VAOSHOITUD PUNKAR: Rahuliku, väljapeetud lavaoleku poolest tuntud Allan Vainola on kaasa teinud tosinas bändis ning rõõmustanud kuulajaid nii punkroki, raskeroki kui ka elektroonikamõjutustega popmuusikaga.Foto: Ülo Josing/ERR
Inimesed
11. märts 2015, 07:00

"Allan palvetas kord, et väsitav kontserdituur lõppeks, ja jäigi haigeks!" (4)

Täna 50aastaseks saava Allan Vainola endised ja praegused bändikaaslased jutustavad juubilarist lugusid

Allan Vainola on jõudnud 35 aastat kestnud muusikuteel kaasa lüüa ansamblites Ajutine Valitsus, Velikije Luki, Terendus, Ükskõik, Metro Luminal, Vennaskond, The Flowers of Romance, Sõpruse Puiestee, Kelder, Unenäopüüdjad ja Alumiinium, Sinu Sädelev Sõber. Õhtuleht palus mõningatel tema bändikaaslastel eri koosseisudest sünnipäevalapsega seoses värvikamaid seiku meelde tuletada.

Kristo Rajasaare: kuidas Allan purjuspäi laval käis 

"Lava taga on Allan veelgi tagasihoidlikum kui laval, nii et miskit skandaalset väga meenutada ei ole," muheleb trummar Kristo Rajasaare, kes mängis 80ndate lõpus ja 90ndate esimeses pooles koos Vainolaga Metro Luminalis.

"Tagantjärele mõjub koomilisena meie ammune katastroofkontsert Nõmme kultuurimajas 90ndate algul, kui suutsime esitada vaid kaks poolikut lugu," meenutab Rajasaare.

"Meie šõu esimene number oli instrumentaal, mille käigus purunesid mõlemal kitarristil pillikeeled. Tol ajal ei olnud ju varupille, pusiti ja vahetati samal kidral keel lava peal ära. Publik lihtsalt ootas ja need sunnitud vaikuseminutid mõjusid alati piinliku igavikuna. Okei, elasime üle, aga teiseks looks astub siis lavale meie suureks üllatuseks silmanähtavalt purupurjus Allan, seisab mikrofoni taha, vaikib poole looni ja jalutab siis lavalt minema.

Mitte kunagi varem polnud me Allanit sellises konditsioonis näinud. Ega ole ka hiljem. Meie päästjaks osutus lavakardinate vahel kakerdav gruupi, kes väljutas varem manustatud alkoholi otse voolu all oleva pikenduse harukarpi. Korgid lõid välja, üle kultuurimaja levis sooja okse kärsatanud hais."

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99