VANA HEA LELU: Aastatega on muutunud Barbie elukutse, suhte­staatus ja pisut kehaproportsioonidki, aga üldjoontes on nukk siiski 56 aastat muutumatuna püsinud. Fotol poseerib ta koos Keniga. Foto: Vida Press
Inimesed
13. märts 2015, 07:00

56aastane Barbie trügib siiani alatasa uudistesse

Esmaspäeval 56aastaseks saanud maailmakuulus Barbie ei ole aastakümnetega päevagi vananenud ja naudib endiselt kõmu ja tähesära.

Enam kui poole sajandi jooksul on sellel fenomenaalsel nukul olnud loendamatul hulgal rolle, alustades astronaudist ja lõpetades koduperenaisega, vahendab People. Kõigi iseilmeliste toimetuste juures pole noor daam aga kordagi kaotanud oma säravat välimust – kuigi pisut on muutunud nii tema kehakuju, stiil kui ka suhtestaatus. Barbie on üks enim müüdud nukk maailmas, kes ikka ja jälle uudistesse jõuab. Siin on viis värskeimat neist.

Hillary Clintonist saab Barbie-perekonna liige

Kickstarteri projekti käigus tahab üks tiim luua 2016. aastal Valgesse Majja kandideerivast Hillary Clintonist plastnukku. 2012. aasta valimiskampaania aegu tuli mänguasjatootja Mattel välja kampaanianukuga, kes pürgis samuti presidendiks, nüüd võib siis plastmaailmas minna rebimiseks Clintoni ja Barbie vahel.

Barbie – üks meie seast?

Mitte kõik ei leia, et Barbie-kultus on tore: algusest peale on nukutegijatele ette heidetud lelu ebareaalseid kehavorme. Eelmisel aastal leidis Nickolay Lamm probleemile lahenduse, töötades välja Lammily-nuku ehk Tavalise Barbie, nagu mänguasja rahvasuus kiiresti kutsuma hakati. Tavaline Barbie on kergelt jumestatud, keskmise naise kehaehitusega ja sünnitanud naisele iseloomulike venitusarmidega. Lamm loodab, et säärane nukk julgustab tüdrukuid võtma endid sellistena, nagu nad on.

Rosie Huntington-Whiteley on Barbie!

Blond, pikakoivaline ja imeilus modell ning näitleja Rosie ­Huntington-Whiteley on alati pisut Barbiega sarnanenud, aga märtsikuisel fotosessioonil ­Jaapani Vogue’ile tõstis Victoria’s Secreti modell lati uuele kõrgusele, poseerides teadlikult nagu kultusnukk. Võimatu on vahet ­teha, kas on fotol on lelu või elus inimene – niivõrd sarnaneb ­Rosie Barbiega. Tõsi, pildid on korraga vaimustavad ja hirmuäratavad.

Barbie oskab rääkida

Kui vanasti pidid lapsed oma fantaasiat kasutama ja Barbie-nukkudele ise dialooge välja mõtlema, siis enam pole vaja nii palju vaeva näha. Veebruaris tutvustas Mattel maailmale uut Hello Barbiet, kes kuulab lapse juttu ja suudab kuuldut hiljem vestluses kasutada. Näiteks kui laps räägib nukule, kui väga ta kassipoegi armastab, võtab Barbie kassid hiljem uuesti teemaks.

Barbiest saab filmitäht

Lavastaja Diablo Cody on võtnud oma südameasjaks teha Barbiest film, ja mitte lihtsalt film, vaid suisa komöödiamärul! Kuna "Juno and Jennifer’s Body" lavastaja on võimeline tegema suurepärase linateose ükskõik millest, võib Barbie-filmist kujuneda tõeline kassahitt.