Bändi uue albumi «Circles» esimese loo esimene rida räägib sellest, kuidas kodutee leidmine näis mingil hetkel suisa võimatu, ja näib, et see on üsna tähendusrikas lugu: USAs varaste küüsi langenud ja passidest ilma jäänud bänd ei tea praegu, üsna tuuri lõpus, kuidas ja millal kodumaale tagasi pääseb. Eestis aga peavad nad laval olema juba sel neljapäeval.Foto: Mart Vares
Inimesed
16. märts 2015, 07:00

Ewert and the Two Dragons varastati USAs paljaks! (6)

USAs oma uue albumi "Circles" esitlusturneel oleval bändil Ewert and the Two Dragons ei suju asjad sugugi hästi: nimelt varastati bänd hiljutise kontserdi eel paljaks!

Uue albumi esimese loo esimene rida räägib sellest, kuidas kodutee leidmine näis mingil hetkel suisa võimatu, ja näib, et see on üsna tähendusrikas lugu: varaste saagiks langenud passidest ilma jäänud bänd ei tea praegu, üsna tuuri lõpus, kuidas ja millal nad kodumaale tagasi pääsevad, vahendab LA Times.

Bänd langes varaste ohvriks neljapäeva õhtul Brick&Mortari Music Hallis San Franciscos. Pikanäpumees murdis indie-rokki viljeleva bändi tuuribussi ja pani sealt pihta kõrvamonitorid, sülearvuti seniavaldamata muusikaga, iPadi ja 2000 euro ringis sularaha, mis oli kogunenud kontsertide ajal bändi meenete müümisest. Nagu sellest veel vähe oleks, pistis kurikael tasku ka meeste passid.

"Õnneks on meil Los Angeleses konsul, sealtkaudu saame ajutised dokumendid, nii et koju ikka pääseme. Hea seegi!" ütles bändi ninamees Ewert Sundja reedel järjekordse kontserdi eel antud telefoniintervjuus.

Tuuribussi purukslöödud aknad olid intervjuu andmise ajaks juba parandatud.

Bänd kavatseb kogemusest kindlasti õppust võtta. "Arvatavasti vaatame oma harjumused üle ja valime hoolikamalt, mida (bussi – toim.) jätta ja mida ei. Siiani on meil lihtsalt õnne olnud," ütleb Ewert.

Siiski lõppes ka bändi viimane, 2012. aastal tehtud USA-tuur üsna kehvasti: nad jäid New Yorgis orkaan Sandy küüsi ja olid sunnitud kolm ööpäeva hotellis ilma elektri ja veeta veetma.

Nad ei lase end siiski kahest kehvast kogemusest heidutada ja kavatsevad kindlasti USAsse tagasi pöörduda. "Me oleme nüüd innukamad kui kunagi varem. See kogemus ei hoia meid kindlasti tagasi. Pealegi, lõppude lõpuks on tegu pisiasjaga. Keegi ei saanud viga, kõik on elus ja terved," leiab bändi ninamees halvas ikka midagi head.

Ewert and the Two Dragons peab juba sel neljapäeval olema Nordea kontserdimaja laval oma plaadiesitluskontserdil.