UHKE TÖÖ: Andrus Eelmäe tütar Anette, kes teeb alles oma esimesi samme moemaailmas, avas Londoni moenädalal disainer Michael van der Hami moešõu.Foto: LUVmodels Facebook
Inimesed
11. märts 2015, 07:00

Näitleja Andrus Eelmäe tütar Anette teeb välismaal modellitööd (20)

"Mul on väga uhke tunne, kuigi süda on muret täis – see ala ei ole kaugeltki kerge," räägib näitleja Andrus Eelmäe, kelle 16aastane tütar Anette Maria mõni aeg tagasi Londoni moenädala lavalaudadel üles astus.

Anette Mariale oli usaldatud suur ülesanne – ta avas Londoni moenädalal disainer Michael van der Hami moešõu. Muidu õpib tüdruk Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis.

"Ta on väga tubli õpilane. Modellitöö tõttu on vaja pikemalt kodust ja koolist ära olla, loodame, et ta saab kõigega hakkama," ütleb isa Andrus.

Anette Mariale tehti pakkumine modellitööks, kui ta oli 15aastane.

"Agentuuri inimesed tulid talle Pärnus ühes kaubanduskeskuses ise juurde. Me olime koos – mina, tütar ja abikaasa Anu. Agentuuri inimesed, kellest üks on üle kümne aasta Pariisis modelle pildistanud, ahhetasid. Nad rääkisid meiega ja nii see asi alguse sai," meenutab Andrus.

Muidugi ei andnud perekond oma jah-sõna kohe. "Eks me ikka arutasime, mõtlesime ja kohtusime agentuuri inimestega veel mitu korda."

Eestis kuulub Anette Maria LUVmodelsi koosseisu, mida veavad Enel Soeson ja Barry Elkins. Londonis esindab teda MiLK Model Management ja Pariisis Ford Models.

"Anette käis juba 15aastaselt esimest korda Pariisis tööl, see oli möödunud suve lõpus. Novembris sai ta 16 ja nüüd on esimest korda pikemalt ära, terve kuu. Eelmine kord oli nädal."

Andrus ütleb, et vanemate süda ikka valutab, kui laps kaua kodust ära on, kuid tütar on tema sõnul tubli.

"Ta läheb siit üksi lennukitega, istub ümber, sõidab Eurostari rongiga Londoni ja Pariisi vahet, kui vaja, ja elab iseseisvalt maailma suurlinnades."Olgugi et tütar teeb modellimaailmas alles esimesi samme, lubavad agentuuri inimesed Andruse sõnul talle juba ilusat tulevikku.

Praegu on Anette Pariisis, kus ta astus eile üles Chaneli moešõul, mille tarbeks Karl Lagerfelt ta isiklikult üle vaatas ja heaks kiitis.