Jüri KarindiFoto: ARNO SAAR
Film
12. märts 2015, 12:17

Jüri Karindi: Eino sees oli mingi eriline vedru

Eino Baskini kauaaegne kolleeg Jüri Karindi ütles, et Eino Baskinil oli lisaks andekusele sees ka mingi eriline vedru, mis sundis teda kõigi saatuselöökide kiuste edasi minema.

Jüri Karindi ja Eino Baskini koostöö algas juba 1968. aastal, mil Baskin tuli Venemaalt Draamateatrisse tööle. Samal ajal tuli ka Karindi Draamateatrisse ning mõned aastad hiljem kutsus Baskin ta ka Meelelahutajasse.

1980. aastal lõi Baskin Vanalinnastuudio, kus ta asus kunstilise juhi kohale ja Jüri Karindi oli teatri direktor. "Kuid satiiriteatrit oli tookord teha väga keeruline, kogu aeg pidi käima kui traati mööda. Seetõttu pole inimestada, et Baskinil oli 1984. aastal väga ränk infarkt. Eino oli poolteist kuud koomas ja arstid ütlesid, et see ei see möödu jälgi jätmata, kuid ta taastus täiesti ja tuli tagasi täiesti tervena," meenutas Karindi.

Karindi sõnul oli Baskinil sees justkui mingi vedru, mis teda kõigele vaatamata tagant sundis, sest vanameister oli tegev veel ka viimastel aastatel, mil ta oli juba raskelt haige.

Kui kümme aastat tagasi Vanalinnastuudio laiali saadeti, siis ehitas Baskin oma eale vaatamata üles uue teatri, mis kannab nime Vana Baskini Teatri.

Kuid miks ta seda tegi? "Talle väga meeldis see trupp ja ta pidas ennast veidi süüdlaseks selles, et Vanalinnastuudio laiali saadeti ning siis tegigi ta uue teatri, et näitlejatel oleks tööd," ütles Karindi.