Sir Elton John (paremal) ja tema abikaasa David Furnish.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
15. märts 2015, 19:26

Elton John boikoteerib Dolcet ja Gabbanat, kes nimetasid kunstlikult viljastatud lapsi tehislikeks (21)

Briti muusik sir Elton John kutsus boikoteerima moebrändi Dolce & Gabbana, mille omanikud olid Itaalia ajakirjale antud intervjuus nimetanud kunstliku viljastamise teel sündinud lapsi tehislikeks.

"Kuidas te söandate viidata minu ilusatele lastele kui "tehislikele"," kirjutas Instagramis Elton John, kellel on kaks last samasoolise abikaasa David Furnishiga.

"Ja häbi teile, kes te vibutate oma väikesi kohutmõistvaid sõrmi kunstliku viljastamise peale – imele, mis on võimaldanud arvukatel armastavatel inimestel, nii heteroseksuaalsetel kui ka geidel, täita lastesaamise unistused," pahandas Elton John. "Teie arhailine mõtlemine käib ajaga erinevat sammu, just nagu teie moedki."

Muusik kinnitas, et ta ei kanna enam iial Dolce & Gabbanat, kirjutab BBC. "#BoycottDolceGabbana," kirjutas Elton John.

Äripartnerid Domenico Dolce ja Stefano Gabbana on mõlemad geid. Pärast 23 aastat paarisuhet läksid nad 2005. aastal lahku, eitades oma samasoolist suhet minevikus.

Hiljuti ütlesid nad Itaalia ajakirjale Panorama antud intervjuus, et nad pole nõus geiperekondade mõttega. "Ainus perekond on traditsionaalne perekond," kinnitasid Dolce ja Gabbana. "Ma nimetan keemia lapsi tehislikeks lasteks. Üüritud emakas, seemnevedelik mis on valitud kataloogist," sõnas Dolce, kelle sõnul peab laps olema "armastuse akt".

Stefano Gabbana on öelnud 2006. aastal, et vastustab ideed, et laps kasvab üles geivanemate perekonnas. "Laps vajab ema ja isa. Ma ei kujutaks ette oma lapsepõlve ilma emata. Samuti usun ma, et on julm võtta laps oma emalt."