimaad pooldava liikumise esindajad, plaanis jätta pomm turvatöötajatele mõeldud einestamisala lähedusse.

Belfast Telegraphi info pärinevat politseidokumentidest, milles olevat detailselt välja toodud rünnaku kavandajate plaani nurjumisprotsess.

Väidetavalt olevat nurjumisprotsess alguse saanud sellest, kui informaator võttis ühendust ühe endise politseinikuga, kes omakorda jagas informatsiooni poliitiku Sammy Wilsoni ning Põhja-Iirimaa politseiametiga.

Seejärel olevat võteplatsil turvatingimusi tugevdatud, mis väidetavalt saigi saatuslikuks terroristide plaanile. Loetletud sündmused olevat hargnenud juba mitmeid kuid tagasi.

HBO esindajad on aga kõik sellised väited ümber lükanud ning tembeldanud sellise informatsiooni täielikuks valeks.